Du har inga varor i din kundvagn

Allmänna villkor

Allmänna villkor |

Parter är kontohavare dvs. den eller de som beviljas konto, samt Beijer Byggmaterial AB.

Ansökan om kontokredit
Den som ansöker om ett konto har noggrant fyllt i en ansökningsblankett. Ansökan ska vara undertecknad av den eller de, som har rätt att teckna firman. I de fall då ansökan är felaktig eller inte fullständigt ifylld kan innebära att Beijer Byggmaterial inte kan hantera ansökan. Denna ansökningsblankett ska alltid lämnas till kreditgivaren i original. I de fall då fler än firmatecknaren ska ha rätt att handla på kontot måste en fullmakt med namn och personnummer bifogas till ansökan. Vill kontohavaren återkalla fullmakten för någon av fullmaktsinnehavarna skall detta ske skriftligt till Beijer Byggmaterial. Innan ett konto beviljas sker en kreditbedömning av den sökande. Beijer Byggmaterial har alltid rätten att när som helst ompröva aktuell kreditlimit utan att meddela kontohavaren.

Kontoköp
Ska köp betalas genom debitering av konto är kontohavaren/fullmaktsinnehavaren skyldig att vid anmodan legitimera sig. Kontohavaren ansvarar för betalning av på kontot gjorda inköp samt betalning av påminnelse- och inkassokostnader. Är kontohavaren i dröjsmål med betalning eller beviljad kreditgräns överskriden får kontot inte utnyttjas.

Betalning
Betalning kan ske via bankgiro eller plusgiro. Betalningsvillkoren är normalt 30 dagar. När fakturan betalas måste fakturans referensnummer anges. Vid utebliven betalning överlämnas fordran för inkassering. Lagstadgade inkassokostnader debiteras på kontohavaren.

Ränta och avgifter
Om fakturan inte betalas i tid ska kontohavaren betala en dröjsmålsränta på förfallet belopp till dess att betalning sker. Dröjsmålsränta debiteras med 8 % över Riksbankens gällande referensränta. Tillgodohavande ränta utgår inte på kontohavarens eventuella tillgodohavande på kontot.

Leveransalternativ
Hämtas

Order läggs på beijerbygg.se, i kassan väljs valfritt byggvaruhus att hämta ut sin order på. Ingen avgift tillkommer

Leverans
Order läggs på beijerbygg.se, ordern får du levererad tillvalfri leveransadress. Frakt tillkommer, beräknas i kassan efter vald leveransadress.

Leveranstid
Vi beräknar att skicka ordern nästkommande vardag om order inkommit innan kl. 16.00. Oftast har du din order inom 3 arbetsdagar. Om du väljer ”Hämtas” så finns ordern istället att hämta efter kl. 07.00 nästkommande dag om order inkommit innan kl. 12.00. OBS! invänta SMS avisering innan du åker till ditt varuhus för att hämta. Du har även möjlighet att önska leveransdatum under leveransinformation i kassan om du t.ex. vill få leverans en specifik dag. Vid varje beställning skickas en orderbekräftelse till din/er e-postadress när ordern är kontrollerad. Orderbekräftelse går med automatik till beställarens e-postadress.

Vilken returätt finns?
Vid ett öppet köp eller byte av produkt ska alltid ett kvitto/faktura visas upp. Du har 30 dagars öppet köp. Om du ångrar ditt köp efter de 30 dagarna erbjuder vi generös bytesrätt eller tillgodokvitto. En vara köpt i ett Beijer Byggvaruhus kan returneras/bytas i alla våra byggvaruhus. Returrätt utan prisavdrag gäller för felfri vara i oskadat emballage mot uppvisande av kvitto. Vid retur av särskilt anskaffade och bearbetade varor görs individuell bedömning. Prisavdrag görs motsvarande Beijers faktiska kostnader för returen inkl. kostnad för ev. returfrakt, avdrag från leverantör etc.

Transportskador
Vid leverans av varor ska köparen besiktiga att varorna inte har transportskador. Om skada finns ska detta påtalas för transportören och skrivas på följesedel med transportörens underskrift. Om transport sker med fristående fraktförare som t.ex. Schenker eller Danzas regleras skadan sedan mellan köpare och med transportör.

Reklamation
En reklamation skall ske skriftligen på Beijer Byggmaterial reklamationsblankett. Är det fel på en vara köpt hos Beijer kan du reklamera den i valfri anläggning mot uppvisande av kvitto/faktura. För särskilt hemtagen eller bearbetad vara ska du först och främst vända dig till ditt närmsta Byggvaruhus.