Du har inga varor i din kundvagn
Miljömärkning |

Miljömärkning

Beijers byggvaruhus är miljöcertifierade enligt den internationella standarden ISO 14001. För att hjälpa dig som kund att göra ett bra miljöval har vi två hjälpmedel:

  1. 1) Miljömärkta produkter

    Allt fler av våra produkter är miljömärkta. Nedan ser du de miljömärken som finns hos oss och vad var och en står för.

  2. 2) Miljökunnig personal

    Har du frågor om hur en viss produkt påverkar miljön eller hur du gör det bästa valet kan du alltid fråga oss. Alla våra butiker har miljökunnig personal som hjälper dig att handla och tänka miljövänligt.

De miljömärkningar som du kan hitta på våra produkter är:

Svanen

Svanenmärket är den officiella nordiska miljömärkningen. Svanen ”föddes” 1989, när Nordiska Ministerrådet startade Svanenmärkningen för att hjälpa konsumenter göra bra val för miljön. Det började med papper och batterier och idag hittar du Svanen på fler än tiotusen varor och tjänster. Det statliga bolaget Miljömärkning Sverige ansvarar för både Svanen och EU-Blomman och arbetar utan vinstsyfte på uppdrag av regeringen. Svanen bedömer produktens miljöpåverkan under hela livscykeln från råvara till avfall och kraven på produkterna skärps successivt.

På Beijer hittar du Svanenmärket bland annat på golv, byggskivor, fönster, tapeter, diskmaskiner, lim och kemiska produkter.

EU blomman

EU-blomman är Europas motsvarighet till den nordiska svanen. Här på Beijer hittar du EU-blomman bland annat på färger och lack, diskmaskiner, kylskåp med mera.

Bra miljöval – falken

Naturskyddsföreningen står bakom denna märkning tillsammans med handeln. Kraven skärps successivt och är främst inriktade på produktens miljöpåverkan. Du kan hitta denna märkning inom skiftande områden, bland annat på papper, tvättmedel, el-leveranser, godstransporter med mera.

Här på Beijer hittar du Bra miljöval på vissa kemiska produkter.

FSC® – Forest Stewardship Council

Detta är en oberoende internationell organisation som verkar för ansvarsfullt brukade skogar, såväl miljömässigt, socialt och ekonomiskt. FSC är verksamma i alla delar av världen. FSC-märket finns på produkter som tillverkats av virke från FSC-certifierade skogar så som virke, vissa trämöbler, grillkol, tapeter och pappersprodukter.

Här på Beijer hittar du FSC-märket bland annat på konstruktionsvirke, panel och listverk.

PEFC - Programme for the Endorsement of Forest Certification

Detta är liksom FSC en oberoende organisation för hållbart skogsbruk. Kraven är snarlika och PEFC-märket finns hos oss på Beijer på bland annat konstruktionsvirke, panel och plywood.