Du har inga varor i din kundvagn

Leveransvillkor Konsument

Leveransvillkor Konsument                                                    |

Här hittar du all information om våra leveransvillkor för privatkunder. Beroende på typ av vara kan leveranstid och leveranssätt skilja sig åt. Ange din önskade leveranstid i kassan. 

Leverans sker endast på helgfria vardagar dagtid. Vi beräknar att skicka ordern nästkommande vardag om order inkommit innan kl. 16.00.

Leveranstider
Vi beräknar att skicka ordern nästkommande vardag om order inkommit innan kl. 16.00. Oftast har du din order inom 3 arbetsdagar. Du har även möjlighet att önska ett leveransdatum om du t.ex. vill få din leverans en specifik dag. Om du väljer ”Hämtas” så finns ordern istället att hämta efter kl. 07.00 nästkommande vardag om order inkommit innan kl. 16.00. OBS! Invänta SMS avisering innan du åker till ditt byggvaruhus för att hämta. 

Leveranser
Mindre order som går att skicka som paket, skickas med DHL till närmaste utlämningsställe och större/skrymmande order levereras med våra transportbilar (bil, lastbil eller kranbil beroende på leveransens omfattning) direkt till leveransadressen.
För samtliga leveranser med bil gäller transport fram till adressen på körbar väg lossat gatan. Vid leverans med kranbil ingår lossning med bilens kran i max 30 minuter. Eventuell väntetid eller mertid debiteras med 469kr exkl. moms per påbörjad halvtimma. Kranbilsleveranser kräver att vägen till lossningsplatsen är framkomlig och hållbar för en lastbil med fordonslängd på 16 m, bredd på 3 m, höjd på 4,5 m och ha möjlighet att vända. Det krävs även en fri bredd på 3,5 m och en fri höjd på minst 6 m vid lossningstillfället. Speditören bär inte upp gods i lägenhetshus eller dyl. utan levererar till porten. Kunden ansvarar själv för att transportera godset från porten och upp till lägenheten.Endast en (1) avlastningsplats ingår.
För palleverans med budbil, som har bakgavellift, krävs att avlastningsområdet är snöfritt och har betong eller asfaltbeläggning då avlastning sker med handtruck.

Beijer Byggmaterial levererar ej till öar som saknar vägverkets bilfärjeförbindelse. I de fallen kan Beijer Byggmaterial endast leverera till närmsta kaj/hamn. Kunden ansvarar själv för transport resterande sträcka. Om du har behov av leverans till t.ex. Öar så kontakta närmaste Beijervaruhus så kan de skräddarsy ett leveransalternativ till verklig kostnad/självkostnadspris. 

Observera att vid leverans av fryskänsliga produkter är det extra viktigt att mottagaren tar emot godset och ställer in varorna i ett uppvärmt utrymme för att garantierna på varorna skall gälla. 

Vid betydande leveransförseningar har du rätt att häva köpet.

Hämta i butik

Som kund kan du välja att hämta ut din order i valfritt Beijer byggvaruhus. Denna leveransmetod väljs i webbkassan ”hämta i butik” och är kostnadsfri. För att kunna hämta ut din order måste du invänta ett SMS alternativt Email som bekräftar att din order är klar för utlämning. Leveranstiden (tid till dess att du kan hämta din order) kan variera då vi har vissa produkter på externt lager. I de flesta fall kan du hämta din order redan inom 3 timmar. Varorna finns tillgängliga 14 dagar från aviseringsdagen alternativt 14 dagar efter valt datum för hämtning.

Kvittering

Vid avlastning måste varorna inspekteras av mottagare samt kvitteras. Speditören ställer ej av gods utan kvittens av kund eller annan ansvarig mottagare. Synliga skador på godset, emballage eller avsaknad av kolli skall skriftligen noteras på fraktsedeln av både chaufför och dig direkt vid mottagandet. Skadan/avsaknaden anmäls därefter av dig till Beijers kundtjänst. Dolda skador ska rapporteras inom 7 dagar. Dokumentera skadorna med foto. Spara skadat gods tills du har fått din ersättningsleverans. 

Transportskador

Eventuella skador under transporten står Beijer Byggmaterial för. Om du vid mottagandet mot förmodan skulle upptäcka att försändelsen är transportskadad, skall du genast på plats anmäla detta till speditören. Om speditören inte tar på sig skadeansvar, skall du kontakta vår Kundservice. Detsamma gäller för eventuella dolda skador som upptäckts inom 7  dagar från mottagandet. Vid retur till Beijer Byggmaterial, står kunden för skador som kan uppstå under transporten.