Du har inga varor i din kundvagn
Privat Företag

Leveransvillkor

Leveransvillkor |

I kassan ser du våra leveransalternativ. Beroende på typ av vara kan leveranstid och leveranssätt skilja sig åt. Leverans sker endast på helgfria vardagar dagtid. Vi beräknar att skicka din order nästkommande vardag om order inkommit innan kl. 16.00. Du kommer att bli aviserad av speditören i god tid till den e-postadress eller telefonnummer som du har angivit. Vid betydande leveransförseningar har du rätt att häva köpet.

Transporter

För alla lastbilsleveranser gäller transport fram till adressen på körbar väg lossat gatan. Vid kranbilsleverans, ingår lossning på 30 minuter. Eventuell väntetid eller mertid debiteras med 469kr exkl. moms per påbörjad halvtimma. Speditören bär inte upp gods i lägenhetshus eller dyl. utan levererar till porten. Kunden ansvarar själv för att transportera godset från porten och upp till lägenheten. Endast en avlastningsplats ingår.

För leverans med kranbil skall vägen till lossningsplatsen vara farbar för lastbil med fordonslängd på 16 m, bredd på 3 m, höjd på 4,5 m och ha möjlighet att vända. Det krävs även en fri bredd på 3,5 m och en fri höjd på minst 6 m vid lossningstillfället.

Vi kan inte garantera att leveransen tillgodoser dina önskemål av placering. Vilket är beroende av terräng och att lastmannen ska kunna lasta av det på ett säkert sätt.

Observera att vid leverans av fryskänsliga produkter är det extra viktigt att mottagaren tar emot godset och ställer in varorna i ett uppvärmt utrymme för att garantierna på varorna skall gälla.

För bomkörning vid aviserad leverans tar vi ut ordinarie fraktkostnad och kontaktar dig för ny bokning av leverans. 

Beijer Byggmaterial levererar ej till öar som saknar vägverkets bilfärjeförbindelse. I de fallen kan beijerbygg.se endast leverera till närmsta kaj/hamn. Kunden ansvarar själv för transport resterande sträcka. Om du har behov av leverans till en ö, kontakta närmaste Beijervaruhus så kan de skräddarsy ett leveransalternativ till verklig kostnad/självkostnadspris. För palleverans med budbil, som har bakgavellift, krävs att avlastningsområdet är snöfritt och har betong eller asfaltbeläggning, då avlastning sker med handtruck.

Kvittering

Vid avlastning måste varorna inspekteras av mottagare samt kvitteras. Speditören ställer ej av gods utan kvittens av kund eller annan ansvarig mottagare. Synliga skador på godset, emballage eller avsaknad av kolli skall skriftligen noteras på fraktsedeln av både chaufför och kund direkt vid mottagandet. Skadan/avsaknaden anmäls därefter av dig till beijerbygg.se Kundservice. Dolda skador ska rapporteras inom 7 dagar. Dokumentera skadorna med foto. Spara skadat gods tills du har fått din ersättningsleverans.

Transportskador

Eventuella skador under transporten står beijerbygg.se för. Om du vid mottagandet mot förmodan skulle upptäcka att försändelsen är transportskadad, skall du genast på plats anmäla detta till speditören. Om speditören inte tar på sig skadeansvar, skall du kontakta vår Kundservice. Detsamma gäller för eventuella dolda skador som upptäckts inom 7 dagar från mottagandet. Vid retur till Beijer, står kunden för skador som kan uppstå under transporten.

Hämta i butik

Som kund kan du välja att hämta ut din order i valfri Beijerbutik. Denna leveransmetod väljs i kassan - ”Hämta i butik”. För att kunna hämta ut din order måste du invänta ett SMS alternativt e-mail, som bekräftar att din order är klar för utlämning. Alla order på beijerbygg.se betalas med avtalat betalsätt. Leveranstiden kan variera då vi har vissa produkter på externt lager. I de flesta fall kan du hämta lagerförda varor redan inom 3 timmar. Varorna finns sedan tillgängliga 14 dagar från aviseringsdagen alternativt 14 dagar efter valt datum för hämtning.