Du har inga varor i din kundvagn

NORDSJÖ TESTSTAION

Nordsjö one super tech
Nordsjö one super tech

Nordsjö One Super Tech

En färg med självrengörande egenskaper


 

Nordsjö One Super Tech är vår bästa vattenburna fasadfärg med lång hållbarhet som också är miljömärkt med Svanen. De självrengörande egenskaperna innebär att regnvatten sköljer bort smuts från fasaden och kan därmed minska grogrund för påväxt.

Tillsammans med en mycket bra vidhäftning, kulörbeständighet och täckförmåga, har vi även sett till att förenkla och förlänga resultatet av ditt måleriarbete. Sköter du fasaden enligt våra rekommendationer får du en färg som har en livslängd på upp till 16 år.

 

Se produkt
Nordsjö |

Nordsjö

Under mer än 100 år har generationer av duktiga yrkesmålare valt att arbeta med Nordsjö färg

Köp målarfärg, grundfärg, lack och spackel från Nordsjö hos Beijer.

Nordsjö grundades 1903 under namnet Nordström och Sjögren. Under åren har mängder med svenska hus målats med vår färg. Fina gamla trähus i skärgården, nya radhus, moderna villor, skolor och arbetsplatser. Kökssoffor, fönster, väggar, golv, trädgårdsmöbler, tak med mera. Under mer än 100 år har generationer av duktiga yrkesmålare valt att arbeta med Nordsjö färg. Vi ser det som en självklarhet att kunna erbjuda Nordsjös produkter hos oss på Beijer.

Nordsjö, en del av Akzo Nobel

Nordsjö ingår i AkzoNobel koncernen. AkzoNobel är ett mångkulturellt företag som förser kunder över hela världen med färg och kemi. Akzo Nobel har för närvarande 55 000 medarbetare i över 80 länder. Huvudkontoret ligger i Nederländerna. AkzoNobel är världens ledande färgföretag med verksamhet i 60 länder och ca 22 000 anställda i färggruppen.

Nu är det dags att renovera dörrar och fönster

Vid målning av dörrar och fönster är det viktigt att vara noga med förarbetet och välja rätt typ av färg och inte minst kulör, för att framhäva fasaden på bästa sätt. Vi rekommenderar Nordsjö Tinova Door & Window och hos Beijer kan vi bryta din färg till flera tusen olika kulörer.

Förarbete

Innan målningsarbetet kan börja måste man skrapa bort all löst sittande färg och kitt. Mattslipa återstående färg och gråträ.
 

  1. När förarbetet är gjort impregneras alla trärena ytor och kittfals med Nordsjö Tinova Wood Base Oil som motverkar röt- och blånadssvamp, att fukt tränger in i träet eller att det bildas sprickor. Om det är ett nytt omålat fönster behandlas hela bågen med Nordsjö Tinova Wood Base Oil.
  2. För bra vidhäftning för färg och kitt är det viktigt att hela bågen grundas med Nordsjö Tinova Exterior Primer. Kitta när grundfärgen har torkat.
  3. Avsluta fönstermålningen med att måla två gånger med Nordsjö Tinova Door & Window. Den går att bryta i valfri kulör och torkar på 2 timmar så att du kan stänga fönstret på kvällen utan risk att den klibbar ihop.
Nordsjö färg
Nordsjö färg

Tips!

Överbliven färg kan användas till att måla utemöbler eller andra trädetaljer utomhus.

Nordsjö färg

Nordsjö Tinova Wood Base Oil
Tinova Wood Base OilBPR är en icke filmbildande grundningsolja som tränger in i träet och motverkar fuktupptagning samt minskar risken för sprickor. Endast för användning ovan mark som förebyggande behandling på trä mot rötsvamp och blånadssvamp.

Köp produkt
Nordsjö färg

Nordsjö Tinova Primer Exterior
Svanenmärkta Nordsjö Tinova Primer Exterior är en vattenburen grundfärg avsedd för ny- och underhållsmålning av träkonstruktioner utomhus och säkrar optimal vidhäftning på efterföljande behandling. Grundfärgen tränger in i underlaget och motverkar fuktinträngning och sprickbildning.

