Privatkund. Logga in     Alla priser inkl. moms.

Hej!

Vill du se korrekt lagersaldo?
Ange postnummer

Välj närmsta byggvaruhus.
X
Beijer Byggmaterial AB
Vänligen välj konsument eller företag
Kampanj

EK 14MM 3-STAV LAMELLPARKETT

Lamellparkettgolv 3-stav ek med lackad yta och i A-B sortering som ger ett ”lugnt” utseende.

EK 14MM 3-STAV LAMELLPARKETT
793,86 kr /paket
Ord. pris 847,00 kr /paket
Produktnummer
1376550848868

Produktinformation
Lamellparkettgolv 3-stav ek med mattlackad yta. Stavurvalet är i A-B sortering vilket innebär att lamellparkettgolvet har ett "lungt" utseende. Avsett för användning inomhus.

Lamellparkettgolvet är miljöcertifierat. Det består av en botten av spärrfaner, en ribbmatta som mellanmaterial och ett ytskikt av ek. Ytskiktet är 3,6 mm tjockt, vilket gör att golvet kan slipas flera gånger.

Montering
Planera golvläggningen noggrant och lägg ned lite extra tid i början av arbetet för ett bra slutresultat.

Innan läggning påbörjas skall golvet acklimatiseras i minst 48 timmar i den miljö där golvet ska ligga under brukandetiden. Sprid ut förpackningarna jämnt i rummet, ej i en hög, med minst 500mm till yttervägg.
Temperaturen skall ligga mellan 18-23°C och RF ska ligga mellan 30-60%.

Underlaget skall vara fast, jämt och rent. Eventuella ojämnheter slipas/fräses eller spacklas innan läggning. Nivåskillnaden på underlaget får maximalt avvika ± 3mm över en sträcka av 2000mm samt ± 1,2mm över en sträcka av 250mm.

Om golvet läggs på underlag av betong och/eller golvvärme så skall en ångspärr läggas mellan golvet och underlaget. Ångspärren läggs med 200mm överlapp och skarvarna tejpas med ändamålsenlig tejp. Det går bra att lägga lamellparkettgolvet på vattenburen golvvärme och självreglerande elgolvvärme. Däremot ska det inte läggas i våtutrymmen. Maximalt 27°C yttertemperatur vid golvvärme.

Varje rum läggs separat med maximal sammanhängande yta på 12x20 meter. Lamellparkettgolvet läggs flytande, det ska alltså inte förankras i underlaget. Använd distansklossar för att skapa rörelsefogar på minst 1,5 mm/ breddmeter mot alla fasta installationer som skåpsinredning, kök, braskaminer, trappor, vattenrör, väggar och trösklar.

För mer information se bifogade filer.

UTFÖRANDE Lack, Mattlack, Sidenmatt lack
TYP RAW
MODELL RAW Ek
MÅTT 14 mm x 194 mm x 2281 mm
TRÄSLAG Ek
FOG 5-G klickfog
SLITSKIKT ca 3,6 mm
DESIGN 3-stav
ANTAL M2/FRP 2,66 m²
ANTAL I FRP 6 plankor
VIKT KG/FRP ca 22 kg
GARANTI 20 år
GOLVVÄRME Ja

Passande tillbehör