Du har inga varor i din kundvagn

Byta innertak

Byta innertak |
Om du planerar renoveringen på ett väl genomtänkt sätt går arbetet fortare och lättare

Oavsett om du är lägenhetsinnehavare eller husägare kräver din bostad ett visst underhåll för att du ska trivas. En del vill förnya sin boendemiljö ofta, medan andra väntar tills det blir absolut nödvändigt. Oavsett vilket kommer du förr eller senare i den situationen att du måste fräscha upp inomhus. Om du planerar renoveringen på ett väl genomtänkt sätt går arbetet fortare och lättare: Koncentrera dig på ett rum i taget. Det är ganska enkelt att byta innertak

Inför projektet

Planera vilka rum som du vill förnya och beräkna längd och bredd på rummet så du får fram hur många kvadratmeter innertak du behöver. Kör till din lokala Beijerbutik eller beställ på hemsidan.

Byta innertak

Detta rekommenderar vi till ditt projektet
(Innertak, spik, skyddsplast, stege, sopsäckar, hammare, handsåg (cirkelsåg, sticksåg) vinkelhake, tumstock, hålsåg, skruvdragare, gerlåda, kofot)

Varför byta innertak?
• Det ger hela din bostad ett lyft
• Rummet kommer att uppfattas på ett annorlunda sätt.

Rådgivning

Du är alltid välkommen in till oss på Beijer för råd och tips om ditt val av nytt innertak samt vägledning till en bra start på ditt projekt.

Så här byter du innertak

1. Bort med taklisterna, men gör det försiktigt, markera taklisterna så du kan använda de igen eller som mallar till de nya listerna.
2. Sedan ska det gamla taket ned, antingen river du bort det eller skär loss dem.
3. Därefter är det dags att montera upp ditt nya tak. Här är det viktigt att du titta i anvisningarna i förpackningen eller fråga oss på Beijer så du vet om du ka använda de gamla läktavståndet i taket eller om du skall lägga till flera och att du får rätt infästning till ditt tak. Tänk på att lägga dit taket i samma riktning som golvet eller längs med ljusets fall in i rummet, får att resultatet skal bli så enhetligt som möjligt.
4. Så skall de gamla listerna upp igen eller kanske du vill måla väggen innan du sätter upp nya eller gamla taklister igen?

Du är alltid välkommen in till oss på Beijer under ditt projekt!

Kolla in våra sidor "Energieffektivisering" och hur du kan energieffektivisera din bostad.