Du har inga varor i din kundvagn
Köpvillkor |

Köpvillkor

Nedanstående köpvillkor gäller endast för privatpersoner vid köp online, ej företagskunder.

Köpvillkor som gäller vid Online köp

Försäljning sker endast till myndig person över 18 år. Genom att bekräfta köpet godkänner du Beijers köpvillkor. När du bekräftat ditt köp skickas en bekräftelse på din order till den e-postadress som du angivit i kassan. Detta e-mail utgör information om innehållet i beställningen.

Om felaktigheter i pris och leveranstid eller andra omständigheter skulle infinna sig förbehåller sig Beijer Byggmaterial AB rätten att ändra detta i efterhand. Vid dessa tillfällen kontaktar vi dig och informerar om detta. Du har då din fulla rätt att antingen ändra eller annullera din beställning. Eventuella frågor kring din order hänvisar vi till vår kundtjänst. Beijer Byggmaterial AB förbehåller sig rätten att neka en order.

Priser och sortiment
Priserna är angivna i svenska kronor. Priserna som anges är alltid inklusive moms om du handlar som privatperson. För företagskunder visas priserna exklusive moms om inte företagaren själv valt att ändra till inklusive moms. Eventuella fraktavgifter tillkommer i kassan efter val av adress och fraktsätt. Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel. Vid prisjusteringar på lagd beställning informeras du alltid om detta och har då din fulla rätt att ändra eller annullera din beställning.

Priserna gäller fritt våra byggvaruhus där inte annat är angivet. Lokala sortiment och prisavvikelser kan förekomma. Angivna priser i m2, styck, meter och liter gäller vid köp av odelade enheter som t.ex. hela paket som isolering, hela spånskivor och hela förpackningar av spik.

Beställningssortiment butik
Vissa produkter på vår webbplats är märkta med "beställningssortiment i butik". För information och beställning av dessa produkter hänvisar vi till våra lokala byggvaruhus. Anskaffningskostnad för dessa produkter kan tillkomma. Då dessa produkter beställs och köps på våra lokala byggvaruhus gäller deras köpvillkor. t.ex. fraktavgifter, delningskostnader och emballage.

Falska beställningar
Vid upptäckten av eventuella falska beställningar eller andra bedrägeriförsök kommer Beijer Byggmaterial att polisanmäla ärendet.

Betalning

Betalningssätt

Dessa villkor gäller från och med 2020-04-07

Vi erbjuder faktura, delbetalning, konto, kortbetalningar samt Swish vid köp online.

Faktura, delbetalning och konto erbjuder vi samarbete med Avarda – en del av TF Bank. Vid köptillfället görs en sedvanlig kreditbedömning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få hem en kopia av kreditupplysningen per post. Kreditgivare är Avarda – en del av TF Bank. Fullständiga villkor för faktura, delbetalning och konto ser du i kassan innan du genomför köpet men här är även länkar till, Avardas kreditvillkor.

Vid användning av rabattkoder är det i regel bara giltiga för ett köp och kan inte kombineras med andra erbjudanden. Vi ber dig kontrollera att priset blivit korrekt innan du slutför ditt köp. Beijer Byggmaterial AB förbehåller sig rätten att makulera order vid missbruk eller otillbörligt bruk av rabattkoder.

Faktura för privatpersoner

Fakturan skickas hem till dig per e-post. 30 dagars kredit utan kostnad.

Du kan välja att betala hela fakturabeloppet på en gång eller senare ansöka om att dela upp betalningen i mindre delar, då läggs ditt köp över på ett Konto. Det lägsta beloppet att delbetala står angivet på fakturan. Mer information om Konto nedan samt i de fullständiga villkoren.

Delbetalning eller konto (betala i din egen takt).

Räntefri delbetalning (4, 6 eller 12 månader) eller konto, ej räntefritt men upp till 36 månaders kredit. Kontobesked skickas hem till dig per post i mitten på varje månad, med en aviseringsavgift på f.n. 29kr.