Köp produkt
Nordsjö färg

Nordsjö Tinova Door & Window
Tinova Dörr- och fönsterfärg är en snabbtorkande fönsterfärg vilket gör att du kan måla klart dina dörrar och fönster på en dag. Glans och kulör håller betydligt längre än traditionell fönsterfärg.

Köp produkt

Måla fasad med Nordsjö


En fasad av trä öppnar flera möjligheter, ska den täckmålas, laseras eller något mittemellan? Här förklarar vi skillnaden mellan de olika produkttyperna och ger dig råd i valet av produkt utifrån vilket slutresultat kunden förväntar sig.

Är fasaden målad sedan tidigare rekommenderar vi att man fortsätter med samma typ av färg som fasaden är målad med tidigare. Är huset inte målat sedan tidigare är det viktigt att kunden får råd kring vilket resultat de olika färgtyperna ger.

Nordsjö färg

Laserande färg
Laserande färger är perfekt alternativ när man vill framhäva träets utseende och låta dess struktur och ådringar synas igenom och bidra till helheten. Huset behåller den äkta träkänslan, dock ska man tänka på att kulören påverkas av det underliggande träet och kan därför upplevas olika. Vi rekommenderar därför att man provar kulören på en bit av samma panel för att se hur slutresultatet kan bli.

Laserande kulörer blir lite mörkare för varje behandling, så det är viktigt när man ska lasera om sitt hus att du ber om en svaglasyr hos din Nordsjö-återförsäljare, vilket innebär att man tillsätter lite mindre pigment i lasyren.

Vi rekommenderar Nordsjö Tinova Transparent Exterior som är en högteknologisk lasur med lång hållbarhet avsedd för utomhusmålning av fasader och snickerier. Nordsjö Tinova Transparent Exterior ger liv i ditt trä och gör att strukturen och ådringen framhävs. Nordsjö Tinova Transparent Exterior är en halvmatt lasyr som framhäver träets struktur som ger en vacker finish.

Vill man hellre använda en traditionell tjärlasyr för fasader och snickerier ger Nordsjö Tinova Traditional Tixett Transparent Exterior en hållbar och vacker yta. Även den går att bryta i en valfri kulör.

Täckande färg
Täckande färg innebär precis som namnet antyder att färgen täcker träet och det går inte att se trästrukturen. Den täckande färgen bidrar till längre hållbarhet och kulörstabilitet, vilket gör att underhållsintervallen blir långa.

Vår högkvalitativa täckfärg Nordsjö One Super Tech har självrengörande egenskaper som ser till att hålla ytan ren och snygg i alla väder året om då ytan sköljs ren när det regnar, vilket i sin tur kan ge en minskad grogrund för påväxt.

Täcklasyr - Mitt emellan alternativet
Vill man ha kvar trästrukturen men ändå ha en ”täckande” yta, så är det en täcklasyr man ska välja. En annan skillnad mot lasyren är att kulören inte påverkas av det underliggande träet.

Vår rekommendation är Nordsjö Tinova Excellent Exterior som framhäver ytans trästruktur och ger samtidigt täckfärgens jämna yta på gamla och nya träfasader. Vidhäftningsförmågan gör den särskilt lämplig till ommålning utomhus av tidigare laserat trä.

Nordsjö färg

Nordsjö Tinova Traditional Tixett Transparent Exterior
Nordsjö Tinova Traditional Tixett Transparent Exterior är en högteknologisk lasur med lång hållbarhet avsedd för utomhusmålning av fasader och snickerier. Nordsjö Tinova Traditional Tixett Transparent Exterior ger liv i ditt trä och gör att strukturen och ådringen framhävs. Nordsjö Tinova Wood Base Oil tillsammans med Nordsjö TinovaTraditional Tixett Transparent Exterior resulterar det i en livslängd på upp till 5 år.

