Du har inga varor i din kundvagn
Miljömärkning |

Miljömärkning

Beijers byggvaruhus är miljöcertifierade enligt den internationella standarden ISO 14001. För att hjälpa dig som kund att göra ett bra miljöval har vi två hjälpmedel:

1) Miljömärkta produkter

Allt fler av våra produkter är miljömärkta. Nedan ser du de miljömärken som finns hos oss och vad var och en står för.

2) Miljökunnig personal

Har du frågor om hur en viss produkt påverkar miljön eller hur du gör det bästa valet kan du alltid fråga oss. Alla våra butiker har miljökunnig personal som hjälper dig att handla och tänka miljövänligt.

Grönt val

För att göra det enklare att hitta produkter som är ett bra alternativ ur miljösynpunkt, använder vi oss av en egen symbol - Grönt Val. 
Grönt val får alla varor som idag är märkta med någon av de officiella miljömärkena Svanen, EU-blomman, Falken och FSC samt varor som fått grönt i slutomdöme i Folksams Byggmiljöguide.

Det nordiska miljömärket Svanen

Svanenmärket är det officiella nordiska miljömärket. Märkningen sköts i Sverige av SIS Miljömärkning. Svanen bedömer produktens miljöpåverkan under hela livscykeln från råvara till avfall. På Beijer hittar du Svanenmärket bland annat på golv, byggskivor, fönster, tapeter, diskmaskiner, lim och kemiska produkter.

Det europeiska miljömärket

EU-blomman är Europas motsvarighet till den nordiska svanen. SIS Miljömärkning är ansvarig för denna märkning i Sverige. Här på Beijer hittar du EU-blomman bland annat på färger och lack, diskmaskiner, kylskåp med mera.

Bra miljöval

Naturskyddsföreningen står bakom denna märkning tillsammans med handeln. Kraven skärps successivt och är främst inriktade på produktens miljöpåverkan. Du kan hitta denna märkning inom skiftande områden, bland annat på papper, tvättmedel, elleveranser, godstransporter med mera. Här på Beijer hittar du Bra miljöval på vissa kemiska produkter.

FSC – Forest Stewardship Council

Detta är en oberoende internationell organisation för märkning av hållbart skogsbruk. Målet är att skogen ska brukas på ett ansvarsfullt sätt, såväl miljömässigt, socialt och ekonomiskt i alla delar av världen. FSC-märket finns på vissa trämöbler och på grillkol. Här på Beijer hittar du FSC-märket bland annat på Malåbrädan.