Du har inga varor i din kundvagn

Kakel och klinker i badrum

Skapa ditt drömbadrum Skapa ditt drömbadrum

Kakel och klinker i badrum

Att använda kakel på sina badrumsväggar och klinker på badrumsgolv är det absolut vanligaste i svenska hem. Det beror både på dess praktiskt egenskaper, tålighet tillsammans med estetiska fördelar. Ytan blir även lätt att hålla ren och enkel att underhålla – vilket tillsammans ger dig en slitstark badrumsyta med lång hållbarhet.

Variation av färger och stilarAtt välja kakel och klinker till sitt badrum kan vara svårt då det finns oändligt många färger och stilar att utgå från. Ett bra mått att gå efter när du planerar stilen är att se till vilken tid ditt hus är från. Det är alltid snyggast att anpassa utseende efter ålder på hus, men självklart ska det även passa din smak och tycke.

I äldre hus är det vanligt med kakel i mindre storlek. Vit är absolut den färg som man ser mest, men även färger som grön, blå eller röd. Tillsammans används det gärna med schackrutigt golv eller svart och vit i annan form.

I mer moderna hem är det vanligare att ha kakelplattor av större storlek i vitt eller naturnära färgtoner. Vanligt att se i badrum idag är även kakel av till exempel granitkeramik med utseende av sten och betong i olika stilar och färger. Vanligare blir det även att använda samma stil på väggar som golv.

Men valet av storlek på kakel och klinker är brett och du kan även bestämma dig för olika storlekar för en mer lekfull yta.

Förutom kakel och klinker ser man mer idag att man väljer att klä väggar och golv i microcement som skapar en mer rå look i badrummet.

Ta din tid att fundera innan du väljer, ditt val kommer att bestå en lång tid framöver. Gillar du färg eller naturnära jordiga toner? Vi finner harmoni i olika stilar och vet du att du ska leva länge med detta – ska du välja utifrån dina preferenser.

Kakel & klinker badrum

Se vårt sortiment av:

Funktionalitet och standarderDen främsta orsaken till att kakel och klinker är standard i svenska hem, är för dess funktioner och egenskaper. Att kunna använda golvvärme tillsammans med klinker ger en bekväm yta både att gå på och som torkar golvet snabbare från vatten. Klinker tar även upp värme snabbt och håller kvar det vilket även ger en god värmecirkulation i hela badrummet.

De ger även en unik stil mot övriga rum i hemmet och ger badrummet en speciell känsla att vistas i. De är samtidigt enkelt att underhålla kakel och klinker och det är en tålig yta, vilket även gör klinker vanligt att använda till exempel på golv i hallen eller andra rum som kräver extra slitstarka golv.

Självklart är dess motståndskraft mot fukt av högsta prioritet och säkra att använda i ett badrum som normalt har hög luftfuktighet. För att deras funktion ska garanteras så måste installationen utföras korrekt och att ta in plattsättare för detta arbete är högt rekommenderat.

Kakel & klinker badrum

Hafa - Kollektion. Väggar av microcement, klinkergolv av en yta av grå betong.

Kakel & klinker i badrum

Renovera tidsenligt

Att välja kakel och klinker efter årtal på huset kommer ge det en längre livslängd rent stilmässigt. Samtidigt är det ofta värdeskapande för en nästkommande boende och ofta uppskattas att man renoverar tidsenligt. Detta innefattar även detaljer, beslag och inredning.