Köp produkt

Nordsjö färg

Nordsjö Tinova Transparent Exterior
Nordsjö Tinova Transparent Exterior är speciellt framtagen för vårt nordiska klimat och innehåller biobaserat material (52% av den totala mängden organiskt kol är biobaserat material, uppmätt enligt ASTM D6866-22, vilket utgör 19% av det totala innehållet).

Köp produkt

Måla med Nordsjös rekommenderade system


 

Oavsett val av produkt så måste man måla fasaden i vårt rekommenderade system för en lång hållbarhet och ett resultat som håller sig vackert år efter år.

Gör såhär:

  1. Tvätta fasaden ren från mögel, pollen och annan ytbeläggning med Nordsjö Original Hustvätt. Vid ommålning är det en fördel att även tvätta med Nordsjö Original Målartvätt som tar bort föroreningar, fettbeläggningar och smuts för att få en bättre vidhäftning.
  2. Om fasaden varit målad eller laserad tidigare ska löst sittade färg skrapas av och gråträ slipas ner.
  3. Impregnera trärena ytor med Nordsjö Tinova Wood Base Oil för att skydda fasaden mot angrepp av röt- och blånadssvamp samt sprickbildning. Om det är en helt ny fasad som inte målats tidigare, är det en fördel att impregnera hela ytan men framför allt utsatta delar som tex. ändträ.
  4. Täckmåla eller täcklasera: Vid täckmålning grundmålas hela fasaden med Nordsjö Tinova Primer Exterior. Den säkrar optimal vidhäftning på efterföljande behandling. Grundfärgen tränger in i underlaget och motverkar fuktinträngning och sprickbildning. Avsluta med att måla två gånger med slutstrykningsprodukten.

Lasera: Efter impregnering med Nordsjö Tinova Wood Base Oil, lasera fasaden två gånger med Nordsjö Tinova Transparent Exterior eller Nordsjö Tinova Traditional Tixett Transparent Exterior.

Så här målar du om puts och betong


Puts, betong och andra mineraliska material är känsligt för fukt som sugs upp i underlaget. Nordsjö Murtex är en komplett serie av produkter för puts och betong, som skyddar fasaden mot fukt.
Produkterna är särskilt utvecklade för att vara diffusionsöppna, vattenavvisande och ha bra väderbeständighet.

Steg 1 / Förarbete: Tidigare behandlade ytor tvättas med Nordsjö Original Målartvätt. Vid påväxt av alger eller mögel används Nordsjö Original Hustvätt. Följ anvisningen på förpackningen för bästa resultat. Avlägsna all löst sittande puts och färg.

Steg 2 / Grundning: Alla nyputsade och sugande ytor ska grundas med Nordsjö Murtex Silicate Primer eller Nordsjö Murtex Hydro Primer, beroende på vilken Nordsjö Murtex täckfärg som ska användas. Se anvisningar för respektive primer och täckfärg.

Steg 3 / Målning: Måla fasaden 2 gånger njut av det nymålade huset. Måla aldrig under +5°C eller vid en hög relativ fuktighet (över 80%). Undantag Murtex Silikat som behöver minst+10°C.

Tips! Klicka på länken för att se våra instruktionsvideos: Instruktionsvideos

Nordsjö färg

Fasadkulör: Nordsjö / RN.02.76 Frosted Glass

Nordsjö färg

Nordsjö Murtex Acrylic
Helmatt fasad- och sockelfärg, främst avsedd för målning på betong och lättbetong.

• Mycket hög kulör- och glansbeständighet
• Lätt diffusionsöppen
• Karbonatiseringshämmande
• Reducerar risken för kalk- och saltutsöndringar

Köp produkt
Nordsjö färg

Nordsjö Murtex Siloxane
Helmatt fasadfärg för puts, betong och lättbetong.

• Diffusionsöppen
• Vattenavvisande
• Långtidsverkande skydd mot påväxt, mögel och alger

Köp produkt
Nordsjö färg

Nordsjö Murtex Silicate
Vattenglasbaserad fasadfärg för mineraliska underlag, kalkputs och silikatmålade ytor.

