Du har inga varor i din kundvagn

Plannja

Med rötterna i Norden och hjärtat nära stålet, har Plannja förädlat produkter i tunnplåt ända sedan 1967
Plannja - Hållbara och snygga plåttak! Plannja - Hållbara och snygga plåttak!

Ett tak för
hela livet

Upp till 50 års garanti på
plåttak till ditt drömhus

Ta hjälp av Plannjas takräknare och få en uppskattning på ditt takbyte. Du väljer enkelt takets form, mått och dimensioner och får en ungefärlig kostnad för ett takbyte.

Beräkna mitt tak

Hos Beijer hittar du tak och tillbehör från Plannja som både skyddar och ger ditt hus ett estetiskt lyft. Vi har ett urval av takprofiler och kulörer för att du enkelt ska kunna hitta ett tak som matchar ditt hus och omgivning perfekt. Välkommen till hela Nordens tak!

Varför ska jag välja plåttak?

Det finns många fördelar med plåttak. Dels har taken väldigt lång livslängd och dels är de relativt underhållsfria. Plannjas tekniska garanti sträcker sig upp emot 50 år, ofta kan taket ligga betydligt längre än så om man håller taket rent från mossa och smuts som binder fukt.

Men ett plåttak är också ett bra sätt att ge huset ett lyft. Med alla våra profiler och kulörer kan du betona husets karaktär med en viss typ av tak.

Plåt är ett av få material som även kan återvinnas till 100 procent gång efter gång utan att förlora sina unika egenskaper.

För dig som takläggare får du även ett tak som är enkelt att montera i och med sin klickmetod i nordisk stil.

Tillsammans får du en mycket hållbar produkt som med sin långa livslängd och höga återvinningsgrad - är snällare mot miljön, mindre krävande för dig utan att förlora den snygga designen.

Är plåttak lätta att underhålla?

Vår målade plåt är beständig mot sol, nederbörd och växlande temperaturer. Taket ska tvättas med jämna mellanrum med en mjuk borste och ett rengöringsmedel. Skölj utan högtryck. Passa även på att rensa hängrännor och tömma lövrensaren i stupröret. Om det uppstår en repa så ska du fylla i med bättringsfärg.

Vad är det för garanti på ett plåttak?

Plannja har olika garantier beroende på material, beläggning och omgivande miljö.

Plannjas garantier

Vad kostar det att lägga ett plåttak?

Vi kan inte svara på vad arbetet kostar exakt då det spelar stor roll på vilka val du gör och storlek på tak. Däremot kan vi hjälpa dig att beräkna den ungefärliga materialkostnaden för ditt tak. Följ knappen nedan till vårt räkneverktyg. Vi har även gjort tre uträkningar nedan för tre olika taktyper, för att veta på ett ungefär vad som kan passa dig.

Plannjas takkalkylator

Vad kostar det att lägga nytt tak Trend på mitt sadeltak?

Här har vi beräknat ett vanligt sadeltak med 120kcm. Taket som ska läggas är Trend 475 i Svart och takavvattning är medräknat. Montering ingår ej!

Kostnaden för denna typ av tak, storlek och färg uppgår till ca 81 000kr. Detta kan variera om du har annan storlek på tak eller väljer annan takprofil.

Plannjas takkalkylator - Används för att beräkna kostnad för att lägga om sitt plåttak.

Plannjas takkalkylator

Vad kostar det att lägga nytt tak Trend på mitt sadeltak T?

Här har vi beräknat ett vanligt sadeltak med 120kvm. Taket som ska läggas är Trend 475 i Svart och takavvattning är medräknat. Montering ingår ej!

Kostnaden för denna typ av tak, storlek och färg uppgår till ca 94 000kr. Detta kan variera om du har annan storlek på tak eller väljer annan takprofil.

Plannjas takkalkylator - Används för att beräkna kostnad för att lägga om sitt plåttak.

Plannjas takkalkylator

Vad kostar det att lägga nytt tak Trend på mitt sadeltak / Dubbel?

Här har vi beräknat ett vanligt sadeltak/Dubbel med ca 127kvm. Taket som ska läggas är Trend 475 i Svart och takavvattning är medräknat. Montering ingår ej!

Kostnaden för denna typ av tak, storlek och färg uppgår till ca 99 000kr. Detta kan variera om du har annan storlek på tak eller väljer annan takprofil.

Plannjas takkalkylator - Används för att beräkna kostnad för att lägga om sitt plåttak.

Plannjas takkalkylator

Plåttak är ett hållbart val

Plåt är ett stryktåligt material med lång livslängd vilket är gynnsamt både för din ekonomi och för att spara energi. Det är ett av få material som kan återvinnas till 100% och från ett livscykelperspektiv har Plannjas produkter totalt en låg klimatpåverkan. Det i kombination med dess låga krav på underhåll gör plåttak till ett långsiktigt och bra val ur miljösynpunkt.

Hitta ett tak som passar dig

Vi har ett stort utbud av olika profiler och mängder av snygga kulörer. Vårt breda och funktionella sortiment i stål och aluminium ger stor valfrihet för alla typer av tak. Vi tycker det är viktigt att design, funktion och hållbarhet går hand i hand.

Plannja

Lättmonterat tak som ger huset ett extra lyft

Plannja Trend är ett lättmonterat tak med klickfunktion och dold infästning. Profilen finns i både stål och aluminium och kan användas på både tak och fasad.

Vi hjälper dig välja tak. Besök närmsta beijer byggvaruhus.

