Du har inga varor i din kundvagn

Extra utrymme med attefallshus eller stuga

Attefallshus & stugor Attefallshus & stugor

Skapa extra utrymme med stuga eller attefallshus

Stugor på tomten kan vara utrustade för många olika behov. Kanske behöver du mer utrymme för förvaring, ved, lekstuga eller gästrum? Vi har flertalet färdiga moduler som snabbt går att bygga ihop. Vill du kanske hellre göra en mer unik och personlig stugbyggnad? Det går lika bra det och behöver varken bli allför svårt eller kostsamt.

Skapa ett uterum, tillbyggnad eller förrådMed ett attefallshus kan du skapa det du tycker din bostads- och trädgårdsmiljö saknar. Vare sig det är ett gästrum, förråd, spautrymme eller kanske ett orangeri eller konstateljé. Det går att skapa utifrån tycke och smak - men självklart ska det även vara ett praktiskt utrymme och passa bra ihop med övrig hemmiljö.

Hos Beijer hittar du attefallshus och friggebodar i olika storlekar och utföranden och i olika prisklasser. Allt för att passa dig och dina krav. Vad passar ditt hem och utemiljö?


Se vårt utbud av attefallshus och friggebodar här >

Kom gärna in i närmsta Beijer Byggvaruhus för tips & råd >
Attefallshus & stugor

Stuga Kalix 25 - ViboStugan

Tänk på:


Attefallshus & stugor

Attefallshus kräver inget bygglov om de inte överstiger en boyta på 30 kvm. Däremot måste man alltid göra en bygganmälan till sin kommun. Är du i planerna med att bygga och känner dig osäker på hur du gör en bygganmälan? Kontakta alltid din kommun så hjälper de dig.

Attefallshus & stugor

Du får bygga flera attefallshus på din tomt, dock får dessa tillsammans inte överskrida 30 kvm. Överskrids detta krävs bygglov. Det är heller inte tillåtet att bygga en utbyggnad på huvudbostaden som överskrider 15 kvm. Det är endast ett fritt byggt attefallshus på 30 kvm som är undantaget bygglovet.

Saknar du en bod eller en lekstuga?Det finns många funktioner för vad vi kan använda våra små tillbyggnader till. Kanske saknar du en liten förvarings, ved- och/eller cykelbod eller en lekstuga till barnen? Vi har mindre bodar för just dessa tillfällen. Ibland behöver inte bygganden bli så stor, utan ska mer fylla en funktion.

Man kan antingen köpa färdiga moduler eller för den mer avancerade hemmasnickaren kanske till och med bygga sig en egen lekstuga eller bod.

Vi har både färdiga moduler som man på egen hand sätter ihop, eller så kan man följa vår byggbeskrivningar för att få en mer personifierad stuga eller bod. Det bestämmer din ambition och dina snickarkunskaper.

Ni kan även hitta kvalificerade snickare för dina projekt genom “Hitta hantverkare” som är ett samarbete mellan Beijer och Villaägarna. Klicka nedan för att läsa mer.Hitta hantverkare
Attefallshus & stugor
Attefallshus & stugor

Byggbeskrivningar


Här nedan har finns några byggbeskrivningar som du kan ta hjälp av. Vissa mer avancerade medan några är något enklare. De flesta kräver ändå en del snickarkunskap. Känner man att man har tummen mitt i handen kan det vara bäst att rådfråga eller anlita en professionell snickare.