• Diffusionsöppen
• Bra vidhäftning - reagerar kemiskt med underlaget
• Fri från konserveringsmedel i obruten vit

Köp produkt
Nordsjö färg

Nordsjö Murtex Silicate Primer
En primer som används i system med Nordsjö Murtex Silicate. Rekommenderas på ny puts, ytor som tidigare är målade med silikatfärg, vid ommålning av tidigare kalkade ytor och på tegel.

• Används på sugande underlag
• Ger optimal vidhäftning på efterföljande behandling

Köp produkt
Nordsjö färg

Nordsjö Murtex Hydro Primer
Universal primer för samtliga Murtexfärger, bortsett från Silicate. Till ytor av puts, betong och lättbetong.

• Används på sugande underlag
• Ger optimal vidhäftning på efterföljande behandling

Köp produkt
Nordsjö färg

Nordsjö Murtex Waterproof
Impregnering för mineraliska ytor. Ett perfekt komplement för övriga produkter i Murtexserien.

• Impregnerar mineraliska underlag och ger en vattenavvisande yta

Köp produkt

VÅRT SORTIMENT

FASADFÄRG ONE SUP TECH BM 2,37 NORDSJÖ AKRYLATTÄCKFÄRG
BASTA SundaHus C-
Volym (l) 2,375   Kulör BM
Självrengörande akrylattäckfärg
BASTA SundaHus C-
Nordsjö
TERRASSOLJA SUPER UV
Terrass- och möbelolja
Finns i flera varianter
Typ 
Träolja

Volym (l) 
0.93

Kulör 
Base Clear
Nordsjö
SPACKEL MEDIUM/LS PRO 235 GR
SundaHus B
Vikt (kg) 0,235
Högfyllande lättspackel
SundaHus B
Nordsjö
PROVFÄRG NO OUTDOOR BM 0,475
BASTA
Kulör BM   Volym (l) 0,475
BASTA
Nordsjö
GRUNDFÄRG ORIGINAL VÄGG&TAK BW NORDSJÖ INOMHUS 10L
BASTA EU-Blomman Miljömärkt Svanenmärkt
Glansvärde Helmatt   Volym (l) 10,0   Typ Förbehandlingsmedel
Original Grundfärg vägg och tak har god täckförmåga och är smidig att applicera.
BASTA EU-Blomman Miljömärkt Svanenmärkt
Nordsjö
GRUNDFÄRG ORIGINAL VÄGG&TAK BW NORDSJÖ INOMHUS 2,5L
BASTA EU-Blomman Miljömärkt Svanenmärkt
Glansvärde Helmatt   Volym (l) 2,5   Typ Förbehandlingsmedel
Original Grundfärg vägg och tak har god täckförmåga och är smidig att applicera.
BASTA EU-Blomman Miljömärkt Svanenmärkt
Nordsjö
GRUNDOLJA TINOVA WOOD BASE 1L OILBPR NORDSJÖ UTOMHUS
Volym (l) 1,0   Typ Tinova
Tinova Wood Base Oil BPR är en icke filmbildande grundningsolja som tränger in träet och motverkar fukt upptagning samt minskar risken för sprickor.
Nordsjö
GOLVFÄRG NORDSJÖ ORIGINAL
Halvblank golvfärg inomhus
Finns i flera varianter
Typ 
Färg

Glansvärde 
Halvblank

Kulör 
BC

Volym (l) 
2.375
Nordsjö
GRUNDFÄRG MASTER VÄGG&TAK
Grundfärg för väggar och tak
Finns i flera varianter
Typ 
Färg

Volym (l) 
2.5
Nordsjö
GRUNDFÄRG MASTER WOOD PRIMER
Volym 2,5
Grundfärg för trä- och snickeridetaljer inomhus
Volym 
2.5
Nordsjö
GRUNDFÄRG ORIGINAL VÅTRUM
Kombinerad grund- och limfärg
Finns i flera varianter
Typ 
Färg

Volym (l) 
2.5
Nordsjö
GRUNDFÄRG ORIGINAL VÄGG&TAK
Volym (l) 1,0   Kulör BW   Typ Färg   Glansvärde Helmatt
GRUNDFÄRG ORIGINAL VÄGG&TAK
Typ 
Färg

