Du har inga varor i din kundvagn
VSB |

VSB

Ett av Sveriges ledande företag inom skruv och infästning.

Västsvensk Byggskruv AB startade 1984. Ända sedan dess har företaget ständigt utvecklats och räknas idag till ett av landets ledande i branschen. VSB:s mål är att tillhandahålla produkter med marknadens högsta kvalitet med stor punktlighet vid leveranser. Vi arbetar kontinuerligt med produktutveckling och kvalitetsuppföljning med tidsminimerande och arbetsbesparande innovationer som målsättning.

VSB:s varumärken


VSB är specialiserade på skruv och infästning, huvudsakligen till bygg, snickeri, el och VVS. Vi vänder oss bland annat till järn- och byggvaruhandeln samt till speciellt utvalda grossister. Under åren har vi utvecklat och arbetat fram en rad helt egna varumärken som vi är extra stolta över.

VSB
 

Tralldäckets bästa vän!

VSB:s Trallskruv som är tillverkad av kolstål är seghärdad på ett unikt sätt för att klara av att ta upp rörelser i utvändiga konstruktioner på ett bra sätt.

För att klara utvändigt klimat är Trallskruven ytbehandlad med ytbehandling Zincotech Au som är klassad i korrosivitetsklass C4.

Rekommenderat användningsområde är skruvning av tralldäck i tryckimpregnerat virke i inlandsklimat och i miljöer som ej anses aggressiva. VSB:s Trallskruv i kolstål fungerar oavsett storlek på trallen.

 
 
VSB
VSB
VSB
VSB
VSB
VSB

Zincotech® – Effektiva ytbehandlingar för hårda utomhusmiljöer


VSB

VSB har idag i stort sett all skruv för utvändigt bruk, ytbehandlad med Zincotech®. 

Ytbehandlingarna Zincotech®Au och Zincotech®Ag klarar kraven för korrosivitetsklass C4 (RISE rapport SP PX14769).

Läs mer!
 

För mer information, klicka här för att se vår hemsida!

Jetting screws – en komplett träskruvfamilj!

Jetting Screws är en komplett träskruvfamilj som innehåller träskruvar med TX-spår eller 6-kantshuvud för både inom- och utomhusbruk. Skruvhuvudet finns med försänkt, kullrigt, lågkullrigt eller 6-kantsutförande.

Gänglängderna på hela programmet är unika för VSB och är dimensionerade efter varje skruvlängds huvudsakliga användningsområde. Alla Jettingskruvar har många olika användningsområden.
Skruvarnas unika idragningsegenskaper har uppnåtts genom att förse skruvarna med en skärande borrspets, samt snedställda och längsgående skär mellan gängorna. Detta ger följande egenskaper:

  • MINSKAD RISK FÖR SPRICKOR I TRÄ
  • LÄGRE MOMENT VID IDRAGNING
  • MINSKAD ISKRUVNINGSTID
VSB
 
 
VSB
VSB
VSB
VSB
VSB
VSB

Brett sortiment av bandad skruv


Stora delar av vårt byggskruvs-sortiment finns också i bandat utförande. Förutom fokus på skruvens höga kvalitet har vi också lagt ner ett stort arbete vid val av kvalitet på band. All VSB:s bandade skruv sitter i ett följsamt plastband för högsta driftsäkerhet. Det innebär smidigare användning utan ofrivilliga avbrott.

 
VSB
VSB

Vår Superhjälteskruv!


Vår nya rakbandade gipsskruv för montage av extremt hårda gipsskivor, exempelvis Habito och Ultraboard, är en riktig kämpe. Den fäster utan problem i trä-, stål- och förstärkningsregel. Skruvskallen sjunker ned fint i gipsskivan med endast lite efterjobb som följd.

Även målaren blir glad!

VSB
VSB

Inredningsskruven – för ett diskret skåpsmontage!


Vi såg ett behov på marknaden av en skruv för montering av skåpstommar. Ihop med specialister inom köksmontage tog vi fram denna specialanpassade skruv.

Inredningsskruvens längd är speciellt anpassad för montering av skåpstommar och andra skivmaterial med tjocklek 16 mm. Den tätare gängan under skallen skapar en klämkraft som pressar ihop skivorna och skruven har en skärspets som går igenom hårda ytor utan att skapa flisor. Skruven finns elförzinkad FZB och vit.

Skruven packas i vår miljövänliga well-förpackning och säljs i paket med 250 st. skruv eller i påspack med 25 st. skruv, vilket är ett lagom antal för montage av ett normalstort kök.

VSB
VSB
VSB
VSB
VSB

Thonic inspektionsluckor – luckor med hög finish och enkelt montage!


Thonic är en inspektionslucka som tål att synas med hög finish både när det gäller passform och ytbehandling. Dessutom med marknadens enklaste och snabbaste montage!

Luckorna finns i flera olika utföranden och går även att specialbeställa utifrån egna mått, valfri kulör och med extra tillbehör såsom gångjärn och lås.

Alla Thonic inspektionsluckor tillverkas av den väl beprövade MDF-boarden – ett tåligt och miljövänligt skivmaterial. Att man dessutom eftersträvar miljövänliga färger och råmaterial i tillverkningen, gör att luckan känns rätt att använda av flera skäl.


Se våra inspektionsluckor!
VSB