Du har inga varor i din kundvagn

Ballingslöv

Omsorg och tradition före slit och släng
Kök Ballingslöv

BALLINGSLÖV

Omsorg och tradition före slit och släng

Sedan 1929 har det tillverkats kök i skånska Ballingslöv. Att tillverka produkter och ha nära till kunder samt att arbeta med produkter med lång livslängd är det som skapat och än idag skapar Ballingslöv. Ballingslöv tillverkar produkter som kan användas under sin maximala livslängd och därefter återvinnas på ett bra och naturligt vis.


Ballingslöv kan trä och har mycket att erbjuda

Deras massiva luckor är just massiva. Deras omtyckta fanérade luckor är tillverkade av noggrant utvalda stockar för att få en vacker mönsterbild. I deras egen fabrik tillverkar de ditt kök. Lucka för lucka.

SPÄNNANDE NYHETER!

I februari 2023 lanserade Ballingslöv flera spännande köksnyheter.Nyheter!

WOOD Mörkoljad

Wood är en produkt för dig som gillar trä i modern tappning och som aktivt väljer en produkt utifrån hållbarhetsaspekten. Nu kompletterar Ballingslöv köksmodellen Wood med en mörkolja som ger denna massiva eklucka ytterligare en dimension. I samma lansering lanseras också en produktlösning kallad Pocketdörrar som är applicerbar på högskåpsdörrar. Lösningen innebär att högskåpsluckor kan öppnas och skjutas undan på ett smidigt sätt. Med denna lösning ökar möjligheterna att skapa en väldigt stilren design och om man önskar att dölja vissa saker i köket.

Nyheter!

BISTRO Softgul

Nu är det bland annat gult som gäller. Bistro softgul är ett kök i ton NCS 1015-Y, glans 25. Färgen är sober och fungerar utmärkt till den släta luckan Bistro eller som en skön accent till varmare trästrukturer. Här har man skapat ett genomtänkt kök av stark karaktär där man får mycket förvaringsmöjligheter tillsammans med en köksö med brolösning i kompositsten. Detta är en snygg detalj som förhöjer helheten. Köksön ger även en utökning av arbetsyta och skapar fler sittplatser. Önskar man en mer avskalad stil som här så fungerar solida 6 mm stålskivor som bänkskiva, stänkskydd och hylla.

Nyheter!

EDGE Kashmir

Edge kashmir är ett vackert kök i skandinavisk stil. Edge är en överlaminerad lucka med en massiv vitpigmenterad ekkant. Luckan finns i vit, kashmir, gråbeige och grå. Tillbehör till denna lucka är en täcksida i endast 10 mm med en tunn vitpigmenterad kant så man får en fin balans av lagom mycket trä tillsammans med laminat.

Nyheter!

STUDIO Varmgrå

För ett rymligt lantkök med tidsenliga färg- och materialval som består av mycket förvaringsmöjligheter tillsammans med tillbehörskoncept system 25 lanseras Studio varmgrå. En exklusiv detalj är fläktkåpan Shaker i väggmodell i specifik Ballingslövdesign från RørosHetta. Distanserna är en unik detalj som förstärker intrycket och återskapar känslan av det klassiska platsbyggda köket. Tillsammans med vackra materialval finns det mycket arbetsyta och köket är en perfekt samlingsplats för nära och kära.

Nyheter!

GASTRO Mörkgrå Shaker

Ett kök som är utöver det vanliga med lantlig känsla är Gastro mörkgrå Shaker. Vackert med dörrar i linjeglas som innehåller praktisk förvaring av vackra ting. Den stora luftiga köksön har en central umgängesplats i köket. Detaljerna i materialvalen har valts med omsorg ur Ballingslövs breda sortiment. Både i köket och vardagsrummet där luckan Wood kompletterar förvaringslösningen i hållbar design.

10 tips för hållbarhet

För dig som vill välja extra hållbart har vi samlat tips hur du kan tänka för att göra ett ultimat val utifrån hållbarhetsaspekten.

Träkök:
Detta är ett bra val. Väljer man ett träkök från Ballingslöv får man ett extremt vackert och slitstarkt kök med en lång hållbarhet. Träkök ger ett lågt avtryck på klimatet och är ultimat att återvinna.

Energisnål kyla:
Val av kyl och frys påverkar klimatavtrycket i stor utsträckning. Kylskåp och frysskåp har olika energiförbrukning och där kan man göra ett aktivt val genom vilken energiklassning man väljer.

