Du har inga varor i din kundvagn

Taksäkerhet för dig som villaägare


Taksäkerhet / Fallskydd

Oavsett om du arbetar på taket hemma eller om du utför ett arbete på hög höjd i ditt yrke – är det viktigt att tänka på säkerheten. Det snabba och enkla jobbet kan även snabbt gå fel och skapa ett större problem.

Enligt Arbetsmiljöverket* ska ett arbete på en höjd av 2 meter eller högre alltid behandlas som riskfylld och skyddsutrustning ska alltid användas. Detta gäller inom arbeten i byggbranschen – men självklart är det bra att även ta med detta tänk kring dig som ska fixa något på taket hemma. Här behövs inte hela avancerade utrustningen för vad som krävs inom byggbranschen, men vissa skydd såsom hjälm, sele och stödlina.

Annat för dig som privatperson att tänka på kring taksäkerhet, är att andra ska ta sig upp och kunna arbeta säkert på ditt tak, om du anlitar någon, sotare eller annat. Därför behövs det då och då besiktning av dina nuvarande anordningar – såsom stegen upp till taket, takets skick och övriga anordningar som kan finnas.

Vad för takarbeten kan finnas för dig som villaägare? Vissa takarbeten är enkla att utföra själv, såsom rengöring av tak och takavvattning, byte av trasiga pannor och eventuell snöskottning. Men de gör du med eget ansvar och säkerhetstänk.

Se produkter nedan som du kan tänkas behöva vid arbete på tak hemma:

Taksäkerhet Fallskydd Hjälmar


Arbetsmiljöverket - "Arbete på hög höjd"