Du har inga varor i din kundvagn
Privat Företag

Hållbarhetspris till Beijers filial i Hörby

”Att bli bättre när man redan är bra kan vara svårt, men filialen lyckas att kreativt hitta nya områden och möjligheter för att ta steg mot minskad miljöpåverkan. Deras engagemang slutar inte vid filialens gränser utan det finns ett intresse för att utveckla hela det centrala ledningssystemet och hjälpa Beijer framåt.”

Citatet är en del av vinnarmotiveringen av vårt första hållbarhetspris. Priset kammades hem av Beijers filial i Hörby som är fantastiska förebilder för filialer runt om i Sverige. Filialchef Bodil Höglund berättar:

– Vi är väldigt stolta och hedrade! Det känns lite extra kul att vi är den allra första filialen inom Beijer som mottar utmärkelsen. Vinstpokalen och diplomet har fått en central plats i butiken och vi firade med en god smörgåstårta!

BeijerNews

Beijer Hörby


Beijer i Almedalen

I år kommer vi att vara på plats i Almedalen för att lyfta viktiga frågor för hantverkarna och för hela vår bransch. Vi tror att många av de utmaningar branschen står inför kan lösas om vi får till en bättre förståelse och ett ökat samarbete mellan politiker, beslutsfattare och oss aktörer i näringslivet.

  • Vi ser fram emot nya insikter, värdefulla möten och många givande samtal om bland annat
  • Hur vi dämpar krisen i byggbranschen
  • Hur vi får igång bostadsbyggandet
  • Hur vi kan snabba på omställningen och få ett mer hållbart byggande
  • Hur vi säkrar kompetensen i branschen, både på kort och lång sikt för att klara den gröna omställningen
  • Hur vi kan bidra till att öka jämställdheten i en mansdominerad bransch

På plats från Beijer är, Geir Thomas Fossum, Alexandra Rosenqvist, Peter Sjöström, Gustav Fredriksson och Veronica Foberg Gustafsson.

Missa inte heller vårt seminarium "När hammaren slutar slå - så behöver byggbransch och regering agera för att lösa krisen" onsdag 26 juni kl. 13.30 i DI:s monter.

BeijerNews

Almedalsveckan 2024


Krisen inom byggbranschen

Att det är kris i byggbranschen är uppenbart. Frågan diskuteras i många olika sammanhang men tyvärr dras inte perspektivet ut – vad riskerar dagens byggkris att få för konsekvenser för morgondagens samhälle?

Under pandemin såg vi hur hela generationer av arbetskraft kan försvinna från en sektor, vilket exempelvis hände inom restaurangbranschen. Just nu riskerar byggsektorn samma sak, samtidigt som vi vet att de byggnadsarbetare och hantverkare som lämnar yrket kommer att vara helt avgörande för att vi ska kunna ställa om mot ett mer hållbart samhälle.

Läs debattartikeln i Altinget.se där vår vd, Geir Thomas Fossum skriver om krisen i byggbranschen och konkreta åtgärder som kan förebygga problemet; ”Vem ska bygga Sverige om hantverkarna försvinner?”