Du har inga varor i din kundvagn

Beijer Stories: Region Väst

Hör Lars berätta utifrån sina erfarenheter som regionchef i Väst.

”Beijer är ett otroligt roligt bolag att arbeta för”

Lars Sahlberg är inne på femte året som regionchef i Väst, en av Beijers mest expansiva regioner. Senaste året har regionen vuxit från 11 till 16 filialer. Efter 15 år som anställd i Beijer tycker Lars själv att jobbet är roligare än någonsin.

Vad utmärker region väst, Lars?
– Vi är en relativt liten region sett till ytan, vilket påverkar på vårt och våras kunders arbetssätt. Våra kunder rör sig ofta mellan flera filialer i regionen, beroende på var de arbetar för tillfället. Det betyder att vi måste harmonisera vårt erbjudande över hela regionen, samtidigt som vi behåller de lokala styrkorna.

Hur uppmuntrar ni det lokala entreprenörskapet?
– Vi har lyckats bra med att förmedla våra värderingar de senaste åren. Jag brukar säga att Beijer består av 100 små bolag, som alla bidrar till helheten. Och det sammanfattar hur vi tänker. Vi förvärvar välskötta och lyckade företag och adderar Beijers expertis och det vi är duktiga på. Vi är ett värderingsstyrt bolag – det finns ingen manual. En bra idé är en bra idé och vi uppmuntrar initiativ och ansvarstagande och erbjuder stor frihet i utbyte. Och vi ändrar inte på det som fungerar.

Vad utmärker en bra chef enligt dig?
– Bland det viktigaste är att förstå kollegornas och medarbetarnas vardag. Att hela tiden ha en pågående dialog kring vad som händer på filialerna och hur verkligheten ser ut. Det ger bättre beslutsförmåga. Personligen gillar jag också att lyfta mina medarbetare och se dem utvecklas inom nya områden – och det är något jag gör bäst genom att befinna mig i mina medarbetares vardag så ofta som möjligt.