Du har inga varor i din kundvagn
Svenska Fönster |

Svenska Fönster

Hopslagningen betyder ingen skillnad i sortimentet utan kommer att ha samma högkvalitativa träfönster som innan med rund eller rak profil på insidan. SP Fönster och Traryd Fönster kommer i stället genom Svenska Fönster att bli olika val av profil på insidan av fönstret.
Svenska Fönster erbjuder vackra, högkvalitativa och hållbara fönster som skapar ett bra inomhusklimat. Med en hantverkstradition som sträcker sig tillbaka till tidigt 1900-tal erbjuder Svenska Fönster dig genuina och vackra kvalitetsfönster som är tillverkade i Sverige. De har karm och båge i den finaste furun, är behandlade med vattenburen impregnering och färg och moderna funktioner för hög energieffektivitet, säkerhet och en skön inomhusmiljö. I det breda sortimentet finns fönster för alla hus och alla stilar. Och nästan alla produkter går att få som miljömärkta med Svanen. Så för att få riktigt bra fönster - behöver du bara välja Svenska Fönster.

Ett miljöarbete i toppklass

Svenska Fönster erbjuder Svanenmärkta fönster. Kärnan i fönstren är högkvalitativ furu som kommer från certifierat svenskt virke som uppfyller kraven för ett hållbart skogsbruk. De färdiga fönstren är impregnerade och målade med vattenbaserade produkter. Allt för att ge fönstren så lång livslängd som möjligt.

Fönster som skapar välbehag

Alla Svenska Fönster är energieffektiva. Det innebär att de är bra på att hålla värmen utomhus på sommaren och inomhus på vintern, vilket sänker uppvärmningskostnaderna. Genom att byta ut äldre fönster mot energieffektiva fönster gynnar det dig och din ekonomi. Enligt Energimyndigheten släpper dåligt isolerade fönster ut en tredjedel av värmen som ska värma upp ett hus. De nya fönstren minskar uppvärmningskostnaden, höjer värdet på huset och komforten inomhus förbättras.

Alla Svenska Fönster innehåller minst ett energiglas som minskar värmeförlusten. Det går även att välja extra energiglas och varmkant för att få Svanenmärkta fönster och förbättra fönstrets energivärde ytterligare.

Med solskyddsglas minskar behovet av ventilation och kylning. Fönster med solskydd släpper igenom nästan lika mycket ljus som vanliga, men håller samtidigt två tredjedelar av solens värme ute. På så sätt får du ha kvar din fina utsikt och en härligt sval inomhusmiljö. Till fönsterdörrar rekommenderas personsäkert glas som eliminerar risken för skärskador om olyckan skulle vara framme.

Svenska Fönster
Svenska Fönster

Rätt fönster ger dessutom en kraftig reduktion av buller från till exempel trafik. Redan när man byter från 2-glasfönster till 3-glas sker en tydlig förbättring. I hus som ligger nära en väg eller järnväg kan man stänga ute ännu mera oljud genom att välja bullerreducerande glas.

 

U-värde – vad är det?

U-värde är ett centralt begrepp när det handlar om fönster. Det anger hur mycket värme ett fönster släpper ifrån sig – alltså hur välisolerat fönstret är. Ju lägre U-värde, desto bättre. U-värdet på fönster framgår i specifikationen till varje produkt.

Här följer en generell jämförelse mellan olika fönster:

- Tvåglasfönster: 1,5
- Treglasfönster: 1,1-1,2
- Treglasfönster med energiglas och varmkant (Svanenmärkta fönster): cirka 0,9

Välj fönster som passar hemmet

Fönster ger ljus och rymd, men när du ska välja fönster är det också viktigt att tänka in hela sammanhanget – hur är huset placerat, är du en morgon- eller kvällsmänniska, vill du ha stora eller små fönster. När huset är byggt spelar också roll. Olika tidsperioder har olika stilar och vilka fönster man väljer vid ett fönsterbyte eller vid nybyggnation är viktigt för att bevara eller förstärka husets uttryck.

Våra fönster känns igen på sin vackra rundade kant på insidan – en liten men viktig detalj. Den gör att fönsterbågen ser smalare ut och den bryter solljuset på ett mjukare sätt än fönster med raka profiler. Den rundade profilen passar i såväl klassiska som moderna hus.

I vilket väderstreck och var i fasaden du placerar dina fönster har stor påverkan på mängden värmeenergi och dagsljus som de kan överföra till rummet.

Norrfasad: Här får du minst direkt solljus. När solen lyser står den lågt och kommer långt in i rummet. Det här ljuset upplevs som svalare och mjukare, vilket passar till kök och arbetsrum. Norrfasader håller sig svala på sommaren och fönster som går att öppna för vädring är därför lämpliga här.

Österfasad: Varför inte ha sovrummet åt öster och väckas av morgonljuset? Denna fasad blir inte så varm som västerfasaden vilket gör den lämplig för just sovrum, barnrum och vardagsrum med fönster som går att öppna för vädring.

Söderfasad: Här står solen högt och ger ett starkt ljus oavsett årstid, vilket kräver lite mer av dina fönster och dess tillbehör. Solskyddsglas som stänger ute delar av solvärmen kan vara väldigt bra, precis som en utvändig solavskärmning och invändiga persienner eller plisséer.

Västerfasad: Lågt stående eftermiddagssol ger ett varmt och behagligt ljus som når långt in i rummet och ger ett relativt stort tillskott av värmeenergi.

Svenska Fönster

VÅRT SORTIMENT

VRIDFÖNSTER TRÄ/ALU 3-GLAS RUND PROFIL
Vridbart fönster i trä med aluminiumbeklädd utsida.
Finns i flera varianter
Bredd fönstermodul (dm) 
12

Höjd fönstermodul (dm) 
10

U-värde (W/(m².K)) 
1.2

Profil 
Rund
Svenska Fönster
VRIDFÖNSTER TRÄ 3-GLAS RUND PROFIL
Vridbart fönster i trä på både in- och utsida.
Finns i flera varianter
Bredd fönstermodul (dm) 
11

Höjd fönstermodul (dm) 
10

U-värde (W/(m².K)) 
1.2

Profil 
Rund
Svenska Fönster
FÖNSTER FAST KARM TRÄ/ALU RUND PROFIL
Karmfast fönster i trä med aluminiumbeklädd utsida.
Finns i flera varianter
Bredd fönstermodul (dm) 
3

Höjd fönstermodul (dm) 
18

U-värde (W/(m².K)) 
1.2

Profil 
Rund
Svenska Fönster
FÖNSTER FAST KARM TRÄ RUND PROFIL
Karmfast fönster i trä på både in- och utsida.
Finns i flera varianter
Bredd fönstermodul (dm) 
3

Höjd fönstermodul (dm) 
18

U-värde (W/(m².K)) 
1.2

Profil 
Rund
Svenska Fönster