Du har inga varor i din kundvagn
Behandla trall |

Behandla trall

Sköt din trall, så håller den länge

Rengör din trall regelbunden med vatten, såpa och skurborste. Undvik högtryck och roterande borste. Vid kraftig nedsmutsning samt innan behandling rekommenderar vi rengöring med OSMO powergel (900211739) enligt fabrikantens anvisningar.

Allt trä grånar med tiden när det utsätts för sol och regn. Det går olika fort för olika träslag.

Ofta är detta uppskattat och med tex kiselprodukter kan man, utöver kiselskyddet, påskynda gråningprocessen samt få trallen än mer silvergrå.

För att förlänga hållbarheten rekommenderar vi att även behandla trallen enligt leverantörernas rekommendationer.

Impregnerad furu

För god hållbarhet och för att bibehålla ett vackert utseende rekommenderar vi att trallen årligen eller vid behov behandlas med TRÄOLJA CUPRINOL V BC. Lämnas trallen obehandlad kommer den successivt genom UV-bestrålningen att anta en silvergrå nyans med tiden.

Brunimpregnerad trall

Vill man behålla den ursprungliga färgen behöver trallen underhållas med en pigmenterad träolja.

Sibirisk Lärk

För god hållbarhet och för att bibehålla kulör rekommenderar vi att trallen årligen eller vid behov behandlas med olja TRÄ-SKYDDSLASYR LÄRK 2,5L (900214322). Lämnas trallen obehandlad kommer den succecivt genom UV-bestrålningen att anta en silvergrå nyans med tiden.

Kärnfuru

För god hållbarhet och för att bibehålla ett vackert utseende rekommenderar vi att trallen årligen eller vid behov behandlas med TRÄOLJA CUPRINOL V BC. Då furans kärna har en begränsad upptagningsförmåga är det viktigt att träoljan påförs i ett tunt skikt samt att eventuellt överskott torkas upp.

Lämnas trallen obehandlad kommer den successivt genom UV-bestrålningen att anta en silvergrå nyans med tiden.

Värmebehandlad ask

Termotrall Ask behöver inte behandlas, om man lämnar trallen obehandlad blir den efter en tid silvergrå. De naturliga färgvariationer som finns jämnar då också ut sig. Man kan välja att olja trallen för extra skydd och för att bevara kulören. Termotrall Ask ändrar snabbt kulör när den utsätts för väderpåverkan och ljus. Därför bör man om syftet med behandlingen är att bevara kulören olja trallen i direkt anslutning till monteringstillfället.

OrganoWood

Vid nedsmutsning eller oönskad ytlig påväxt, tvätta trallen med Trärent (006580149/006580150). Efter tvätt rekommenderas att trallen behandlas med OrganoWood® 02. Träskydd (006589131). Tvätta inte golvet med roterande borste.

OrganoWood® modifierat trallvirke är naturfärgat. Virket kommer att åldras naturligt och få en vacker silvergrå nyans med tiden. Gråningsprocessen varierar beroende på väderförhållanden. Efter montering, behandla med OrganoWood® 02. Träskydd (006589131) en gång, inga andra ytbehandligar rekommenderas.

Återbehandla efter 2-3 år eller vid behov.

Royalimpregnerad furu

Inga fettlösande eller kemiska medel får användas vid rengöring.

För att behålla kulör så bör trallgolvet behandlas vart 5-6 år eller vid behov med MøreRoyal® Trallolja, natur (900229397), brun (900229398) eller grå (900229399). Det är viktigt att trallgolvet tvättas noggrant, samt att ytan är torr innan ny olja läggs på. Överflödig olja ska torkas bort, då risk finns för mögelbildning i överflödig olja.

Cumaro

För god hållbarhet och för att bibehålla kulör rekommenderar vi att trallen årligen eller vid behov behandlas med Träskyddslasyr Cumaru 2,5L (900211737) enligt fabrikantens anvisningar. Lämnas trallen obehandlad kommer den succecivt genom UV-bestrålningen att anta en silvergrå nyans med tiden.

För övrig skötsel, läs produktbladen.

Behandla trall

TRÄOLJA V 0,93L
BASTA SundaHus B
Vattenbaserad träolja för behandling av tryckimpregnerat trä utomhus.
VOLYM 
1 liter
BASTA SundaHus B
Cuprinol
TRÄRENGÖRING POWERGEL 0,5L
Trärengöring i geleform för borttagning/uppfräschning av grånat trä utomhus.
VOLYM 
0,5 liter
Osmo
TRÄSKYDDSLASYR CUMARO 2,5L
Träskyddslasyr för infärgning och effektiv behandling av terrasser, väggpanel, trädgårdsskärmar, staket, möbler mm utomhus.
VOLYM 
2,5 liter

UTFÖRANDE 
Cumaro
Osmo