Du har inga varor i din kundvagn

Vägen till ett färdigt uterum

Klicka på stegen nedan för att för att få den vägledningen du behöver till ditt köp av ett nytt uterum inför sommar, vår/höst eller året runt! Klicka på varje steg nedan för att läsa mer.

Halle uterum

Inspiration

Steg 1

Inspiration

När ni ska bygga ert nya uterum eller vinterträdgård är det många beslut som ska tas. Innan ni bestämmer er för hur ni vill ha det, så behövs ofta den rätta inspirationen. Den hittar ni hos oss på Beijer.

Besök gärna någon av våra butiker och titta på våra produkter i lugn och ro. I våra utställningar får ni den rätta känslan. Ni kan testa och känna på produkterna, och se den höga kvalitet som vi arbetar med. Få goda råd av våra säljare.

Kvalitet från början till slut är viktigt för oss. Därför har vi valt att endast jobba med svensktillverkade uterum från Halle System. Halle är en tillverkare som funnits på marknaden ända sedan 1960-talet, och de vet vad som krävs för uterum som ska klara det nordiska klimatet.

Välkommen till någon av Beijers butiker och låt er inspireras.

Beijer Byggvaruhus

Halle uterum

Förberedelser

Steg 2

Förberedelser

När vill ni använda ert uterum? 
Ska det endast användas på sommaren, eller vill ni förlänga säsongen från vår till höst? Vill ni kanske nyttja uterummet året runt, som ett extra boningsrum?
Placeringen av uterummet är viktigt. 
Vill ni helst njuta av morgonsol eller kvällssol? Hur är det med insyn från gata eller grannar?
Vad ska uterummet användas till? 
Ska ni använda det till stora familjemiddagar så krävs ordentlig yta. Många bygger ofta sina uterum för små. Ibland används uterum som ett extra matrum, och därför kan anslutning till köket vara lämpligt för att man enkelt ska kunna flytta sig mellan uterum och kök.
Behöver vi bygglov? 
Börja alltid med att ta reda på allt gällande bygglov innan ni fortsätter ert uterumsprojekt, så att ni inte stöter på problem senare i projektet.
Ett bra sätt att få en överblick av storleken på ert nya drömrum är att markera ut det med pinnar i er trädgård. Slå ner några pinnar i gräsmattan och spänn upp ett snöre så att du får en riktig känsla för storleken av uterummet. Får du plats med allt du tänkt dig? Matsalsbord, soffa och fåtöljer, grillen eller vad det nu kan vara.
Tänk utanför boxen och låt drömmarna sväva iväg.

Använd Halles konfigurator för att enkelt rita upp ert eget uterum.

Halle uterum

Mått och skiss

Steg 3

Mått och skiss

Ni vet hur ni tänkt använda ert uterum, och vilken storlek det ska ha. Då är det dags att börja skissa på själva utseendet av uterummet och vilka funktioner det ska ha.

Sadeltak eller pulpettak? Ett sadeltak ger ett luftigare uterum med högre takhöjd.

Fundera på hur ni ska möblera uterummet. Vill ni ha någon form av insynsskydd. Vill ni ha skjutbara partier i dörrhöjd, eller kanske fönsterpartier med panel under på någon av sidorna?

Ni kan med fördel använda Halles konfigurator och själv rita upp ert uterum. Snabbt och enkelt ritar ni upp olika varianter som kan jämföras med varandra.

Ifall ni har en lösning som inte går att rita i konfiguratorn så kan ni göra en enkel skiss på ett papper. På så sätt kan vi hjälpa er att ta fram fler förslag, anpassade just för er.

Halle uterum

Kontakta oss

Steg 4

Kontakta oss

Kontakta någon av Beijers byggvaruhus så hjälper vi er vidare med ert uterumsprojekt.
Besök någon av våra butiker och prata med våra duktiga säljare. Flera av våra butiker har även utställningar där ni kan titta på uterumssortimentet.

Vi går tillsammans igenom era tankar och önskemål. Ta med era ritningar som ni gjort, och fota gärna ert hus där uterummet är tänkt att byggas så får vi en bra överblick av hur det ser ut.
Utifrån detta tar vi kostnadsfritt fram en offert till er.

Halle uterum

Vi konstruerar

Steg 5

Vi konstruerar

Du kan beställa uterumspartier i både standardmått och specialmått efter egna önskemål.
Uterumsystem finns anpassade för olika årstider, sommar, vår/höst, och året runt.
I sortimentet finn säven fasadpartier i både skjutbara, vikbara och fasta alternativ, för dig som vill bygga ut eller förändra ditt hus och fasad.

Du kan måttbeställa ett uterum av Halle.
I Halles 3D-konfigurator kan du rita upp ett komplett uterum.
Du kan se en fullständig materialspecifikation, pris och 3D-bilder.
Bäst av allt är att du även får bygglovunderlag i skala 1:100.
Rita ditt uterum här: Uterumskonfigurator | Halle System

Halle levererar en färdigkapad limträstomme för snabb och enkel montering.

Halle uterum

Leverans

Steg 6

Leverans

Ett uterum består av många och stora delar. Därför har du som kund olika valmöjligheter när det gäller leverans av dina produkter.

Du kan välja att hämta ditt uterum hos någon av Beijers butiker, men vi kan även distribuera dina varor hem till dig från varuhuset. Halle kan även leverera produkten direkt från fabrik hem till dig.
I de fall där det krävs kranbil så bokas detta för leverans och lossning av varor i tomtgräns.

Om du har möjlighet kan du även själv hämta dina varor på Halles lager.

Halle uterum

Montering

Steg 7

Montering

Alla Halles produkter har bra och tydliga monteringsanvisningar för att du som kund själv ska kunna montera produkterna. Till många av produkterna finns även monteringsvideos där du kan ta del av bra instruktioner om hur du utför monteringen av ditt uterum, tak, eller fasadparti.

För dig som vi ha hjälp med montering av ett uterum kan du prata med din närmaste Beijerbutik så kan vi vägleda dig till någon av våra partners som kan hjälpa dig med byggnationen av ditt nya uterum.

Halle uterum

Glädje och lugn

Steg 8

Glädje och lugn

Vårt mål som återförsäljare av Halles produkter är alltid att du som kund ska få en så bra upplevelse som möjligt och uppleva din resa från en uterumsdröm till början och slut av ditt uterumsprojekt så enkel och smidig som möjligt.

Det ska vara roligt och enkelt att förvandla ditt drömuterum till verklighet, då vi är övertygade om att detta rum är en plats där du kommer att tillbringa många härliga stunder framöver.

Vi önskar er välkomna till Beijer och ert nya uterum….ett rum att trivas i.