Du har inga varor i din kundvagn

Köpvillkor

Köpvillkor |

Nedanstående köpvillkor gäller endast för privatpersoner vid köp online, ej företagskunder.

Köpvillkor som gäller vid onlineköp.

Försäljning sker endast till myndig person över 18 år. Genom att bekräfta köpet godkänner du Beijers köpvillkor. När du bekräftat ditt köp, skickas en bekräftelse på din order till den e-postadress, som du angivit i kassan. Detta e-mail utgör information om innehållet i beställningen.

Om felaktigheter i pris och leveranstid eller andra omständigheter skulle infinna sig förbehåller sig Beijer Byggmaterial AB rätten att ändra detta i efterhand. Vid dessa tillfällen kontaktar vi dig och informerar om detta. Du har då din fulla rätt att antingen ändra eller annullera din beställning. Eventuella frågor kring din order hänvisar vi till vår Kundtjänst. Beijer Byggmaterial AB förbehåller sig rätten att neka en order.

Priser och sortiment

Priserna är angivna i svenska kronor. Priserna som anges är alltid inklusive moms om du handlar som privatperson. För företagskunder visas priserna exklusive moms om inte företagaren själv valt att ändra till inklusive moms. Eventuella fraktavgifter tillkommer i kassan efter val av adress och fraktsätt. Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel. Vid prisjusteringar på lagd beställning informeras du alltid om detta och har då din fulla rätt att ändra eller annullera din beställning. Vid order av beställningsvaror eller andra varor som inte ingår i ordinarie lagersortiment, kan en anskaffningskostnad tillkomma. Detta visas i summeringen i kassan. Lokala sortiment och prisavvikelser kan förekomma. Angivna priser i t.ex. m2, styck, meter och liter gäller vid köp av odelade enheter, såsom hela paket av isolering, hela spånskivor och hela förpackningar av spik.

Beställningssortiment butik

Vissa produkter på vår webbplats är märkta med "endast köpbar i butik". För information och beställning av dessa produkter, hänvisar vi till våra lokala byggvaruhus. Då dessa produkter beställs och köps på våra lokala byggvaruhus gäller deras köpvillkor t.ex. fraktavgifter, delningskostnader och emballage.

Falska beställningar

Vid upptäckten av eventuella falska beställningar eller andra bedrägeriförsök, kommer Beijer Byggmaterial att polisanmäla ärendet.

Betalning

Betalningssätt

Dessa villkor gäller från och med 2020-04-07. Vi erbjuder faktura, delbetalning, konto, kortbetalningar samt Swish vid köp online. Faktura, delbetalning och konto erbjuder vi i samarbete med Avarda – en del av TF Bank. Vid köptillfället görs en sedvanlig kreditbedömning, som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få hem en kopia av kreditupplysningen per post. Kreditgivare är Avarda. Fullständiga villkor för faktura, delbetalning och konto ser du i kassan innan du genomför köpet. Här når du Avardas kreditvillkor.

Faktura för privatpersoner

Faktura med 30 dagars kostnads- och räntefri kredit, skickas till dig per e-post. Avsändare är Beijer Byggmaterial och betalningsmottagare är Avarda. Du kan välja att betala hela fakturabeloppet på en gång eller senare ansöka om att dela upp betalningen i mindre delar. I detta fall läggs ditt köp över på ett Konto. Det lägsta beloppet att delbetala står angivet på fakturan. Mer information om Konto finner du nedan samt i de fullständiga villkoren. Du som privatkund kan enkelt själv skjuta fram din fakturas betaldatum mot en mindre kostnad, genom att logga in på Avarda.se.

Delbetalning eller konto (betala i din egen takt)

Räntefri delbetalning (4, 6 eller 12 månader) eller konto, ej räntefritt men upp till 36 månaders kredit. Kontobesked skickas hem till dig per post i mitten på varje månad, med en aviseringsavgift på f.n. 39kr.

Bankkort/kreditkort

Vi använder 3D Secure, som är en global säkerhetsstandard utvecklad av Visa och Mastercard för internetbetalning. Överföringen krypteras, vilket innebär att ingen obehörig kan komma åt dina kortuppgifter. Pengarna dras från ditt kort när du godkänner ordern. Betalningen går via betalväxeln Nets. All kommunikation mellan butiken och din bank sköts av Nets och krypteras via SSL (Secure Sockets Layer). Vi har därmed aldrig tillgång till kortinformationen och kan därför inte registrera eller lagra dina kortuppgifter. Vid betalning med kort fyller du i ditt kortnummer, kortets giltighetstid och CVC/CVV-kod. Vi accepterar betalning med VISA och MasterCard, som är utställda i Sverige och övriga Norden.

