Du har inga varor i din kundvagn

Uterum

Det bästa av två världar
Uterum |

Drömmer du om sol och värme året om? Med fönster och dörrpartier gör du inte bara huset större, det känns också som att våren kommer tidigare och sommaren blir längre. Med ett uterum kan du i lugn och ro alltid sitta kvar även då det regnar. Låt regndropparna smattra samtidigt som du njuter av den härliga doften av sommarregn.

Uterum för olika behov

Med ett uterum kan du förlänga säsongen eller ha det varmt året om. Hos oss på Bygg-Ole kan du beställa allt från enklare sommarrum till en härlig vinterträdgård. Vid nybyggnation är det vanligt att man börjar med att gjuta en betongplatta med golvvärme som man sedan sätter isolerade skjutväggar på samt ett tak.

Placering av uterum

Tänk noga igenom hur uterummet ska användas och hur det ska ligga i förhållande till huset och trädgården. Undvik helst direkt söderläge, det kan bli oerhört varmt en het sommardag. Sydvästläge är bäst, då får du ett ljust uterum med kvällssol, men slipper den värsta hettan. Finns det möjlighet att på något sätt förskjuta uterummet så att du kan få in morgonsolen från öster, har du uppnått det optimala.
Mest praktiskt är det om du har en terrassdörr som en direkt förbindelse med köket eller vardagsrummet. Placerar man uterummet framför ett eller kanske flera av husets fönster, får du kompensera det med att få in så mycket ljus som möjligt genom uterummets väggar och tak. Om uterummet placeras mot det befintliga husets långsida eller mot en gavel är den enklaste takanslutningen under takfoten eller under gavelpanelen.

Med eller utan isolering

Ett sommaruterum görs ofta med skjutbara fönster eller glasdörrar. Med ett 10, 16 eller 32 mm plasttak behåller du ljuset från solen. Uterum har en längre säsong än vad man oftast tror, ända upp till 8-10 månader om året. Ett året-om-uterum kräver däremot isolering. Glaspartierna behöver ha isolerglas och karmen samt ramen behöver vara försedda med köldbryggor.

Beställ från Bygg-Ole

Hos oss hittar du alla typer av uterumslösningar. Det som inte finns i butiken kan alltid beställas hem. Kom in till oss och diskutera dina planer, från en enkel inglasning till en rymlig vinterträdgård.

Välkommen!