Du har inga varor i din kundvagn

Aerlox är framtidens takpannor

Aerlox är Moniers mest avancerade takpannor, som kom till efter år av forskning och tester. Designen skapades utifrån önskemål från både takläggare och husägare som ville ha takpannor med minimal mosstillväxt som hade en snygg design samt ergonomiska funktioner. De letade efter en lättviktspanna med lång livslängd för att skydda det hus de älskade så mycket

Beställ gratis provpanna Bli BMI Monier takpartner

Hårt testade för alla väder

Aerlox styrka att motstå även det hårdaste vädret har bevisats i Moniers avancerade testanläggning. Vid experiment som utförts där har man simulerat kraftiga stormar, hällande regn, iskall kyla och belastningar som är tyngre än vad vi ser dagligen - allt utan några tecken på allvarliga slitage eller skador.

Beställ provpanna

Ett tak som håller sig vackert
och fräscht under många år

Lägre vikt ger enklare takläggning

Tack vare den lägre vikten är det lättare och snabbare att lägga tak med Aerlox, samtidigt som transporterna blir mer miljömässigt hållbara. Aerlox är ett halvt kilo lättare än traditionella svenska betongplattor, men lika starkt. Det innebär att materialvikten på ett standardtak i Sverige minskar med ungefär ett ton!

Fukt i takpannor är en grogrund för mossa och alger

  1. Tätheten i betongen gör att mindre vatten absorberas, vilket reducerar tiden som pannan är fuktig.
  2. Takpannan är designad med en droppkant. Förutom ett nättare intryck, bidrar det även till att vatten inte kapillärt sugs upp mellan pannorna i framkant. Tillsammans bidrar dessa två egenskaper till att det växer betydligt mindre mossa på Aerlox.

Resultatet är ett tak som håller sig vackert och fräscht under många år.

Se sortimentet