Bankkort/kreditkort

Vi använder 3D Secure som är en global säkerhetsstandard utvecklad av Visa och Mastercard för internetbetalning. Överföringen krypteras, vilket innebär att ingen obehörig kan komma åt dina kortuppgifter. Pengarna dras från ditt kort när du godkänner ordern. Betalningen går via betalväxeln Nets. All kommunikation mellan butiken och din bank sköts av Nets och krypteras via SSL (Secure Sockets Layer). Vi har därmed aldrig tillgång till kortinformationen och kan därför inte registrera eller lagra dina kortuppgifter. Vid betalning med kort fyller du i ditt kortnummer, kortets giltighetstid och CVC/CVV-kod. Vi accepterar betalning med VISA och MasterCard som är utställda i Sverige och övriga Norden.

Länk till Avardas integritetspolicy


Leveransvillkor privatkunder

Vi beräknar att skicka din order nästkommande vardag om order inkommit innan kl. 16.00.

Leveranstider
Vi beräknar att skicka ordern nästkommande vardag om order inkommit innan kl. 16.00. Oftast har du din order inom 3 arbetsdagar. Du har även möjlighet att önska ett leveransdatum om du t.ex. vill få din leverans en specifik dag. Om du väljer ”Hämtas” så finns ordern istället att hämta inom 3 timmar. OBS! Invänta SMS avisering innan du åker till ditt byggvaruhus för att hämta. 

Leveranser
Mindre order som går att skicka som paket, skickas med DHL till närmaste utlämningsställe och större/skrymmande order levereras med våra transportbilar (bil, lastbil eller kranbil beroende på leveransens omfattning) direkt till leveransadressen.
För samtliga leveranser med bil gäller transport fram till adressen på körbar väg lossat gatan. Vid leverans med kranbil ingår lossning med bilens kran i max 30 minuter. Eventuell väntetid eller mertid debiteras med 469kr exkl. moms per påbörjad halvtimma. Kranbilsleveranser kräver att vägen till lossningsplatsen är framkomlig och hållbar för en lastbil med fordonslängd på 16 m, bredd på 3 m, höjd på 4,5 m och ha möjlighet att vända. Det krävs även en fri bredd på 3,5 m och en fri höjd på minst 6 m vid lossningstillfället. Speditören bär inte upp gods i lägenhetshus eller dyl. utan levererar till porten. Kunden ansvarar själv för att transportera godset från porten och upp till lägenheten.Endast en (1) avlastningsplats ingår.
För palleverans med budbil, som har bakgavellift, krävs att avlastningsområdet är snöfritt och har betong eller asfaltbeläggning då avlastning sker med handtruck.


Beijer Byggmaterial levererar ej till andra länder än Sverige samt öar som saknar vägverkets bilfärjeförbindelse. I de fallen kan Beijer Byggmaterial endast leverera till närmsta kaj/hamn. Kunden ansvarar själv för transport resterande sträcka. Om du har behov av leverans till t.ex. Öar så kontakta närmaste Beijervaruhus så kan de skräddarsy ett leveransalternativ till verklig kostnad/självkostnadspris.  

Observera att vid leverans av fryskänsliga produkter är det extra viktigt att mottagaren tar emot godset och ställer in varorna i ett uppvärmt utrymme för att garantierna på varorna skall gälla.

Kvittering
Vid avlastning måste varorna inspekteras av mottagare samt kvitteras. Speditören ställer ej av gods utan kvittens av kund eller annan ansvarig mottagare. Synliga skador på godset, emballage eller avsaknad av kolli skall skriftligen noteras på fraktsedeln av både chaufför och dig direkt vid mottagandet. Skadan/avsaknaden anmäls därefter av dig till Beijers kundtjänst. Dolda skador ska rapporteras inom 7 dagar. Dokumentera skadorna med foto. Spara skadat gods tills du har fått din ersättningsleverans.

