Du har inga varor i din kundvagn

Lägga trall på balkong

Lägga trall på balkong |

LÄGGA TRALL PÅ BALKONG


Hur går du till väga för att lägga trall på din balkong? Nedan ger vi dig lite matnyttiga tips och instruktioner för att du ska få till ett fint och praktiskt trallgolv på din balkong.

Att lägga trallgolv på balkongen behöver inte vara särskilt svår, men det behövs lite planering för att det ska bli som du vill. Du behöver även tänka på vad för typ av virke du vill lägga. Vad vill du att dess egenskaper ska vara? Hög kvalitet, hållbart, billigare prisklass eller kanske mer miljövänligt? Allt detta bör du ha i åtanke innan du påbörjar ditt balkongprojekt.

Får man lägga trallgolv på balkong och när passar det bäst?

När du bor i hyresrätt är det tillåtet att lägga trall eftersom det är löst material. Däremot montering i balkongen är inte tillåtet utan behöver gå genom ens hyresvärd. Men balkongtrall lägger man löst och är därför ett utmärkt val för att piffa och pigga upp balkongen med.
Att lägga trall på sin balkong är både dekorativt och praktiskt. Det är en bra idé så länge du ser till att eventuell rengöring av trallen inte stör någon granne undertill. Det skapar en skön och varm yta att gå på och även lättare att hålla rent än kanske ett betonggolv eller matta som det annars kan vara på balkonger.

Är det svårt att lägga trall på balkongen?

Svårigheten med att lägga trall på balkong avgörs egentligen om du väljer att köpa trall som du bygger själv eller det mer populära alternativet som är att köpa färdiga plattor. Sistnämnda är enklare och kräver oftast inte mer än att du ska snyggt ”pussla” ihop det. Vissa kan du behöva såga till för att få golvet jämnt – men det är det enda som du egentligen behöver fixa lite med.
Det som skapar något mer arbete är att man behöver underhålla det. Underhåll för balkongtrall är som med vilket trallvirke som helst – rengöring cirka en gång om året och behandling bör man se till vilket virke trallen är i.
Läs mer om virke och behandling här.

Vilket golv passar bäst för balkong och vilken mängd behöver man?

De vanligaste golven att använda på balkonger är som nämnt ovan att köpa färdiga plattor som man bara fäller i varandra vid montering. Hos Beijer köper balkongtrall i antingen komposit eller tryckimpregnerad furu där komposittrallen kommer med klickfunktion. Det betyder att du lägger trallen som du vill ha den på golvet och klickar fast trallrutorna i varandra. Eftersom du endast klickar i rutorna i varandra är de även enkla att ta bort under kallare årstid om du vill förvara dem inomhus.

Hur mycket trallvirke du behöver kräver att du mäter ytan på golvet innan du beställer. Du mäter längden gånger bredden på din balkong och resultatet av det blir hur många kvadratmeter(kvm) trall du behöver. Om du exempelvis har en balkong vars golv är 3m långt och 2m brett resulterar det i att du behöver 6 kvm trall (3x2 = 6). Köp gärna lite mer än uträknat för att undvika att det saknas när trallen läggs – det kan hända om man behöver såga till flera bitar eller av annan orsak.

Trall balkong
Trall balkong


Här nedan kan ni se hela vårt sortiment av trall till balkong:

Vårt sortiment av balkongtrall