Du har inga varor i din kundvagn
Köpvillkor |

Köpvillkor

Nedanstående köpvillkor gäller endast för privatpersoner vid köp online, ej företagskunder.

Köpvillkor som gäller vid Online köp

Försäljning sker endast till myndig person över 18 år. Genom att bekräfta köpet godkänner du Beijers köpvillkor. När du bekräftat ditt köp skickas en bekräftelse på din order till den e-postadress som du angivit i kassan. Detta e-mail utgör information om innehållet i beställningen.

Om felaktigheter i pris och leveranstid eller andra omständigheter skulle infinna sig förbehåller sig Beijer Byggmaterial AB rätten att ändra detta i efterhand. Vid dessa tillfällen kontaktar vi dig och informerar om detta. Du har då din fulla rätt att antingen ändra eller annullera din beställning. Eventuella frågor kring din order hänvisar vi till vår kundtjänst. Beijer Byggmaterial AB förbehåller sig rätten att neka en order.

Priser och sortiment
Priserna är angivna i svenska kronor. Priserna som anges är alltid inklusive moms om du handlar som privatperson. För företagskunder visas priserna exklusive moms om inte företagaren själv valt att ändra till inklusive moms. Eventuella fraktavgifter tillkommer i kassan efter val av adress och fraktsätt. Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel. Vid prisjusteringar på lagd beställning informeras du alltid om detta och har då din fulla rätt att ändra eller annullera din beställning.

Priserna gäller fritt våra byggvaruhus där inte annat är angivet. Lokala sortiment och prisavvikelser kan förekomma. Angivna priser i m2, styck, meter och liter gäller vid köp av odelade enheter som t.ex. hela paket som isolering, hela spånskivor och hela förpackningar av spik.

Beställningssortiment butik
Vissa produkter på vår webbplats är märkta med "beställningssortiment i butik". För information och beställning av dessa produkter hänvisar vi till våra lokala byggvaruhus. Anskaffningskostnad för dessa produkter kan tillkomma. Då dessa produkter beställs och köps på våra lokala byggvaruhus gäller deras köpvillkor. t.ex. fraktavgifter, delningskostnader och emballage.

Falska beställningar
Vid upptäckten av eventuella falska beställningar eller andra bedrägeriförsök kommer Beijer Byggmaterial att polisanmäla ärendet.

Betalning
Beijer Byggmaterial AB erbjuder följande betalningsmetoder:

Kortbetalning
Beijer Byggmaterial AB erbjuder säker kortbetalning med VISA och MasterCard i samarbete med DIBS Payment Services AB. Beijer Byggmaterial AB använder 3D-secure som säkerhetsstandard. Denna standard är framtagen av VISA och Mastercard, och krypterar all information med 128-bitars SSL-kryptering. Detta garanterar att ingen kan ta del av dina uppgifter. Inga kortnummer behandlas eller sparas av Beijer Byggmaterial AB.

Direktbanksbetalning
Vi erbjuder direktbetalning via internetbank för kunder i Nordea, Handelsbanken, SEB och Swedbank. Vid betalning kopplas du automatiskt till din Internetbank där du loggar in och godkänner transaktionen. Pengarna dras direkt från ditt konto i samband med att du godkänner transaktionen.

Faktura Privatkund med Klarna Bank AB

Tillsammans med Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sweden, erbjuder vi följande betalningsalternativ där betalningen görs direkt till Klarna:

  • Betala inom 14 dagar: Betalningstid är 14 dagar från avsändandet av varorna. Villkoren för betala inom 14 dagar finner du här.

Du hittar mer information om Klarna här och kan läsa deras användarvillkor här.

För att kunna erbjuda en uppsättning av olika betalningsalternativ behöver vi dela dina person-, kontakt- och orderuppgifter med leverantören av respektive betaltjänst. Vi rekommenderar dig att läsa vår sekretesspolicy som du hittar här

Användningen av dessa uppgifter regleras i enlighet med gällande dataskyddslag och Klarnas sekretesspolicy.


Leveransvillkor privatkunder

Vi beräknar att skicka din order nästkommande vardag om order inkommit innan kl. 16.00.

Leveranstider
Vi beräknar att skicka ordern nästkommande vardag om order inkommit innan kl. 16.00. Oftast har du din order inom 3 arbetsdagar. Du har även möjlighet att önska ett leveransdatum om du t.ex. vill få din leverans en specifik dag. Om du väljer ”Hämtas” så finns ordern istället att hämta efter kl. 07.00 nästkommande vardag om order inkommit innan kl. 16.00. OBS! Invänta SMS avisering innan du åker till ditt byggvaruhus för att hämta. 

Leveranser
Mindre order som går att skicka som paket, skickas med DHL till närmaste utlämningsställe och större/skrymmande order levereras med våra transportbilar (bil, lastbil eller kranbil beroende på leveransens omfattning) direkt till leveransadressen.
För samtliga leveranser med bil gäller transport fram till adressen på körbar väg lossat gatan. Vid leverans med kranbil ingår lossning med bilens kran i max 30 minuter. Eventuell väntetid eller mertid debiteras med 469kr exkl. moms per påbörjad halvtimma. Kranbilsleveranser kräver att vägen till lossningsplatsen är framkomlig och hållbar för en lastbil med fordonslängd på 16 m, bredd på 3 m, höjd på 4,5 m och ha möjlighet att vända. Det krävs även en fri bredd på 3,5 m och en fri höjd på minst 6 m vid lossningstillfället. Speditören bär inte upp gods i lägenhetshus eller dyl. utan levererar till porten. Kunden ansvarar själv för att transportera godset från porten och upp till lägenheten.Endast en (1) avlastningsplats ingår.
För palleverans med budbil, som har bakgavellift, krävs att avlastningsområdet är snöfritt och har betong eller asfaltbeläggning då avlastning sker med handtruck.


