Du har inga varor i din kundvagn
Privat Företag

SPARA KRAFT OCH VINN TID

Valet av underlagsduk kan göra stor skillnad för jobbet uppe på taket. En rulle av nytillskottet RAW HP235 är 13,5 kilo lättare än den klassiska RAW HP2200 och ger dessutom 24,5 kvadratmeter mer täckande yta.

RAW:s senaste underlagsduk HP235 gör takläggningen enklare, snabbare och smidigare. Förutom att den är genomtrampningssäker är den också diffusionsöppen, vilket innebär att den andas och släpper igenom fukt. Den kan spikas direkt på takstolarna utan råspontlucka och därmed utesluta luftspalten som måste finnas om man lägger duken på råspont, vilket ger ett bättre u-värde på huset.

Den låga vikten är uppskattad av takläggare eftersom en rulle RAW HP235 endast väger 9,5 kilo, mäter 1,5x25 meter och ger en täckande yta på 33,7 kvadratmeter netto. Det gör den 13,5 kilo lättare och 24,5 kvadratmeter mer täckande än den klassiska varianten RAW HP2200 på 0,7x15 meter. Med andra ord, den sparar både på kroppen och kapar arbetstid uppe på taket.

Ett mellanting till klassiska RAW HP2200 är ju RAW HP530 med en vikt på 14 kilo och ett mått på 1x25 meter som ger en täckningsyta på 22,5 kvadratmeter per rulle.

Söker man ett tjockare alternativ, för till exempel ett ojämnt renoveringstak, är RAW HP730 ett mer träffsäkert val. Den läggs bäst under betongoch tegelpannor, plåt, bandtäckning, shingel samt ytpapp.

text MOA THORSELL & BEIJER grafik ROBERT HAGSTRÖM

  • En rulle RAW HP 235 väger 9,5 kg och täcker hela 37,5 m2.
  • Dubbla klisterkanter möjliggör säkrare tätning vid överlapp.
  • Genomtrampningssäker
  • Luftspalt mot underlaget behövs ej när man lägger duken på takstolarna utan råspontlucka.
Öppna utan ytskikt
Alla RAW underlagsdukar kan ligga öppna utan ytskikt upp till två månader efter montering. Då klarar man också garantin om UVbeständighet i 30 år.