Du har inga varor i din kundvagn
Privat Företag

Fossilfria leveranser

FOSSILFRIA LEVERANSER

Skriv ut

FOSSILFRIA LEVERANSER FRÅN BEIJER I ett flertal regioner

Varje år gör Beijer Byggmaterial 500 000 leveranser från sina lager och kör 500 000 mil i Storstadsregionerna och hela Syd. Från den 1 juli 2020 körs alla kontrakterade leveransbilar på fossilfria bränslen, något som kommer minska koldioxidutsläppen med minst 80% jämfört med dagens leveranser*.

Beijer har stor verksamhet i de mest expansiva regionerna i Norden med många stora aktörer, som har krav och vilja att få ner sina klimatavtryck. För ett stort bygge med många leveranser blir detta en betydande positiv förändring.

Beijer Byggmaterial har fyra distributionscentraler i Stockholm, Syd, Malmö och Göteborgsområdet med totalt 80 kontrakterade leveransbilar, som varje dag förser företag och privatpersoner med byggmaterial. Drivmedlet i dessa bilar ställs nu om från diesel till fossilfria alternativ, som till största del består av HVO100, vilket är ett förnybart växtbaserat bränsle. För de bilar som plockas in extra, sker en klimatkompensation.

Beijer jobbar mot målet att på sikt bli helt klimatneutrala. Logistik och transport är ett område som påverkar mycket och där det redan gjorts stora åtgärder, säger Alexandra Rosenqvist, Miljö- och hållbarhetschef på Beijer Byggmaterial.

Bland annat är Beijers leveranscentraler strategiskt bra placerade för att spara tid för kunderna samt minska antalet körda mil. Beijer har också infört ett system för att öka sin optimering av de slingor som körs, bilarna har optimerats, el-kranar har installerats och nu erbjuds även frakt för retur av avfall.

* Enligt kalkylmodell på miljofordon.se