Du har inga varor i din kundvagn

Ny förpackningslösning från ESSVE

Nu lanserar ESSVE en hållbar förpackningslösning – ESSBOX. Hela ESSVE:s infästningssortiment kommer att levereras i robusta och återvinningsbara plastförpackningar. ESSBOX-förpackningarna är en del av en större förvaringslösning som kommer att lanseras under Nordbyggmässan i mars.

ESSVE saluför inte bara riktigt bra infästningsprodukter utan lanserar nu även en smart förpackningslösning. Företaget har intervjuat ett hundratal nordiska hantverkare för att ta reda på hur en optimal skruvförpackning ska se ut, ESSBOX är resultatet av deras önskemål.

– 96 procent av hantverkarna upplever att de har problem med pappförpackningar som går sönder, därför lanserar vi en hållbar lösning. Den genomskinliga plasten gör det lätt för användaren att se vilken produkt som ligger i respektive förpackning. Boxarna tål tuffa tag och är slagtåliga. De är en del av en större förvaringslösning som kommer att göra hantverkarnas arbete mycket effektivare och som vi lanserar i mars, säger Mattias Sebell, Brand Manager ESSVE.

Kraven på att förpackningarna ska stå emot väta är stora, då de flesta hantverkare har problem med pappförpackningar som går sönder. Därför är ESSBOX testad och klarar IP44-kraven, vilket innebär att förpackningen tål strilande vatten från alla vinklar. ESSVE har utvecklat en plast som klarar tuffa förhållanden, såsom minusgrader och ovarsam hantering.

De nya förpackningarna har ett patenterat oktagonmönster som gör det möjligt att stapla boxarna på varandra. Locket går att fästa under boxarna så att användaren alltid vet var locket är. Boxarna går att återanvända och är till exempel godkända för förvaring av livsmedel, dessutom är de återvinningsbara. Boxarna har tydliga etiketter med illustration och text som anger vad förpackningen innehåller, användningsområde och vilka material produkten är anpassad för. Det gör det enkelt för hantverkaren att välja rätt produkter.

Kravet att etiketterna inte får lossna vid regn har medfört att ESSVE har tagit fram ett nytt lim som håller dem på plats. För att säkerställa rätt kvalitet, låg miljöpåverkan och förpackningarnas exakta passform har ESSVE valt ut en exklusiv tillverkare som får leverera boxar till samtliga underleverantörer, oavsett var i världen de befinner sig.

De nya ESSBOX-förpackningarna:

  1. Robusta med längre livslängd – plast tål stötar, vatten och kyla bättre än papp
  2. Transparenta – man ser vad förpackningarna innehåller
  3. Smart lock med oktagonmönster – gör det möjligt att stapla och återförsluta boxarna
  4. Återvinningsbara – boxarna består till 100 procent av plasten polypropen (PP)
  5. Tydliga etiketter – anger produktinnehåll, användningsområde och vilka material produkten är anpassad för.

ESSVE har funnits sedan 1970 och är marknadsledande i Norden på infästningslösningar till bygg- och verkstadsindustrin. Produkterna sträcker sig från små skruvar till kraftiga infästningar för dammkonstruktioner. ESSVE har 225 medarbetare och kontor i nio länder. Huvudkontoret ligger i Sollentuna, Stockholm och centrallagret i Ulricehamn. Sedan 2004 ingår ESSVE i B&B TOOLS-koncernen. www.essve.se