Du har inga varor i din kundvagn
Privat Företag
Leveransvillkor |

Leveransvillkor

Beroende på typ av vara kan leveranstid och leveranssätt skilja sig åt. Ange din önskade leveranstid i kassan. För leverans nästkommande dag (gäller beställningar innan kl 16:00), vänligen välj detta i kassan. Du kommer att bli aviserad av speditören i god tid till den e-postadress eller telefonnummer som du har angivit.

Leverans sker endast på helgfria vardagar dagtid. Vi beräknar att skicka din order nästkommande vardag om order inkommit innan kl. 16.00. Vid betydande leveransförseningar har du rätt att häva köpet.

Transporter

För alla Kranbilsleveranser gäller transport fram till adressen på körbar väg lossat gatan. Lossning med bilens kran ingår med 30 minuter. Eventuell väntetid eller mertid debiteras med 469kr exkl. moms per påbörjad halvtimma. Speditören bär inte upp gods i lägenhetshus eller dyl. utan levererar till porten.

Kunden ansvarar själv för att transportera godset från porten och upp till lägenheten. Endast en avlastningsplats ingår. För leverans med kranbil skall vägen till lossningsplatsen vara farbar för lastbil med fordonslängd på 16 m, bredd på 3 m, höjd på 4,5 m och ha möjlighet att vända. Det krävs även en fri bredd på 3,5 m och en fri höjd på minst 6 m vid lossningstillfället.

Observera att vid leverans av fryskänsliga produkter är det extra viktigt att mottagaren tar emot godset och ställer in varorna i ett uppvärmt utrymme för att garantierna på varorna skall gälla.

Kvittering

Vid avlastning måste varorna inspekteras av mottagare samt kvitteras. Speditören ställer ej av gods utan kvittens av kund eller annan ansvarig mottagare. Synliga skador på godset, emballage eller avsaknad av kolli skall skriftligen noteras på fraktsedeln av både chaufför och dig direkt vid mottagandet. Skadan/avsaknaden anmäls därefter av dig till beijerbygg.se kundtjänst. Dolda skador ska rapporteras inom 7 dagar. Dokumentera skadorna med foto. Spara skadat gods tills du har fått din ersättningsleverans.

Beijer byggmaterial levererar ej till öar som saknar vägverkets bilfärjeförbindelse. I de fallen kan beijerbygg.se endast leverera till närmsta kaj/hamn. Kunden ansvarar själv för transport resterande sträcka. Om du har behov av leverans till t.ex. Öar så kontakta närmaste Beijervaruhus så kan de skräddarsy ett leveransalternativ till verklig kostnad/självkostnadspris. För palleverans med budbil, som har bakgavellift, krävs att avlastningsområdet är snöfritt och har betong eller asfaltbeläggning då avlastning sker med handtruck.

Transportskador

Eventuella skador under transporten står beijerbygg.se för. Om du vid mottagandet mot förmodan skulle upptäcka att försändelsen är transportskadad, skall du genast på plats anmäla detta till speditören. Om speditören inte tar på sig skadeansvar, skall du kontakta vår Kundservice. Detsamma gäller för eventuella dolda skador som upptäckts inom 7 dagar från mottagandet. Vid retur till beijerbygg.se, står kunden för skador som kan uppstå under transporten.

Hämta i butik

Som kund kan du välja att hämta ut din order i valfri Beijerbygg butik. Denna leveransmetod väljs i kassan ”hämta i butik”. För att kunna hämta ut din order måste du invänta ett SMS alternativt Email som bekräftar att din order är klar för utlämning. Alla order betalas på vanligt sätt på beijerbygg.se. Leveranstiden (tid till dess att du kan hämta din order) kan variera då vi har vissa produkter på externt lager. I de flesta fall kan du hämta din order redan inom 3 timmar. 
Varorna finns tillgängliga 14 dagar från aviseringsdagen alternativt 14 dagar efter valt datum för hämtning.