Du har inga varor i din kundvagn

Uppvärmning i badrum

Uppvärmning badrum Uppvärmning badrum

Uppvärmning i badrum

I moderna hem finns installationer som golvvärme och handdukstork. Många gånger kan detta räcka som värmekälla i ett badrum, men det beror helt på vad för typ av förutsättningar ditt hem har. I hem som har vattenburen värme kan det vara ett smart val att sätta in en radiator av mindre typ. Känner du dig osäker på hur du ska tänka? Vi hjälper dig genom funderingarna, kom in i närmsta byggvaruhus eller kontakta oss på mejl/telefon.

Värme från golv och handukstorkI nybyggnationer är det vanligt att man installerar golvvärme tillsammans med en uppvärmd handdukstork. Värmen från dessa skapar en bra och jämn värme i badrummet samtidigt som du får ett skönt golv att gå på och varma handdukar efter duschen eller badet. Beroende på badrummets storlek går det såklart lika bra med endast handdukstorken eller golvvärmen som värmekälla – de måste inte installeras tillsammans. Det hör mer till en komfortfråga än en nödvändighet.

Väljer du bägge, eller någon av dessa uppvärmningstyper, och har vattenburen värme i övrigt är det ett alternativ att lägga även dessa som vattenburna. Alternativet är annars el och hur du väljer kring detta är upp till dig och ditt behov. Dock värt att veta om man installerar golv och handdukstork på vattenburet system, är att de följer övrig värme i huset och kommer inte att värmas upp under varmare månaderna.

Uppvärmning badrum

Element och radiatorerRenoverar du ditt badrum är det stor chans att du har ett element eller radiator där idag. Beroende på ditt badrums storlek så passar det mer eller mindre bra med denna värmekälla. Är det ett mindre badrum så tar elementet/radiator upp en ganska stor yta där man kunde effektiviserat det på annat sätt. Har du däremot ett större badrum där man inte behöver kompromissa med ytorna fungerar det bättre att använda detta.

Som nämnt i stycket ovan är ett elmonterat system det som fungerar bäst om du till exempel har vattenburen värme i övrigt. Men självklart är vattenburen värme väldigt bra och känner du att detta är viktigt för dig kan det vara bra att ha kvar en radiator i badrummet. Och då kanske endast använda handukstorken/golvvärmen ibland. Detta är helt upp till dig, dina behov och preferenser.

Vill du ha råd i ämnet är du alltid välkommen att kontakta eller besöka närmsta Beijer Byggvaruhus!

Uppvärmning badrum

Se vårt sortiment av:

Reglera värmen

Installera en elpatron till din handdukstork och golvvärme. Då kan du reglera värmen för dina behov samtidigt som det är energibesparande. Många elpatroner kommer även med timer så du enkelt kan ställa in automatiskt avstängning.