Du har inga varor i din kundvagn

Fasadskivor


Olika typer av fasader

Oftast använder man fasadskivor på större typer av byggnader, såsom universitet, förskolor, kontorsbyggnader, lägenhetshus, osv. Uppsvinget av fasadskivor har att göra med dess hållbarhet för väder och vind – samtidigt som det har en snygg design.

Fasadskivor är högresistenta och behåller sina tekniska egenskaper även under extrema klimatförhållanden.

Fasadskivor har blivit modernare på senare år. Dels för dess motståndskraft för nordiska väder, men även för dess egenskaper av att vara väldigt hållbara och nästintill underhållsfria. Med målade skivor behövs det aldrig målas om (om du inte själv vill såklart). Däremot om en skiva av någon anledning skadats och behöver bytas ut, kan färgen variera från de gamla. Detta för att de av naturen bleknar med åren. I övrigt står de sig mot det mesta.

Fasadskivor står i liknelse med våra gamla eternitplattor – men utan dess skadliga ämnen, vilket gör det riskfritt att arbeta med. Samtidigt är skivorna designmässigt mycket starkare än eternit och valfriheten är nästintill oändlig.

Beijer är återförsäljare för Swisspearl (Cembrit) och Steni som båda producerar fasadskivor av högsta kvalitet. Skillnaden är dess material där Swisspearl producerar med fibercement och Steni med glasfiberarmerad stenkomposit med en kärna av krossad natursten.

Fördelar med fasadskivor:

  • Nästan underhållsfritt
  • Lång hållbarhet
  • Står sig stark mot väder & vind
  • Många olika färgval
  • Enkla att montera
  • Lätt & hållbart byggmaterial

Se hela vårt sortimentet:

Fasadskivor