Ugn med låg energiförbrukning:
En ugn bör man välja med hänsyn ur energiklass. Väljer man en ångugn så får man ett utmärkt resultat vid uppvärmning av gårdagens mat och upplevs som nylagad vid uppvärmning med ånga. Detta minskar matsvinnet!

Rätt blandare:
En kran som är snålspolande och snygg är idag en enkel match. Det finns sensorstyrda blandare som gör att vattnet endast rinner när man behöver det. På så sätt sparar vi jordens resurser.

Kök Ballingslöv
Kök Ballingslöv

Rätt diskmaskin:
Genom att välja en diskmaskin med högsta tillgängliga energiklass är bra för både miljö och plånbok. Ett tips är att köra diskmaskinen på de program som tar längst tid. De är oftast de mest energisnåla.

Underhållsprodukter:
Genom att vårda sina produkter förlänger man livslängden.

Smart sopsortering:
Ordning och reda så blir det enklare att avfallsortera. Våra sopskåp är optimala utifrån både sopsortering och ergonomi.

Kolsyrat vatten
Investera i en köksblandare med kolsyrat vatten inbyggt. Spara pengar på lång sikt, samt alltid tillgängligt.

Förnyelsebar energi och minskad energiförbrukning
Välj förnyelsebar energi till ditt hem så säkerställer du att klimatavtrycket är noll på den energi du förbrukar. Genom att minimera energianvändningen väljer du vitvaror med högsta tillgängliga energiklassen samt energisnål LED belysning. På sätt minskar du din användning av resurser vilket är bra för miljön och din ekonomi.

Återvinning
Genom att återanvända produkter bidrar man till minskat klimatavtryck. Ska du plocka ner ditt kök så kolla om det finns ett intresse på andrahandsmarknaden.

TIPS FÖR LYCKAD MONTERING

Vi hänger med en av Ballingslövs certifierade montörer. För att kunna bli en certifierad montör måste man genomgå Ballingslövs montörsutbildning. Men det är främst genom att man arbetar praktiskt med montering av kök som färdigheten utvecklas och växer fram. Här berättar en montör på Ballingslöv om sin roll och ger dig goda råd och tips. Häng med!

Inför en renovering där befintligt kök ska rivas ut vill montören besöka bostaden innan de nya snickerierna ska beställas. Ofta görs besöket tillsammans med en köksarkitekt.

Där kan man tidigt avläsa hur snickerierna kan anpassas för dragningar av vatten, avlopp, ventilation men att även kunna få ge råd vad det avser det byggtekniska. En exakt tidsplanering för montering kan göras för samordning med övriga hantverkare såsom vvs, målare och elektriker. Köksarkitekten gör en kontrollmätning för att säkerställa att skåp, bänkskivor, listverk och passbitar är exakt anpassade för verkligheten. Om golvbeklädning ska läggas ska detta ske innan kök monteras. Elektriker och rörmokare kan även göra förberedande arbeten. En annan förutsättning för en lyckad montering är att golv och väggar är i våg. Detta ska man vara extra noggrann med. Först monterar man bänkskåp. Efter bänkskåpen fortsätter man med högskåpen och sist men inte minst monterar man överskåpen.

Snickerierna levereras med egna lastbilar från Ballingslöv där chaufförer tar kontakt någon dag innan leveransen sker samt när bilen är på väg. Det skapar en trygghet för kunden. Tillsammans med snickerierna medföljer köksleveransens hjärta som är en tillbehörslåda som omfattar en monteringsanvisning. Ett tips från montören är att man noga läser igenom den och att man lär sig vad de olika snickeridelarna heter. Genom att sortera delarna i leveransen samt att skaffa sig en överblick skapar en bra förutsättning för att ta sitt första steg i monteringsprocessen.

Många tror att det krävs dyra verktyg för en lyckad montering. Så är inte fallet. Se till att du har en hammare, skruvmejsel (tx20 samt stjärnskruvmejsel för justering av luckor och lådor) eller skruvdragare, vattenpass, en elektrisk kapsåg eller sänksåg och gärna en sticksåg. Glöm inte att se över sågklingor samt sågblad och kolla så att dessa är skarpa för fina snitt.

Efter många års montering kan montören Ballingslöv utan och innan. Men även för andra montörer betyder Ballingslöv trygghet. Du får produkter med hög prestanda, som håller i alla väder. Och det uppskattar man som montör.


Vi önskar dig lycka till!