Du har inga varor i din kundvagn

Aerlox är framtidens takpannor

Aerlox är Moniers mest avancerade takpannor, som kom till efter år av forskning och tester. Designen skapades utifrån önskemål från husägare som ville ha takpannor med minimal moss- och algtillväxt, med en vacker och nätt design samt ergonomiska funktioner. De letade efter en lättviktspanna med lång livslängd för att skydda det hus de älskar så mycket.

Se vår film - Fördelarna med Aerlox takpannor

Lägre vikt ger enklare takläggning

Den låga vikten gör det lättare och snabbare att lägga tak med Aerlox, samtidigt som transporterna blir mer miljömässigt hållbara. Aerlox är ett halvt kilo lättare än traditionella svenska betongplattor, men lika starkt. Det innebär att materialvikten på ett standardtak i Sverige minskar med ungefär ett ton!

Ett hållbart tak med nätt och snygg design

Hårt testade för alla väder

Aerlox styrka att motstå även det hårdaste vädret har bevisats i Moniers avancerade testanläggning. Vid experiment som utförts där har man simulerat kraftiga stormar, hällande regn, iskall kyla och belastningar som är tyngre än vad vi ser dagligen - allt utan några tecken på allvarliga slitage eller skador.

Minimal moss- & algtillväxt

  1. Tätheten i betongen gör att mindre vatten absorberas, vilket reducerar tiden som pannan är fuktig.
  2. Takpannan är designad med en droppkant. Förutom ett nättare intryck, bidrar det även till att vatten inte kapillärt sugs upp mellan pannorna i framkant. Tillsammans bidrar dessa två egenskaper till att det växer betydligt mindre mossa på Aerlox.

Resultatet är ett tak som håller sig vackert och fräscht under många år.

Se sortimentet Underhåll ditt tak