Du har inga varor i din kundvagn

Ballingslöv

Omsorg och tradition före slit och släng
Kök Ballingslöv

BALLINGSLÖV

Omsorg och tradition före slit och släng

Sedan 1929 har det tillverkats kök i skånska Ballingslöv. Att tillverka produkter och ha nära till kunder samt att arbeta med produkter med lång livslängd är det som skapat och än idag skapar Ballingslöv. Ballingslöv tillverkar produkter som kan användas under sin maximala livslängd och därefter återvinnas på ett bra och naturligt vis.


Ballingslöv kan trä och har mycket att erbjuda

Deras massiva luckor är just massiva. Deras omtyckta fanérade luckor är tillverkade av noggrant utvalda stockar för att få en vacker mönsterbild. I deras egen fabrik tillverkar de ditt kök. Lucka för lucka.

10 tips för hållbarhet

För dig som vill välja extra hållbart har vi samlat tips hur du kan tänka för att göra ett ultimat val utifrån hållbarhetsaspekten.

Träkök:
Detta är ett bra val. Väljer man ett träkök från Ballingslöv får man ett extremt vackert och slitstarkt kök med en lång hållbarhet. Träkök ger ett lågt avtryck på klimatet och är ultimat att återvinna.

Energisnål kyla:
Val av kyl och frys påverkar klimatavtrycket i stor utsträckning. Kylskåp och frysskåp har olika energiförbrukning och där kan man göra ett aktivt val genom vilken energiklassning man väljer.

Ugn med låg energiförbrukning:
En ugn bör man välja med hänsyn ur energiklass. Väljer man en ångugn så får man ett utmärkt resultat vid uppvärmning av gårdagens mat och upplevs som nylagad vid uppvärmning med ånga. Detta minskar matsvinnet!

Rätt blandare:
En kran som är snålspolande och snygg är idag en enkel match. Det finns sensorstyrda blandare som gör att vattnet endast rinner när man behöver det. På så sätt sparar vi jordens resurser.

Kök Ballingslöv
Kök Ballingslöv

Rätt diskmaskin:
Genom att välja en diskmaskin med högsta tillgängliga energiklass är bra för både miljö och plånbok. Ett tips är att köra diskmaskinen på de program som tar längst tid. De är oftast de mest energisnåla.

Underhållsprodukter:
Genom att vårda sina produkter förlänger man livslängden.

Smart sopsortering:
Ordning och reda så blir det enklare att avfallsortera. Våra sopskåp är optimala utifrån både sopsortering och ergonomi.

Kolsyrat vatten
Investera i en köksblandare med kolsyrat vatten inbyggt. Spara pengar på lång sikt, samt alltid tillgängligt.

Förnyelsebar energi och minskad energiförbrukning
Välj förnyelsebar energi till ditt hem så säkerställer du att klimatavtrycket är noll på den energi du förbrukar. Genom att minimera energianvändningen väljer du vitvaror med högsta tillgängliga energiklassen samt energisnål LED belysning. På sätt minskar du din användning av resurser vilket är bra för miljön och din ekonomi.

Återvinning
Genom att återanvända produkter bidrar man till minskat klimatavtryck. Ska du plocka ner ditt kök så kolla om det finns ett intresse på andrahandsmarknaden.

TIPS FÖR LYCKAD MONTERING

Vi hänger med en av Ballingslövs certifierade montörer. För att kunna bli en certifierad montör måste man genomgå Ballingslövs montörsutbildning. Men det är främst genom att man arbetar praktiskt med montering av kök som färdigheten utvecklas och växer fram. Här berättar en montör på Ballingslöv om sin roll och ger dig goda råd och tips. Häng med!

Inför en renovering där befintligt kök ska rivas ut vill montören besöka bostaden innan de nya snickerierna ska beställas. Ofta görs besöket tillsammans med en köksarkitekt.

Där kan man tidigt avläsa hur snickerierna kan anpassas för dragningar av vatten, avlopp, ventilation men att även kunna få ge råd vad det avser det byggtekniska. En exakt tidsplanering för montering kan göras för samordning med övriga hantverkare såsom vvs, målare och elektriker. Köksarkitekten gör en kontrollmätning för att säkerställa att skåp, bänkskivor, listverk och passbitar är exakt anpassade för verkligheten. Om golvbeklädning ska läggas ska detta ske innan kök monteras. Elektriker och rörmokare kan även göra förberedande arbeten. En annan förutsättning för en lyckad montering är att golv och väggar är i våg. Detta ska man vara extra noggrann med. Först monterar man bänkskåp. Efter bänkskåpen fortsätter man med högskåpen och sist men inte minst monterar man överskåpen.

Snickerierna levereras med egna lastbilar från Ballingslöv där chaufförer tar kontakt någon dag innan leveransen sker samt när bilen är på väg. Det skapar en trygghet för kunden. Tillsammans med snickerierna medföljer köksleveransens hjärta som är en tillbehörslåda som omfattar en monteringsanvisning. Ett tips från montören är att man noga läser igenom den och att man lär sig vad de olika snickeridelarna heter. Genom att sortera delarna i leveransen samt att skaffa sig en överblick skapar en bra förutsättning för att ta sitt första steg i monteringsprocessen.

Många tror att det krävs dyra verktyg för en lyckad montering. Så är inte fallet. Se till att du har en hammare, skruvmejsel (tx20 samt stjärnskruvmejsel för justering av luckor och lådor) eller skruvdragare, vattenpass, en elektrisk kapsåg eller sänksåg och gärna en sticksåg. Glöm inte att se över sågklingor samt sågblad och kolla så att dessa är skarpa för fina snitt.

Efter många års montering kan montören Ballingslöv utan och innan. Men även för andra montörer betyder Ballingslöv trygghet. Du får produkter med hög prestanda, som håller i alla väder. Och det uppskattar man som montör.


Vi önskar dig lycka till!