Du har inga varor i din kundvagn

Kök och grill till din trädgård

Utekök och grillsäsong Utekök och grillsäsong

KÖK & GRILL TILL DIN TRÄDGÅRD

En stor fördel med sommaren, förutom ljuset och värmen, är att du kan ta din matlagning utomhus. Slipp smuts på golvet eller köks- och diskbänk. När du står utomhus spelar det ingen roll om du stänker och spiller. En litet utekök tillsammans med en grill förgyller dina middagar med familj och vänner.

Tips & Råd för ditt utekök

Går du i planerna med att installera eller bygga ditt egna utekök? Här samlar vi lite tips & trix som du behöver ha med dig för att du ska få ut det mesta av ditt utekök.


  1. Position: Vart ska du placera ditt utekök? Här måste du fundera på solläget. Har du en trall passar uteköket bra att ha i anslutning till den och en närhet till middagsbord. Det är i slutändan skönt att ha närheten till att servera det man tillagar.
  2. Design & funktion: Vill du köpa en färdig modul eller bygga eget? Här behöver du fundera på hur stort kök du vill ha, om designen ska gå i samma stil som eventuell trall. Vill du ha både vatten, el och kyl eller bara något utav det? Det är saker du behöver ta reda på innan och i tidigt stadie kontakta eventuell vvs-tjänst och elektriker.
  3. Färg & material: Ska du måla ditt utekök? Detta kan vara smart att göra innan köksho och annat tillkommer. Vilket material ska köket vara och dess bänkskiva. Tänk på att de bör vara väderbeständiga material såsom impregnerat trä och bänkskiva av betong eller rostfritt stål.
  4. Inbyggd grill: Det finns bra möjligheter för om man vill ha sin grill inbyggd eller om den ska vara på annan närliggande plats. Kanske passar bättre med att placera en kokplatta vid behov i uteköket istället.
  5. Bra förvaringsmöjligheter: Det är bra att planera för att ha ett utekök med bra och smidig förvaring. Både in under köksbänken, bra yta utanpå och även hängförvaring för olika verktyg.
  6. Tänk fritt men smart: Hur avancerat eller hur enkelt utekök du vill ha, det är helt upp till dig och vad som passar ditt hem. Se bara till att den möter dina behov och förväntningar för ett härligt sommarkökshäng
Utekök och grillsäsong
 
Utekök och grillsäsong

Tänk på:

 
Beskärning häckk och buske

Var ute i god tid i planeringen med eventuella elinstallationer, anslutning till vatten och avlopp. När man väl har bestämt sig för utekök är det såklart roligt om det kan vara klart så snart som möjligt och inte fastna på installationer som man glömt bort.

Beskärning häckk och buske

Tänk på att tryckimpregnerat är bra att använda som virke till köket, men inte som bänkskiva. Vill ni bygga med tryckimpregnerat runtom så kom ihåg att använda stora och bra skärbrädor i trä ovanpå.

Tips & Råd för sommarens grillande

Köp din grill hos en bygghandel eller gör din egen. Oavsett hur du väljer att skapa din grillplats för sommarens ljumma kvällar, är detta en viktig plats att samlas kring för avkoppling och goda luncher eller middagar.


Mura din egen grill

En murad/gjuten grill till din trädgård och grillplats ger en autentisk känsla. Du behöver heller inte oroa dig för att den ska rosta när man glömt den ute. Den här klarar vädrets påfrestning.
Projektet är inte så svårt, mer än att du behöver ha tungan rätt i mun så att det blir rakt och fint. Det viktigaste att tänka på om du vill göra din egen grill, är att noga planera vart du vill ha den. I färdigt format kommer den bli väldigt svår att flytta. Du använder antingen lättklinker eller tegel för att sedan sätta samman med murbruk och putsa upp med cementbruk.
Du behöver även gräva ur den plats där den ska placeras så att marken blir fast och väldränerad så att den står stadigt. Vi lovar att det här är ett projekt som kommer få maten att smaka godare och dig att känna dig stolt!

 

Kolla in vilka produkter du kan behöva >

Utekök och grill

Vill du hellre skapa din oas med en vanlig grill

Det är inte fy skam det heller! Med våra grillar och tillbehör får du en lyxig känsla vid din grillplats som man gärna hänger vid så länge solen värmer. Med de grillar du köper i butik kommer många gånger flera finesser och det blir hela tiden enklare att grilla - eller varför inte göra din helt egna pizza? När du köper en grill får du enkelheten att kunna flytta den till den plats du känner för att grilla på den dagen.
Skapa en plats med grillen som blir en samlingspunkt för att umgås. Placeras den i anslutning till ett eventuellt utekök kan flera laga mat ihop istället för att göra detta inomhus. Har ni serveringsbord och sittplatser även det i anslutning har ni en plats ingen någonsin kommer vilja lämna.

Lyxen med sommaren är utematen och att det många gånger går att tillsammans få till allt utomhus. Köp färdiga moduler och grillar, eller gör dina egna byggprojekt - oavsett är det något som kommer glädja dig år efter år.

 

Köp grill och tillbehör här >

Utekök och grill

Tänk på:

 
Beskärning häckk och buske

Ta hand om dina utekök och grillar! Trots tåliga material så behöver man både sköta om och ställa in både grillen och sitt utekök. Ett fast utekök kan man såklart inte flytta om det inte är på hjul, då mår det bäst trots sina tåliga material - att täckas över så att det står skyddat under höst och vinter.
Köp presenning här >

Utekök och grill

Grillen behöver du sköta om på fler sätt. Men där gäller det mer att göra rent från matrester på gallret. Om du tar för vana att alltid göra rent gallret kommer det hålla sig fråscht mycket längre. Grillen har skydd och kan stå ute övertäckt, dock mår den allra bäst av att komma in under tack höst och vintermånaderna.
Köp produkter till grill här >