Du har inga varor i din kundvagn
Allt om uterum

Allt om UTERUM

Har du uterumstankar? Här har vi samlat tips och råd om vad du ska tänka på inför ditt kommande uterumsprojekt. Det är mycket att tänka på när du ska bygga ett uterum, och vi hjälper dig att hitta rätt i uterumsdjungeln.


TIPS & VÄGLEDNING

Här samlar vi olika områden för att du ska kunna få tips och råd till hur du kan arbeta fram det uterum du alltid önskat. Vi hjälper dig med hur du ska tänka och planera samt ger dig bra med rådgivning och inspiration. Vi frågor eller intresse kan du alltid kontakta eller besöka ditt närmsta Beijer Byggvaruhus.

Frågor & svar


Måste man ha bygglov för ett inglasat uterum?

I enlighet med Attefallsregeln får man bygga en 15m2 utbyggnad till sin nuvarande fasad eller en 30m2 fristående byggnad utan bygglov. Men kom ihåg, även om du inte behöver bygglov enligt Attefallsregeln, är en bygganmälan till din lokala kommun ett måste. Det är även viktigt att känna till att det kan finnas specifika lokala bestämmelser att ta hänsyn till.

Innan du påbörjar ditt projekt, är det viktigt att kontakta din kommun för att säkerställa att alla krav och villkor är uppfyllda, så att ditt byggprojekt flyter smidigt utan hinder under eller efter byggnadsprocessen


Vad kostar det att bygga ett inglasat uterum?

När du använder Halles 3D-konfigurator för uterum får du ett färdigt prisförslag utefter dina önskemål.

Testa uterumskonfiguratorn nu

Kan man bygga uterummet på trädäck?

För dig som ska nyttja ditt uterum större delen av året, som en vinterträdgård, och hålla det frostfritt och uppvärmt året runt så är en gjuten platta ett bra alternativ.
Ett oisolerat trallgolv är enbart alternativet för dig som bara ska nyttja ditt uterum under sommarmånaderna. Se då endast till att trädäcket ligger stadigt på plintar nergrävda på ett rekommenderat frostfritt djup, för att undvika sättningar.


Finns det uppvärmda uterum?

Ja, det finns speciella uterumspartier som är gjorda för att fungera även vintertid. Halle Thermo erbjuder ett system för vinterträdgårdar som inte betraktas som en utbyggnad av bostaden, vilket innebär att det inte krävs samma typ av material, inredning eller utrustning som för själva huset. Detta system är designat för tillfällig uppvärmning eller för att hålla en konstant låg temperatur, mellan 5 och 10 grader, och är inte tänkt att användas som ett fasadsystem. Det innebär att man inte bör avlägsna någon vägg eller dörr som förbinder huset med detta utrymme, eftersom det då skulle betraktas som en utbyggnad som kräver ett mer robust system.

Läs mer om Halle Thermo här

Inspiration

Halle Uterum
Halle Uterum

Varumärken