Du har inga varor i din kundvagn
Privat Företag

CERTIFIERAT TRÄ – PEFC OCH FSC

CERTIFIERAT TRÄ – PEFC OCH FSC®

Skriv ut

VÄLJ CERTIFIERAT TRÄ

Säkra så att du får certifierat trä istället för ocertifierat. Genom att spärra kundnummer eller arbetsplatsnummer så säkrar vi att du som kund endast får PEFC certifierat trä inom kategorierna: konstruktionsvirke, ytterpanel, råspont, listverk, plywood, spånskivor, limträ & tryckimpregnerat virke/trall.

Vill du ha FSC certifierat virke så kan detta naturligtvis ombesörjas, då Beijer är dubbelcertifierad.

Det underlättar särskilt när du bygger enligt Svanen eller BREEAM. Då verifikation via fakturor sker automatiskt, så kan du uppfylla kraven på träinköp i de olika certifieringarna.

Även om certifierat inte är ett krav vid bygg nationen så är det ett hållbart val du kan göra. Skogen är en viktig resurs i världen, inte minst i Sverige, men vi måste se till att bruka vår skog hållbart. Certifierat trä kommer från hållbart avverkade skogar där hänsyn tagits till skogens mångfald och ekologi, där arbetsmiljön för skogsarbetarna är bra och närmiljöerna värnas.

ENKELT ATT VÄJA CERTIFIERAT

Hos Beijer kan du som kund få hela vårt lagersortiment av konstruktionsvirke, panel och tryckimpregnerat PEFC certifierat. Även produktgrupper som listverk och skivmaterial är till största del certifierat. Det ska vara enkelt att köpa spårbart trä och det är det hos Beijer. Vi har valt att certifiera alla våra enheter, vilket gör att du kan få certifierat från vilken filial som helst, det är alltså inga extra ledtider att tänka på. Då majoriteten av våra certifierade produkter är PEFC certifierade kan det behövas lite framförhållning om du istället önskar specifikt FSC Certifierade produkter.

Ange på startmöte, vid avtalsförhandling eller vid köpögonblicket att du vill ha certifierat trä så fixar vi det. Om du vill försäkra dig om att du endast erhåller certifierat trä så sätter vi upp en spärr för ditt kundnummer eller din arbetsplats.