Hitta varuhus

Plannja

En takpanna med plåtens alla fördelar

Takets formspråk uttrycker en enkupig takpannetradition, fast i modern tappning. En storsäljare som finns i flera kulörer. Plannja Royal tillverkas även i resistent aluminium som särskilt lämpad för kustnära hus.

Välj ett tak som passar dig - Besök ditt Beijer varuhus.

Hitta varuhus

Plannja Pannplåt

Plannja Pannplåt

Plannja Pannplåts diskreta profilering smälter väl samman med släta fasader, stora fönster och linjespel av trä och metall. Just nu upplever vår Pannplåt en renässans. Dels för att den ofta rekommenderas inom restaureringar och byggnadsvård, dels för att den harmonierar med den populära laduhusstilen. 

Plannja 20-105

Plannja 20-105

Vår klassiska 20-profil efterfrågas helt enkelt av alla som vill ha en funktionell beklädnad av väggar och tak, både inomhus och utomhus. Den finns i ett brett utbud av kulörer och ytbehandlingar och är den mest använda plåtprofilen som man ser på allt från klassiska ladugårdar till moderna byggnader.

Plannja Sinus 18 & 51

Plannja Sinus 18 och 51

Sinus är en tak- och fasadprofil som tillför ett estetiskt uttryck i sig själv eller kombinerat med andra material. Sinus böljande linjespel passar för fasad men också för tak. Den vackra plåtprofilen används interiört och exteriört på kommersiella fastigheter och varför inte som spännande accent på villan? Profilen finns i profilhöjden 18 mm och 51 mm.

Plannja plåttak - Inspirationsbilder Plannja plåttak - Inspirationsbilder Plannja plåttak - Inspirationsbilder Plannja plåttak - Inspirationsbilder Plannja plåttak - Inspirationsbilder Plannja plåttak - Inspirationsbilder
Plannja Takvattning'
 

Säker funktion och inramande estetik

Under benämningen takavvattning har Plannja samlat allt du behöver i form av hängrännor, stuprör, rännkrokar och innovativa tillbehör. Allt i ett brett utbud av kulörer och stilar. Underskatta inte betydelsen av ett bra takavvattningssytem. Även ett lätt sommarregn skapar stora mängder vatten. Men takavvattning handlar också om att ge fasaden en vacker inramning.

Takavvattning

NYHET! Valfri kulör på takavvattning

För att möta behovet av mer flexibel och fantasifull takavvattning utökar Plannja sitt kulörutbud och du kan nu få valfri färg.
Läs mer här om vilka färger som går att välja på och hur du beställer.

Trallkampanj Beijer kundklubb

Tanken med att valfriheten ökar bland våra kulörer är såklart för att man ska kunna få en mer unik stil på sitt hem och kunna tillåta en större variation. Kanske väljer du att matcha färgen på taket med takavvattningssystemet? Eller så kanske du hellre vill takavvattningen ska smälta fint ihop med fasadens färg? Oavsett vilket så kan du göra det med Plannjas nya kulörer.

Kulörerna är tagna från naturens grundfärger och även samspelar med naturens förändringar under de olika årstiderna. Till exempel är de gulaktiga tonerna synliga från exempelvis jord och sand. Valfriheten med Plannjas nya kulörer ger även nya möjligheter att spela med färgskalornas likheter och kontraster.

Nyheten gäller hela Plannjas takavvattningssortimentet, i samtliga dimensioner. De går att få både på takavvattning i klassiskt rund form eller om du väljer vårt fyrkantssystem.

Beställning enligt nedan:
• Ange önskad NCS-kulör samt val av glans, 20 eller 40.
• Plannja producerar plåtprov och skickar till kund.
• Efter godkänt kulörprov läggs beställning.
• Leveranstid 3–5 veckor från godkänt plåtprov.

Kom in till närmsta Beijer byggvaruhus för att lägga din beställning!

Hitta varuhus

Takavvattning

NYHET! Mattsvart takavvattning

Rent designmässigt kan man nu lyfta sitt hus till nya höjder genom att ha samma matta kulör på både tak och avvattning.
Läs mer här och ta reda på hur du beställer mattsvart.

Trallkampanj Beijer kundklubb

Svart är den vanligaste färgen på både tak och takavvattningssystem, därför sker det naturligt att den första färgen vi släpper i matt ton är svart. Vilket gör att du nu elegant kan matcha ditt taks mattsvarta ton med takavvattningssystemet.

Den mattsvarta tonen på ditt tak har förmågan att absorbera ljus. Samtidigt får ditt hus både ett elegant och dämpat uttryck.
Den nya beläggningen för takvattning är biobaserad och grunden är svensk rapsolja vilket ytterligare förbättrar produktens miljöegenskaper. Den biobaserade beläggningen finns redan på många av våra takprofiler och vi är nöjda med att kunna presentera ytterligare en grön valmöjlighet.

Plannja Standard

Plannja Pannplåt

Vårt mest populära och traditionellt halvrunda takavvattningssystem. Du får ett system med hög kvalitet och lång livslängd. Finns i mängder av färger och i olika material - enkelt att matcha till ditt hus.

Plannja Square

NYHET! Plannja Square

Vår rektangulära avvattningssystem är ett spännande sätt att ge ditt hus ett eget uttryck. Bra när du vill höja byggnadens estetiska värde och skapa intressanta kontraster.

Plannja Tradition

Plannja Tradition

Här har du de klassiska detaljerna som fulländar plåtslagarens takarbete. Du kan få skarprörsvinklar och vattenkupor i klassisk ZinkMagnesium eller stålplåt i fina kulörer.

Det ska vara enkelt att få ett nytt tak - Besök ditt Beijer varuhus

Hitta varuhus