Rabattkoder

Rabattkoder är i regel bara giltiga för ett köp och kan inte kombineras med andra erbjudanden. Vi ber dig kontrollera att priset blivit korrekt innan du slutför ditt köp. Beijer Byggmaterial AB förbehåller sig rätten att makulera order vid missbruk eller otillbörligt bruk av rabattkoder.

Swish

Vid onlineköp kan du betala med Swish från din mobil eller surfplatta. Efter att du angett ditt mobiltelefonnummer i kassan, kommer du få möjlighet att välja Swish som betalsätt. Du måste öppna applikationen i din enhet, och därefter följa instruktionerna för att genomföra köpet. När betalningen är godkänd, kommer du automatiskt att skickas vidare till en bekräftelsesida. Betalningen sker i en separat del av kassan, där inga personliga uppgifter är tillgängliga för Beijer. Det aktuella beloppet dras direkt från ditt konto. Ingen extra avgift tas ut. Vid retur och/eller avbokning av order, sker återbetalning enbart till det Swish-konto som köpet är gjort med. Vänligen notera att du behöver ha ett giltigt BankID installerat för att kunna genomföra ett köp med Swish.

Leveransvillkor privatkunder

Hämta i butik

Om du väljer ”Hämta på byggvaruhus” finns ordern att kostnadsfritt hämta inom 3 timmar. OBS! Invänta SMS och/eller email-avisering innan du åker till ditt byggvaruhus för att hämta. Ta med giltig legitimation vid uthämtning. Bud visar bådas leg. Vänligen notera att du ska hämta din order inom 14 dagar, annars går den i retur.

Leverans - paket

Vi beräknar att skicka din order nästkommande vardag om ordern inkommit innan kl. 16.00. För paketleveranser finns din order oftast att hämta på utlämningsställe inom 3 arbetsdagar.

Leverans – större/skrymmande order

Vi beräknar att skicka din order nästkommande vardag om ordern inkommit innan kl. 16.00. Du har även möjlighet att önska ett leveransdatum om du t.ex. vill få din leverans en specifik dag. Vi försöker tillgodose dina önskemål i den mån det går. Kan vi inte leverera på önskad dag, blir du kontaktad av levererande Beijerenhet. Större/skrymmande order levereras med våra transportbilar (bil, lastbil eller kranbil beroende på leveransens omfattning) direkt till leveransadressen. För samtliga leveranser med bil gäller transport fram till adressen på körbar väg och lossat på gatan. Vid leverans med kranbil ingår lossning med bilens kran i max 30 minuter. Eventuell väntetid eller mertid debiteras med 469kr exkl. moms per påbörjad halvtimma. Kranbilsleveranser kräver att vägen till lossningsplatsen är framkomlig och hållbar för en lastbil med fordonslängd på 16m, bredd på 3m, höjd på 4,5m och med möjlighet att vända. Det krävs även en fri bredd på 3,5m och en fri höjd på minst 6m vid lossningstillfället. Speditören bär inte upp gods i lägenhetshus eller dyl., utan levererar till porten. Kunden ansvarar själv för att transportera godset från porten och upp till lägenheten. Endast en (1) avlastningsplats ingår. För palleverans med budbil, som har bakgavellift, krävs att avlastningsområdet är snöfritt och har betong eller asfaltbeläggning, då avlastning sker med handtruck.

Beijer Byggmaterial levererar ej till andra länder än Sverige samt ej till öar som saknar vägverkets bilfärjeförbindelse. I de fallen kan Beijer Byggmaterial endast leverera till närmsta kaj/hamn. Kunden ansvarar själv för transport resterande sträcka. Om du har behov av leverans till t.ex. öar, så kontakta närmaste Beijervaruhus så kan de skräddarsy ett leveransalternativ till verklig kostnad/självkostnadspris.  

Observera att vid leverans av fryskänsliga produkter är det extra viktigt att mottagaren tar emot godset och ställer in varorna i ett uppvärmt utrymme för att garantierna på varorna skall gälla.

