Du har inga varor i din kundvagn
Gyproc Ergolite Gyproc Ergolite

GYPROC ERGOLITE
- DET LÄTTA VALET

Gipsskivan med 25% lägre vikt för ett säkrare arbete

En hantverkare som monterar 50m2 gips på en dag, hanterar 460kg om hen använder en normal gipsskiva. Med ErgoLite skulle det istället ge 115kg mindre att bära, en besparing på ca 2,3 ton på en månad med samma arbetsbelastning. Lättare att hantera och montera!*


Ergolite

LÄTTGIPSSKIVA ERGOLITE

Gipsskiva med lägre vikt än traditionella gipsskivor.
Finns i flera varianter

Se produkt


Gyproc

På Beijer hittar du hos ett stort utbud gipsskivor och tillbehör från Gyproc för olika ändamål i ditt byggprojekt.​

Välkommen till det nya normala
- med ErgoLite

Känner du till Gyprocs nya standardskiva?

Ergolite är en lättare, stark och slagtålig skiva för invändig användning i väggar och tak, som rumsavskiljare och i brand- samt ljudavskiljande konstruktioner. Den nya gipsskivan inkluderar en revolutionerande vikt, miljöfördelar och effektivitet i projekt.

Gyproc ErgoLite
Vilken är den främsta fördelen för Dig med nya ErgoLite?

Du bär mer - med mindre vikt: Med en vikt på endast 6.7 kg/m² får du en 25% lättare skiva och en arbetsmiljö som din kropp kommer tacka dig för.


Finns det andra fördelar med nya ErgoLite?

Du effektiviserar projektet: Upplev de ekonomiska fördelarna när du nu med lättare vikt kan använda längre skivor utan att de överskrider 20kg. Det täcker en större väggyta snabbare och undvika skarvar i vägg upp till tak.


Hur står sig de ljudisolerande egenskaperna i ErgoLite gentemot en standardskiva?

Det är alltid det sammansatta väggsystemet som får ett värde.
Gyproc redovisar alla väggsystem för ErgoLite i Gyprocs handbok och som ett exempel:
70 mm ER stomme med en ErgoLite på var sida och 45 mm mineralull når 37 dB Ljudreduktion
70 mm ER stomme med en GNE på var sida och 45 mm mineralull når 38 dB Ljudreduktion
Skillnaden om man byter skivor är endast 1 dB och ljudupplevelsen på den väggen blir densamma.
Det kan bli lite större skillnad på väggsystem med högre ljudreducerande egenskaper så har man ett definierat ljudkrav på väggen och den är föreskriven med en standardgips rekommenderas du att höra av er till Gyprocs tekniska rådgivning eller titta i handboken för att vara säkra hur skiftet ska göras.


Hur gynnar du miljön genom att välja denna gipsskiva?

Du gynnar miljön: Skivans nya lätta vikt ger mindre bränsleförbrukning i och med lättare transporter. Den är även helt återvinningsbar och tillverkningen av Gyproc ErgoLite ger hela 20% lägre utsläpp i jämförelse med tillverkningen av Gyprocs traditionella skivor.*

* Vi har jämfört standardskivan GNE i faserna A1-A3 med Gyproc Ergolite och satt skillnaden i förhållande till vanlig GNE.


* Vad kommer ErgoLite göra för skillnad för mig i vardagen?

* En standardskiva med måtten 2500 mm x 900 mm väger 20 kg, en ErgoLite med motsvarande mått väger endast 15 kg. Med 25 % lägre vikt kommer ergonomiska fördelar för hantverkaren. Vid montering av 50 m² gips under en dag så innebär viktminskningen hela 115 kg i lyft. Under en månad med samma arbetsbelastning skulle besparingen för kroppen bli hela 2,3 ton, sannolikt mer eftersom skivan för det mesta lyfts i flera omgångar.

Gipsskivan Gyproc Klima
– från CO2-fri produktion

Vill du sänka ditt CO2-avtryck?

Att bygga dina innerväggar med Klima innebär att du är med och minskar ditt klimatavtryck och kan sänka väggsystemens CO₂-avtryck med upp till 46 procent. Skivorna har upp till 73 procent lägre CO₂-avtryck än motsvarande produkt tillverkad med fossilt bränsle - samt att de innehåller upp till 20 procent återvunnen gips.


Läs broschyren från Gyproc!

Gyproc Klima

VÅRT SORTIMENT

LÄTTGIPSSKIVA ERGOLITE
ErgoLite tillverkas med en unik teknologi som gör så att skivan är lika stark och stabil som en standardgipsskiva. Används invändigt i väggar och tak som rumsavskiljare och i brand- resp. ljudavskiljande konstruktioner.
Finns i flera varianter
Längd (mm) 
3200.0

Bredd (mm) 
900.0

Tjocklek (mm) 
13.0
Gyproc
LÄTTGIPSSKIVA ERGOLITE VÄDERPLASTAD
ErgoLite tillverkas med en unik teknologi som gör så att skivan är lika stark och stabil som en standardgipsskiva. Används invändigt i väggar och tak som rumsavskiljare och i brand- resp. ljudavskiljande konstruktioner.
Finns i flera varianter
Längd (mm) 
3000.0

Bredd (mm) 
900.0

Tjocklek (mm) 
13.0
Gyproc
GIPSSKIVA GEE 13X900X2535 E-LI 2,28M2 ERGOLITE      (42)
Bredd (mm) 900,0   Längd (mm) 2535,0   Tjocklek (mm) 13,0
2,28M2 ERGOLITE (42)
Gyproc