Du har inga varor i din kundvagn
Hörmann |

Hörmann

Europas ledande leverantör av portar och dörrar.

Olika garageutformningar kräver olika portar. Här berättar vi vilken porttyp som är optimal för respektive inbyggnadssituation.

Takskjutport

Den här porten passar de flesta inbyggnadssituationer, då den monteras på insidan av garageöppningen och löper längs väggen. Takskjutporten lämpar sig utmärkt för de allra flesta öppningar där man vill nyttja hela bredden och höjden. Den är även optimal när det är lite trångt framför garaget samt om man ofta går in och ut genom porten.

Hörmann

Design

Vill dina kunder anpassa porten? Inga problem! Takskjutportar finns i en mängd olika kulörer, storlekar och ytskikt – perfekt om porten till exempel ska matcha huset.

Hörmann
Hörmann

Säkerhet

Takskjutportar är de säkraste portarna på marknaden. Klämrisken är näst intill obefintlig, och de är svårare för inbrottstjuven att bryta upp.

Isolering

Takskjutportar har optimal isoleringsförmåga. Ett välisolerat garage ger inte bara en varm arbetsplats och möjlighet att förvara såväl färgburkar som båtmotorer. Det gör också elräkningens ankomst lite trevligare.

Hörmann

Rullport

Önskas en port utan skenor i taket, till exempel till förmån för takbox eller förvaring under innertaket,  är rullporten det bästa valet. Den fungerar som en rullgardin och rullas upp på en axel ovanför öppningen. Beroende på utförande kan porten monteras på in- eller utsidan av portöppningen.

Hörmann

Vipport

Vipporten är det traditionella alternativet. Den här porttypen är dock alltid oisolerad och kräver ett visst svängrum vid öppning och stängning – både i och framför garaget. Den har även högre krav på raka smygar i garaget. 

Se hela Hörmanns sortiment av garageportar 

Hörmann
Hörmann

Som byggproffs vet du att smarta hem bli allt vanligare. Vissa villaägare glömmer dock bort de bekvämligheter som smarta garageportar och ytterdörrar för med sig. Att tappa bort nyckeln blir ett minne blott, liksom kravet att lämna den varma bilen vid snöstorm och regn. Dessutom kan budfirman enkelt lämna paketet du beställt i garaget.

Lär dig mer om Hörmanns smarta hem-lösningar

Med Hörmann Homee kan du styra mycket mer än bara dörröppnare och portmotorer. Fjärrsystemet BiSecur gör det möjligt att koppla enheter som styr kameror, värmepump, larm, lampor, element samt rök- och rörelsemotorer. Den har även funktioner som väderprognos och språkassistenter (Alexa, Google och Siri) för en komplett smarta hem-lösning.