Du har inga varor i din kundvagn

Val av fönster

Val av fönster |
När du ska välja fönster gäller det för dig att ställa de rätta kraven.

Att välja fönster

När du ska välja fönster gäller det för dig att ställa de rätta kraven. Ett bra fönster ska förstås passa just ditt hus, men de ska även hålla en hög kvalitet i material och detaljer samt vara välisolerade. Sist ska ditt nya fönster ha rätt storlek och eventuella tillbehör som t.ex. spröjs och specialbeslag.

Lägre energikostnader och mindre oväsen

Det finns en många orsaker till att byta ut sina fönster. Många gånger passar man på att byta i samband med en ombyggnad  eller en nybyggnation. Det kan också vara mindre skador på fönstret i form av rötangrepp, fuktskador, spruckna trädetaljer eller lossnat kitt. Men det kanske viktigaste är att nya fönster kan bidra till betydligt lägre energikostnader och mindre oväsen och en bättre inomhusmiljö.

Kolla in våra sidor "Energieffektivisering" och hur du kan energieffektivisera din bostad.

Som du märker finns det en rad olika fönster, tillval och glas att välja bland. För att du lättare ska hitta rätt i vårt utbud har vi tagit fram den här checklistan för att köpa nya fönster:

1) Mät fönstret som du ska byta ut
Mät både bredd och höjd på hålet i väggen där fönstret ska sitta. Du behöver ett karmyttermått (det är måttet mellan karmens ytterkanter). Du kan behöva lossa på fodret på in- eller utsidan av fönstret eftersom denna täcker en liten del av karmen. Observera att karmyttermåttet alltid ska anges med bredd x höjd.

2) Vilken modell och öppningsfunktion vill du ha?
Notera först ditt fönsters hängning. Om du väljer ett vridfönster eller ett fast fönster behöver du inte ange hängning. Ta som regel att du ska se gångjärnen, och beskriv vilken sida av fönstret eller dörren som gångjärnen sitter på. Kom ihåg att på fönster som öppnas utåt måste du ange gångjärnens placering sett från utsidan där de sitter.

3) Bestäm färg på dina fönster
Det finns en mängd olika att välja på men det du ska tänka på är om du vill samma färg på in och utsidan

4) Bestäm glasalternativ
Välj standard eller någon av våra paketlösningar och kom ihåg att i badrummet kan fönster ha ornamentglas

5) Bestäm om du ska ha spröjs, i så fall vilken modell
Detta kan du göra på alla våra fönster efter att du har valt modell, detta har vi lagt som ett tillbehör på sidan för produkten.