Du har inga varor i din kundvagn
Svenska Fönster |

Svenska Fönster

Högkvalitativa träfönster med rund eller rak profil på insidan.

Sveriges snyggaste fönster?


Svenska Fönster - för dig med öga för detaljer

I deras omtyckta design finns många detaljer som gör det rimligt att kalla dem Sveriges snyggaste fönster. Både när fönstret är helt nytt och när det har utsatts för väder, vind och slitage under flera årtionden.

Med Svenska fönster får du:

  • En livfull och vacker utsida med inspiration från klassiska träfönster 
  • Den perfekta bredden på karmar och bågar 
  • Stilren utsida tack vare dolda beslag... 
  • ...och dolda friskluftsintag  
  • Den perfekta kulören på glasbandet 
  • Färg som varken gulnar eller spricker trots att åren går
  • Både rund och rak profil på insidan. Välj den som passar ditt hus 
  • Nästan alla produkter går att få som miljömärkta med Svanen.
Svenska Fönster

Fönster tillverkade i Sverige sedan 1935

Svenska Fönster är ett nytt varumärke, men med ett långt arv av genuint trähantverk. Svenska Fönster bildades nämligen genom en sammanslagning av de tidigare varumärkena SP Fönster och Traryd Fönster. Precis som förr i tiden tillverkas fönstren med karm och båge i den finaste furun från närliggande skogar. Samtidigt har fönstren de bästa materialen för att vara schyssta mot både miljön och klimatet och samtidigt vara väldigt funktionella för dig.

Ett miljöarbete i toppklass

Svenska Fönster erbjuder kvalitetsfönster med mycket lång livslängd som är bra på att sänka husets energiförbrukning och därigenom de koldioxidutsläpp som orsakas av uppvärmning. De har ett omfattande miljö- och kvalitetsarbete som fokuserar på att göra rätt från början och minska miljöbelastningen under en produkts hela livscykel.

De erbjuder också Svanenmärkta fönster till en marginell extrakostnad, som du dessutom sparar igen så småningom i minskade uppvärmningskostnader. Precis som standardprodukterna är de tillverkade med certifierat svenskt virke som uppfyller kraven för ett hållbart skogsbruk och de är impregnerade och målade med vattenbaserade produkter. Den enda skillnaden mellan standardfönstren och de Svanenmärkta är att de senare har extra hög energieffektivitet.

Energieffektivitet


Fönster som skapar välbehag

Alla Svenska Fönster är energieffektiva. Det innebär att de är bra på att hålla värmen utomhus på sommaren och inomhus på vintern. Enligt Energimyndigheten släpper dåligt isolerade fönster ut en tredjedel av husets värme. Med nya energieffektiva fönster minskar du uppvärmningskostnaden, höjer värdet på huset och komforten inomhus förbättras.

Alla våra fönster innehåller minst ett energiglas som minskar värmeförlusten. Det går även att välja extra energiglas och varmkant för att få Svanenmärkta fönster och förbättra fönstrets energivärde ytterligare.

Rätt fönster ger dessutom en kraftig reduktion av buller från till exempel trafik. Redan när man byter från 2-glasfönster till 3-glas sker en tydlig förbättring. I hus som ligger nära en väg eller järnväg kan man stänga ute ännu mera oljud genom att välja bullerreducerande glas.

Med solskyddsglas minskar behovet av ventilation och kylning. Fönster med solskydd släpper igenom nästan lika mycket ljus som vanliga, men håller samtidigt två tredjedelar av solens värme ute. På så sätt får du ha kvar din fina utsikt och en härligt sval inomhusmiljö. Till fönsterdörrar rekommenderas personsäkert glas som eliminerar risken för skärskador om olyckan skulle vara framme.

Svenska Fönster
Svenska Fönster

U-värde – vad är det?

U-värde är ett centralt begrepp när det handlar om fönster. Det anger hur mycket värme ett fönster släpper ifrån sig – alltså hur välisolerat fönstret är. Ju lägre U-värde, desto bättre. U-värdet på fönster framgår i specifikationen till varje produkt.

Här följer en generell jämförelse mellan olika fönster:

- Tvåglasfönster: 1,5
- Treglasfönster: 1,1-1,2
- Treglasfönster med energiglas och varmkant (Svanenmärkta fönster): cirka 0,9

Energikalkylator

Välj fönster utifrån rum och väderstreck

I vilket väderstreck och var i fasaden du placerar dina fönster har stor påverkan på mängden värmeenergi och dagsljus som de kan överföra till rummet.

Norrfasad: Här får du minst direkt solljus. När solen lyser står den lågt och kommer långt in i rummet. Det här ljuset upplevs som svalare och mjukare, vilket passar till kök och arbetsrum. Norrfasader håller sig svala på sommaren och fönster som går att öppna för vädring är därför lämpliga här.

Österfasad: Varför inte ha sovrummet åt öster och väckas av morgonljuset? Denna fasad blir inte så varm som västerfasaden vilket gör den lämplig för just sovrum, barnrum och vardagsrum med fönster som går att öppna för vädring.

Söderfasad: Här står solen högt och ger ett starkt ljus oavsett årstid, vilket kräver lite mer av dina fönster och dess tillbehör. Solskyddsglas som stänger ute delar av solvärmen kan vara väldigt bra, precis som en utvändig solavskärmning och invändiga persienner eller plisséer.

Västerfasad: Lågt stående eftermiddagssol ger ett varmt och behagligt ljus som når långt in i rummet och ger ett relativt stort tillskott av värmeenergi.

Svenska Fönster

VÅRT SORTIMENT

VRIDFÖNSTER TRÄ/ALU 3-GLAS RUND PROFIL
Vridbart fönster i trä med aluminiumbeklädd utsida.
Finns i flera varianter
Bredd fönstermodul (dm) 
9.0

Höjd fönstermodul (dm) 
12.0

U-värde (W/(m².K)) 
1.2

Profil 
Rund
Svenska Fönster
VRIDFÖNSTER TRÄ 3-GLAS RUND PROFIL
Vridbart fönster i trä på både in- och utsida.
Finns i flera varianter
Bredd fönstermodul (dm) 
18.0

Höjd fönstermodul (dm) 
12.0

U-värde (W/(m².K)) 
1.2

Profil 
Rund
Svenska Fönster
FÖNSTER FAST KARM TRÄ/ALU RUND PROFIL
Karmfast fönster i trä med aluminiumbeklädd utsida.
Finns i flera varianter
Bredd fönstermodul (dm) 
19.0

Höjd fönstermodul (dm) 
12.0

U-värde (W/(m².K)) 
1.2

Profil 
Rund
Svenska Fönster
FÖNSTER FAST KARM TRÄ RUND PROFIL
Karmfast fönster i trä på både in- och utsida.
Finns i flera varianter
Bredd fönstermodul (dm) 
19.0

Höjd fönstermodul (dm) 
12.0

U-värde (W/(m².K)) 
1.2

Profil 
Rund
Svenska Fönster