Glansvärde 
Helmatt

Volym (l) 
1.0

Kulör 
BW
Nordsjö
GRUNDOLJA TINOVA WOOD BASE OIL BPR
Volym (l) 10,0   Typ Tinova   Kulör Base Clear
GRUNDOLJA TINOVA WOOD BASE OIL BPR
Typ 
Tinova

Volym (l) 
10.0

Kulör 
Base Clear
Nordsjö
HUSTVÄTT NORDSJÖ ORIGINAL
Koncentrerat, desinficerande rengöringsmedel utomhus
Finns i flera varianter
Volym/Innehåll (ml) 
1000.0
Nordsjö
METALLFÄRG ORIGINAL
METALLFÄRG ORIGINAL
Finns i flera varianter
Typ 
Färg

Volym (l) 
2.375

Kulör 
BC
Nordsjö
PRIMER MURTEX HYDRO
Alkalibeständig grund
Finns i flera varianter
Volym 
10.0
Nordsjö
PRIMER MURTEX SILICATE
1-komponent vattenglasfärg grunding
Finns i flera varianter
Volym 
10.0
Nordsjö
PUTSFASADFÄRG MURTEX ACRYLIC
PUTSFASADFÄRG MURTEX ACRYLIC
Finns i flera varianter
Typ 
Färg

Volym (l) 
2.375

Kulör 
BC
Nordsjö
PUTSFASADFÄRG MURTEX SILICATE
PUTSFASADFÄRG MURTEX SILICATE
Finns i flera varianter
Typ 
Färg

Kulör 
BC

Volym (l) 
2.5
Nordsjö
PUTSFASADFÄRG MURTEX SILOXANE
PUTSFASADFÄRG MURTEX SILOXANE
Finns i flera varianter
Typ 
Färg

Kulör 
BC

Volym (l) 
2.375
Nordsjö
SNICKERIFÄRG MASTER WOOD 15
SNICKERIFÄRG MASTER WOOD 15
Finns i flera varianter
Typ 
Färg

Glansvärde 
15

Kulör 
BC

Volym (l) 
2.5
Nordsjö
SNICKERIFÄRG MASTER WOOD 40
SNICKERIFÄRG MASTER WOOD 40
Finns i flera varianter
Typ 
Färg

Glansvärde 
40

Volym (l) 
2.5

Kulör 
BC
Nordsjö
SNICKERIFÄRG ORIGINAL HALVMATT
SNICKERIFÄRG ORIGINAL HALVMATT
Finns i flera varianter
Typ 
Snickerifärg

Glansvärde 
Silkesmatt

Kulör 
Vit

Volym (l) 
2.5
Nordsjö
TAK & VÄGGFÄRG ORIGINAL
Helmatt tak- och väggfärg
Finns i flera varianter
Typ 
Färg

Volym (l) 
2.5

Kulör 
Vit
Nordsjö
VÄGGFÄRG MASTER 20
VÄGGFÄRG MASTER 20
Finns i flera varianter
Typ 
Färg

Glansvärde 
20

Volym (l) 
2.5

Kulör 
BC
Nordsjö
VÄGGFÄRG MASTER 5
VÄGGFÄRG MASTER 5
Finns i flera varianter
Typ 
Färg

Glansvärde 
5

Volym (l) 
2.5

Kulör 
BC
Nordsjö
VÄGGFÄRG MASTER 7
VÄGGFÄRG MASTER 7
Finns i flera varianter
Typ 
Färg

Kulör 
BC

Volym (l) 
2.5
Nordsjö
VÄGGFÄRG ORIGINAL 20
VÄGGFÄRG ORIGINAL 20
Finns i flera varianter
Typ 
Färg

Glansvärde 
20

Kulör 
BC

Volym (l) 
2.5
Nordsjö
VÄGGFÄRG ORIGINAL 7
VÄGGFÄRG ORIGINAL 7
Finns i flera varianter
Typ 
Färg

