Du har inga varor i din kundvagn

Nu är det högtid för villainbrott – skydda dig med en säker ytterdörr

Mörkare eftermiddagar och kvällar gör att statistiken för villainbrott skjuter i höjden. November är den månad som flest villainbrott anmäls, tätt följt av december och oktober.

Sett över en femårsperiod har nära en tredjedel av alla villainbrott skett under årets sista tre månader med en topp i november.

Att stoppa inbrottstjuven kan göras på många sätt, ett viktigt steg är att se över att sin ytterdörr har en hög säkerhetsnivå som klarar av att stå emot tjuvens olika metoder för forcering. Majoriteten av alla inbrott sker via fönster och fönsterdörrar.   

Beijer Byggmaterial har ett nytt dörrsortiment från Swedoor med säkerhetsklassade RC3 ytterdörrar som också har ett snyggt utseende med glaspartier. Denna kombination har historiskt sett inte varit så vanlig då en säker ytterdörr oftast förknippats med ett mindre estetiskt utseende. Det här har gjort att villaägare valt estetik framför säkerhet.
Swedoors nya säkerhetsklassade ytterdörrar i trä med samma inbrottssäkerhet som en säkerhetsdörr, ändrar på detta.

Kolla in dörrarna från serien Advance-Line > 

Ge inbrottstjuven en tuff match
En ytterdörr med så kallad Klass RC3 enligt standard EN 1627 innebär den klarar av att stå emot ett inbrottsförsök i minst 20 minuter, då tjuven aktivt bearbetar dörren under 5 minuter med hjälp av verktyg som exempelvis kofot. För inbrottstjuven innebär det en betydligt större risk att ge sig på denna typ av dörr, då både ljudnivån och tiden att riskera att bli upptäckt höjs.  

Se när en anställd hos Beijer Byggmaterial går loss på säkerhetsdörren med en kofot >

Hemligheten sitter i dörrens uppbyggnad 
Dörrarna som bär säkerhetsklassen RC3 har en patenterad dörrbladskonstruktion som gör att materialet fjädrar istället för att brytas sönder. Det här är extra viktigt när någon försöker bryta upp dörren. En annan viktig punkt är karminfästningen som hos de här dörrarna effektivt låser karmen i väggkonstruktionen. Dörrarna bär också ett isolerat säkerhetsglas som är både härdat och laminerat vilket gör att inbrottstjuven kommer slå sig ordentligt trött utan att komma igenom. Möjligheten att sätta in glas i säkerhetsdörrar har tidigare krävt dyra speciallösningar något som hos de här dörrarna är möjligt. I sortimentet finns även altandörrar som klarar kraven för att få klassas som en säkerhetsdörr.

Under oktober har Beijer Byggmaterial kampanj med halva priset på tillvalet RC3 >
 

Hos Beijer Byggmaterial kan du välja att få de flesta av dörrarna från Swedoors serie Advance-Line med tillvalet RC3. Dörrar från serien Advance-Line kännetecknas av innovation, detaljnoggrannhet och design. Något som gör att utseendet på husets fasad förstärks och att interiören i hallen blir finare. Men lämnar obehöriga på säkert avstånd.     

FAKTA: 8 punkter som gör RC3-dörren säker
Karmhylsa
1. Maskingängad för infästning till karmbeslag, tillverkad av härdat stål. 8 stycken på varje karmsida, alltså dubbel infästning. Sitter fast i förstärkningsbeslaget på karmens baksida. 

2. Glas 
Säkerhetsglas som tål 5 minuters ihållande inbrottsförsök. 

3. Karmförstärkningsbeslag 
Beslag till blecksida och gångjärnssida som är fästa på baksidan av båda karmsidor. 

4. Slutbleck
Tre slutbleck per karm, till hakreglar (spanjolett). Förstärkt typ, fastskruvad i karmförstärkningsbeslaget. 

5. Gångjärn 
Tre förstärkta gångjärn, fastmonterade i förstärkningsbeslaget. 

6. Dörrförstärkningsbehör och täckskylt Dörrförstärkningsbehör med dold förstärkning på låskistan. 

7. Hakregellås
Förstärkt 3-punkts spanjolett. 

8. Låscylinder
Cylinderstandard d1312 og 1212 (kopieringsskyddad)