Transportskador
Eventuella skador under transporten står Beijer Byggmaterial för. Om du vid mottagandet mot förmodan skulle upptäcka att försändelsen är transportskadad, skall du genast på plats anmäla detta till speditören. Om speditören inte tar på sig skadeansvar, skall du kontakta vår Kundservice. Detsamma gäller för eventuella dolda skador som upptäckts inom 7 dagar från mottagandet. Vid retur till Beijer Byggmaterial, står kunden för skador som kan uppstå under transporten.

Hämta i butik
Som kund kan du välja att hämta ut din order i valfritt Beijer byggvaruhus. Denna leveransmetod väljs i webbkassan ”hämta i butik” och är kostnadsfri. För att kunna hämta ut din order måste du invänta ett SMS alternativt Email som bekräftar att din order är klar för utlämning. Leveranstiden (tid till dess att du kan hämta din order) kan variera då vi har vissa produkter på externt lager. I de flesta fall kan du hämta din order redan samma eller nästa dag.

Reklamation/Ångerrätt

Vid köp på www.beijerbygg.se gäller ångerrätten i enlighet med Distansavtalsslagen (2005:59.DHL). Detta är en lagstadgad rättighet för dig som kund. Det är viktigt att du kontaktar oss direkt när du upptäckt en felexpedierad eller felaktig vara.

Ångerrätt
Som kund har du rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från dagen du har tagit emot varan eller hämtat den på aviserat utlämningsställe. Du står själv för kostnaden för att skicka tillbaka varan du köpt. Din ursprungliga fraktkostnad återbetalas tillsammans med återinsättning av varans värde.

För att underlätta hanteringen ser vi gärna att du använder en returblankett innan du skickar varan i retur till oss. Då hjälper vi dig att skicka varan till rätt plats och att du får en säker och snabb återbetalning. Du kan även välja att besöka närmaste Beijer byggvaruhus för att returnera din vara.

Observera att dessa villkor gäller för vår webbshop, i våra byggvaruhus gäller 30 dagars öppet köp på lagervaror i felfritt skick. Returrätt utan prisavdrag gäller för felfri vara i oskadat emballage mot uppvisande av kvitto. Annars kan du bli skyldigt att få betala för en värdeminskning.

Reklamation/ Returnera vara
Om du har fått en felexpedierad vara eller om du vill returnera en vara bör du så fort som möjligt kontakta oss. Enklast gör du detta genom att besöka närmaste Beijer bygg butik där personalen hjälper dig med ditt ärende. Alternativt gör du en reklamation/returanmälan genom att du kontaktar oss på 075-241 1000  eller via email kundservice@beijerbygg.se. Detta gäller även om du fått en felaktig vara som behöver reklameras. Om en vara är felaktig eller felexpedierad står vi självklart för returfrakten.

Återbetalningar
I de fall återbetalningar är aktuella så görs detta i första hand genom återinsättning till det betalsätt som du ursprungligen använde. Återbetalningen sker oftast inom några dagar från det att ärendet som orsakar återbetalningen är avslutat och senast inom 14 dagar.

Om du anser att vi har hanterat en reklamation felaktigt har du möjlighet att vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden, www.arn.se. Du har även möjlighet att vända dig till Europeiska kommissionens organ för alternativ tvistelösning online för konsumenter på www.ec.europa.eu/consumers/odr.


Sekretess & säkerhet

Kryptering
Vi samarbetar med DIBS Payment Services AB för högsta möjliga säkerhet. All information på ”Mina sidor” och vid kassaprocessen när du gör ett köp hos beijerbygg.se krypteras med 128-bitars SSL-kryptering.

Personuppgifter
När lägger en order på beijerbygg.se uppger du dina personuppgifter såsom namn, adress och personnummer. Genom att du accepterar våra köpvillkor godkänner du att vi sparar och använder dessa för att fullfölja våra åtaganden mot dig som kund.

Som kund har du enligt Personuppgiftslagen (PUL) rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om informationen är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att den ska rättas eller tas bort. Kontakta i så fall vår kundservice. Vi kommer aldrig att lämna ut dina personuppgifter till tredje part. Om du inte accepterar våra köpvillkor kan du inte heller handla på beijerbygg.se.