Du har inga varor i din kundvagn

Beijer stories: Region Mitt

Hör Kjell Berglund berätta utifrån hans erfarenheter som regionchef.

”Beijer gör saker lite bättre för varje år.”

Kjell Berglund har 18 års erfarenhet av arbetet som regionchef inom Beijer. I region Mitt, som sträcker sig från Arvika i väst till Enköping i öst samt Skaraborg, ansvarar han för att de 11 filialerna fortsätter att växa och utvecklas. Det är något han och hans kollegor i region Mitt lyckats med i snart två decennier.

Vad utmärker region Mitt, Kjell?
– Region Mitt består av en blandning av stora och små filialer, där Karlstad, Västerås och Örebro är några av de största. Vi har haft en mycket fin utveckling i regionen och på senare år även tagit stora kliv i Mälardalen där vi växt rejält tack vare vårt fokus på service och personliga relationer. Kunderna gillar oss, helt enkelt.

Hur uppmuntrar ni det lokala entreprenörskapet?
– Vi vill låta det lokala entreprenörskapet blomma. Det är väldigt viktigt för Beijers framgångar. Under senare år har vi blivit tydligare med hur viktigt det faktiskt är. Att uppmuntra entreprenörskap, affärsmässighet och eget ansvar har blivit en uttalad och naturlig del av vår verksamhet. Beijer består av väldigt många duktiga och kompetenta medarbetare som ska få lägga sin touch på verksamheten där det fungerar. Då blir det som allra bäst.

Vad utmärker en bra chef enligt dig?
– Ödmjukhet och god förmåga att lyssna. Min roll som regionchef består i att få mina kollegor och medarbetare att fokusera mot samma mål för att få ihop helheten. Eget ansvar är en viktig del  i detta. Det är också något som jag tycker att vi här i region Mitt och på Beijer i stort är väldigt duktiga på.