Du har inga varor i din kundvagn

Avfall & Återbruk

Avfall & Återbruk |

Avfall genereras både av oss själva på våra anläggningar och av produkterna vi säljer. Vi behöver jobba med båda delarna. På våra anläggningar jobbar vi kontinuerligt med att förbättra våra rutiner för sortering av avfall. På produktsidan kan vi till exempel uppmana våra producenter att tillverka förpackningar i material som kan återvinnas och hjälpa våra kunder med avfallslösningar direkt ute på arbetsplatserna.

Samarbeten för återbruk

Vi vill undvika att skapa avfall då det är möjligt. Därför jobbar vi med samarbeten och projekt inom återbruk. Genom att jobba med återbruk kan vi ge produkter som annars gått till förbränning minst ett andra liv innan de går till t.ex. energiåtervinning. Idag driver vi flera projekt där vi testar olika lösningar för återbrukat virke. Både gällande att ta tillbaka från arbetsplats, men också att sälja detta till projekten för att ge det nytt liv. Vi driver också projekt med Nacka Vatten och Avfall och Uppsala Vatten där de samlar in produkter på sin återvinningsstation som är i så pass gott skick att vi kan sälja det vidare.

CirEm

CirEm står för Cirkulär Emballageplast och är ett initiativ att få till cirkulära system för emballageplast i byggbranschen. Vi på Beijer är aktiva i projektet och är måna om att hitta lösningar där större mängder av plasten vi sätter i cirkulation ska återvinnas till ny plast.

Byggpall

Engångspallar och olika leverantörers egna retursystem innebär en ständigt upprepad miljömässig belastning hela vägen från skog till container. Byggpallen återanvänds och är arbetsmiljömässigt uppskattad genom en säker och arbetsbesparande hantering. Framför allt minskar byggavfallet eftersom byggpallen alltid har ett värde när den går i retur. Containern blir ett onödigt alternativ. Dessutom är byggpall mer kostnadseffektivt än något annat system.