Kvittering

Vid avlastning måste varorna inspekteras av mottagare samt kvitteras. Speditören ställer ej av gods utan kvittens av kund eller annan ansvarig mottagare. Synliga skador på godset, emballage eller avsaknad av kolli skall skriftligen noteras på fraktsedeln av både chaufför och dig direkt vid mottagandet. Skadan/avsaknaden anmäls därefter av kunden till Beijers Kundtjänst. Dolda skador ska rapporteras inom 7 dagar. Dokumentera skadorna med foto. Spara skadat gods tills du har fått din ersättningsleverans.

Transportskador

Eventuella skador under transporten står Beijer Byggmaterial för. Om du vid mottagandet mot förmodan skulle upptäcka att försändelsen är transportskadad, skall du genast på plats anmäla detta till speditören. Om speditören inte tar på sig skadeansvar, skall du kontakta vår Kundservice. Detsamma gäller för eventuella dolda skador, som upptäckts inom 7 dagar från mottagandet. Vid retur till Beijer Byggmaterial, står kunden för skador som kan uppstå under transporten.

Reklamation/Ångerrätt

Ångerrätt

Vid köp på www.beijerbygg.se gäller ångerrätten i enlighet med Distansavtalsslagen och avtal utanför affärslokaler. (https://www.konsumentverket.se/for-foretag/konsumentratt-for-foretagare/lagen-om-distansavtal-och-avtal-utanfor-affarslokaler/). Detta är en lagstadgad rättighet för dig som kund. Som kund har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från dagen du har mottagit varan eller hämtat den på aviserat utlämningsställe. Du står själv för kostnaden för retur av varan du köpt. Din ursprungliga fraktkostnad återbetalas tillsammans med återinsättning av varans värde. Du kan välja att besöka ditt närmaste Beijer byggvaruhus för att returnera din vara.

Observera att dessa villkor endast gäller för vår webbshop. Returrätt utan prisavdrag gäller för felfri vara mot uppvisande av kvitto inom 14 dagar.

Öppet köp

Beijer Byggmaterial erbjuder 30 dagars öppet köp på lagervaror i felfritt skick. Varan ska returneras oskadad och i originalförpackning, annars kan du bli skyldig att betala för en värdeminskning. Kostnaden för returfrakt står du som kund för.

Reklamation/Returnera vara

Om du har fått en felexpedierad vara eller om du vill returnera en vara, ska du så fort som möjligt kontakta oss. Enklast gör du detta genom att besöka ditt närmsta Beijer byggvaruhus, där personalen hjälper dig med ditt ärende. Alternativt gör du en reklamation/returanmälan genom att du kontaktar oss på 075-241 2400 eller via email kundservice@beijerbygg.se. Detta gäller även om du fått en felaktig vara som behöver reklameras. Om en vara är felaktig eller felexpedierad, står vi självklart för returfrakten.

Återbetalningar

I de fall återbetalning är aktuell, görs detta i första hand till ursprungligt betalsätt. Återbetalning sker oftast inom några dagar, dock senast 14 dagar.

Om du anser att Beijer Byggmaterial har hanterat en reklamation felaktigt, har du som kund möjlighet att vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden, www.arn.se.

Sekretess & säkerhet

Kryptering

Gällande betalningar, samarbetar Beijer Byggmaterial med Avarda, som är en del av TF Bank. Banken har väletablerade och högkvalitativa riktlinjer samt rutiner för informationssäkerhet. Banken använder säkerhetsåtgärder såsom SSL, säkerhetskopiering och brandväggar mm.

Beijer Byggmaterial använder 3D Secure, som är en global säkerhetsstandard utvecklad av Visa och Mastercard för internetbetalning. All information på ”Mina sidor” och i kassaprocessen krypteras med 128-bitars SSL-kryptering, för högsta möjliga säkerhet. Överföringen krypteras, vilket innebär att ingen obehörig kan komma åt dina kortuppgifter.

Personuppgifter

När lägger en order på beijerbygg.se uppger du dina personuppgifter såsom namn, adress och personnummer. Genom att du accepterar våra köpvillkor godkänner du att vi använder dessa för att fullfölja våra åtaganden mot dig som kund.

Som kund har du enligt Personuppgiftslagen (PUL) rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om informationen är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att den ska rättas eller tas bort. Kontakta i så fall vår kundservice på kundservice@beijerbygg.se. Vi kommer aldrig att lämna ut dina personuppgifter till tredje part. Om du inte accepterar våra köpvillkor, kan du inte heller handla på beijerbygg.se.