Glansvärde 
7

Volym (l) 
2.5

Kulör 
BC
Nordsjö
VÅTRUMSFÄRG ORIGINAL
Halvblank våtrumsfärg
Finns i flera varianter
Typ 
Färg

Volym (l) 
2.5

Kulör 
Vit
Nordsjö
VÅTRUMSSPACKEL ORIGINAL
Högfyllande våtrumsspackel
Finns i flera varianter
Färg 
Blåtonat

Volym (l) 
2.5
Nordsjö
KVISTLACK ORIGINAL 2,5L NORDSJÖ
BASTA
Volym (l) 2,5   Glansvärde Blank   Kulör Ofärgad
Vattenburen snabbtorkande kvistlack
BASTA
Nordsjö
DÖRR & FÖNSTERFÄRG TINOVA
Snabbtorkande dörr- och fönsterfärg
Finns i flera varianter
Typ 
Färg

Glansvärde 
35

Kulör 
BC

Volym (l) 
2.375
Nordsjö
VÄGGFÄRG PERFORM+ EASY2CLEAN
Vattenburen matt akrylatväggfärg
Finns i flera varianter
Kulör 
BC

Volym (l) 
2.5
Nordsjö
VÄGGFÄRG PROFESSIONAL A7
VÄGGFÄRG PROFESSIONAL A7
Finns i flera varianter
Typ 
Färg

Kulör 
BC

Volym (l) 
2.5
Nordsjö
TAKFÄRG MASTER 3
Helmatt tak- och väggfärg
Finns i flera varianter
Typ 
Färg

Glansvärde 
3

Volym (l) 
2.5

Kulör 
Vit
Nordsjö
TAKFÄRG PROFESSIONAL XTREME 1
TAKFÄRG PROFESSIONAL XTREME 1
Finns i flera varianter
Typ 
Färg

Kulör 
Vit

Volym (l) 
2.5
Nordsjö
TRÄFASADFÄRG OUTDOOR CLASSIC
TRÄFASADFÄRG OUTDOOR CLASSIC
Finns i flera varianter
Kulör 
BC

Volym (l) 
2.375
Nordsjö
TRÄFASADFÄRG OUTDOOR HYBRID
TRÄFASADFÄRG OUTDOOR HYBRID
Finns i flera varianter
Volym (l) 
2.375

Kulör 
BC
Nordsjö
TRÄGRUND TINOVA EXTERIOR PRIMER
TRÄGRUND TINOVA EXTERIOR PRIMER
Finns i flera varianter
Typ 
Tinova

Kulör 
Vit

Volym (l) 
2.5
Nordsjö
TERRASSOLJA TINOVA TRADITIONAL ALLROUND OIL
Volym (l) 1,0   Typ Tinova   Kulör Base Clear
TERRASSOLJA TINOVA TRADITIONAL ALLROUND OIL
Typ 
Tinova

Volym (l) 
1.0

Kulör 
Base Clear
Nordsjö
VÄGGFÄRG PROFESSIONAL A5
VÄGGFÄRG PROFESSIONAL A5
Finns i flera varianter
Typ 
Färg

Kulör 
BC

Volym (l) 
2.5
Nordsjö
VÄGGFÄRG PROFESSIONAL P6
VÄGGFÄRG PROFESSIONAL P6
Finns i flera varianter
Typ 
Färg

Kulör 
BC

Volym (l) 
2.5
Nordsjö
VÄGGFÄRG PROFESSIONAL P10
VÄGGFÄRG PROFESSIONAL P10
Finns i flera varianter
Typ 
Färg

Kulör 
BC

Volym (l) 
2.5
Nordsjö
SPACKEL MASTER WALL FILLER
Medium vägg- och takspackel
Finns i flera varianter
Volym (l) 
2.5
Nordsjö
LASYRFÄRG TINOVA TRADITIONAL ALLROUND OIL
Volym (l) 2,5   Typ Tinova
LASYRFÄRG TINOVA TRADITIONAL ALLROUND OIL
Typ 
Tinova

Volym (l) 
2.5
Nordsjö