Beijer Byggmaterial levererar ej till andra länder än Sverige samt öar som saknar vägverkets bilfärjeförbindelse. I de fallen kan Beijer Byggmaterial endast leverera till närmsta kaj/hamn. Kunden ansvarar själv för transport resterande sträcka. Om du har behov av leverans till t.ex. Öar så kontakta närmaste Beijervaruhus så kan de skräddarsy ett leveransalternativ till verklig kostnad/självkostnadspris.  

Observera att vid leverans av fryskänsliga produkter är det extra viktigt att mottagaren tar emot godset och ställer in varorna i ett uppvärmt utrymme för att garantierna på varorna skall gälla.

Kvittering
Vid avlastning måste varorna inspekteras av mottagare samt kvitteras. Speditören ställer ej av gods utan kvittens av kund eller annan ansvarig mottagare. Synliga skador på godset, emballage eller avsaknad av kolli skall skriftligen noteras på fraktsedeln av både chaufför och dig direkt vid mottagandet. Skadan/avsaknaden anmäls därefter av dig till Beijers kundtjänst. Dolda skador ska rapporteras inom 7 dagar. Dokumentera skadorna med foto. Spara skadat gods tills du har fått din ersättningsleverans.

Transportskador
Eventuella skador under transporten står Beijer Byggmaterial för. Om du vid mottagandet mot förmodan skulle upptäcka att försändelsen är transportskadad, skall du genast på plats anmäla detta till speditören. Om speditören inte tar på sig skadeansvar, skall du kontakta vår Kundservice. Detsamma gäller för eventuella dolda skador som upptäckts inom 7 dagar från mottagandet. Vid retur till Beijer Byggmaterial, står kunden för skador som kan uppstå under transporten.

Hämta i butik
Som kund kan du välja att hämta ut din order i valfritt Beijer byggvaruhus. Denna leveransmetod väljs i webbkassan ”hämta i butik” och är kostnadsfri. För att kunna hämta ut din order måste du invänta ett SMS alternativt Email som bekräftar att din order är klar för utlämning. Leveranstiden (tid till dess att du kan hämta din order) kan variera då vi har vissa produkter på externt lager. I de flesta fall kan du hämta din order redan samma eller nästa dag.

Reklamation/Ångerrätt

Vid köp på www.beijerbygg.se gäller ångerrätten i enlighet med Distansavtalsslagen (2005:59.DHL). Detta är en lagstadgad rättighet för dig som kund. Det är viktigt att du kontaktar oss direkt när du upptäckt en felexpedierad eller felaktig vara.

Ångerrätt
Som kund har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från dagen du har tagit emot varan eller hämtat den på aviserat utlämningsställe. Du står själv för kostnaden för att skicka tillbaka varan du köpt. Din ursprungliga fraktkostnad återbetalas tillsammans med återinsättning av varans värde.

För att underlätta hanteringen ser vi gärna att du använder en returblankett innan du skickar varan i retur till oss. Då hjälper vi dig att skicka varan till rätt plats och att du får en säker och snabb återbetalning. Du kan även välja att besöka närmaste Beijer byggvaruhus för att returnera din vara.

Observera att dessa villkor gäller för vår webbshop, i våra byggvaruhus gäller 30 dagars öppet köp. Returrätt utan prisavdrag gäller för felfri vara i oskadat emballage mot uppvisande av kvitto. Annars kan du bli skyldigt att få betala för en värdeminskning.

Reklamation/ Returnera vara
Om du har fått en felexpedierad vara eller om du vill returnera en vara bör du så fort som möjligt kontakta oss. Enklast gör du detta genom att besöka närmaste Beijer bygg butik där personalen hjälper dig med ditt ärende. Alternativt gör du en reklamation/returanmälan genom att du kontaktar vår kundservice på 075-241 1000  eller via email kundservice@beijerbygg.se. Detta gäller även om du fått en felaktig vara som behöver reklameras. Om en vara är felaktig eller felexpedierad står vi självklart för returfrakten.

Återbetalningar
I de fall återbetalningar är aktuella så görs detta i första hand genom återinsättning till det betalsätt som du ursprungligen använde. Återbetalningen sker oftast inom några dagar från det att ärendet som orsakar återbetalningen är avslutat och senast inom 14 dagar.

Om du anser att vi har hanterat en reklamation felaktigt har du möjlighet att vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden, www.arn.se. Du har även möjlighet att vända dig till Europeiska kommissionens organ för alternativ tvistelösning online för konsumenter på www.ec.europa.eu/consumers/odr.


Sekretess & säkerhet

Kryptering
Vi samarbetar med DIBS Payment Services AB för högsta möjliga säkerhet. All information på ”Mina sidor” och vid kassaprocessen när du gör ett köp hos beijerbygg.se krypteras med 128-bitars SSL-kryptering.

Personuppgifter
När lägger en order på beijerbygg.se uppger du dina personuppgifter såsom namn, adress och personnummer. Genom att du accepterar våra köpvillkor godkänner du att vi sparar och använder dessa för att fullfölja våra åtaganden mot dig som kund.

Som kund har du enligt Personuppgiftslagen (PUL) rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om informationen är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att den ska rättas eller tas bort. Kontakta i så fall vår kundservice. Vi kommer aldrig att lämna ut dina personuppgifter till tredje part. Om du inte accepterar våra köpvillkor kan du inte heller handla på beijerbygg.se.