Du har inga varor i din kundvagn

Dämpa buller och ljud i fönster

Dämpa buller och ljud i fönster |
Rätt fönster hindrar utomhusljuden från att komma in i din bostad.

Dämpa buller och ljud i fönster

Ljud från trafiken kan vara väldigt störande om du bor i närheten av en hårt trafikerad väg. Även ljud och kringliggande installationer eller byggen kan vara ett stort irritationsmoment. 

Ska du minska bullret brukar 3-glasfönster vara tillräckligt och minskar olika sorts buller effektivt. Men till höga bullernivåer eller andra typer av ljud kan du behöva ett särskilt ljudreducerande glas.

Att välja 3-glas är väldigt effektivt för ljudmiljön inomhus. Varje glas är 4 mm tjockt och tillsammans blir det 12 mm istället för den totala glastjockleken på 6 mm i vanliga 2-glasfönster. Den dubbla glasmängden reducerar ljudet med 6 till 7 decibel vilket du och din familj kan uppleva som en halvering av ljudnivån.

Fler sätt att slippa ljud utifrån

Rätt fönster hindrar utomhusljuden från att komma in i din bostad. Men även ventiler kan vara en bov i dramat eftersom ventilens syfte är att släppa in luft, och då följer ljudet med. Det gäller också att kontrollera att det är tillräckligt tätt mellan fönster och vägg. Även små läckage kan släppa in mycket ljud och då spelar det ingen roll att fönstret i sig har ett bra ljudreduktionstal.