Du har inga varor i din kundvagn

Försäkringsklassade hänglås

Ett hänglås är en löst hängande låsanordning som har en rörlig och låsbar bygel vilken kan öppnas och träs genom länkar, öglor, ringar och liknande saker som man vill låsa fast vid varandra.

Hänglåset är ett bra alternativ när det inte går att montera infällda lås.

Olika säkerhetsklasser

Många tror att de flesta inbrott görs nattetid och under de stora semesterperioderna. Men faktum är att flertalet inbrott görs under dagen, när du är på jobbet och barnen är i skolan. Därför bör ett hänglås vara godkänt enligt Svensk Brand & Säkerhetscertifiering AB och se gärna till att fästet eller kättingen håller samma klass som hänglåset. Det är viktigt att alla delar som ingår är lika starka. Svensk Brand & Säkerhetscertifiering AB (SBSC) certifierar hänglåsen i olika säkerhetsklasser (1, 2, 3 och 4).


Skyddslås

Information om försäkringsklassade hänglås

SSF ( Svenska Stöldskydds Föreningen) delar in hänglås i fyra klasser varav klass 1 är den lägsta. Ett lås certifierat/intygat i högre klass uppfyller alltid kraven även i en lägre klass. I fall där försäkringsvillkoren föreskriver ”godkänt hänglås” ges följande exempel på användningsområden:

Klass 1

Invändig låsning av fönster, verktygslådor, skåp och dylikt

Klass 2

Låsning av källare- och vindsförråd i flerfamiljshus, invändig låsning av galler och luckor i skyddsklass* 1 och 2. Låsning av båtar med vikt under 200 kg samt låsning av cykel (tillsammans med godkänd kätting.)

Klass 3

Invändig låsning av dörr, port och luckor i skyddsklass* 1, 2 och 3 samt invändig låsning av galler i skyddsklass* 3. Låsning av motorcyklar och mopeder, båtar med vikt över 200 kg samt båtmotorer. Lås kombineras med kätting i klass tre.

Klass 4

Utvändig låsning av Container, dörr, port, lucka och galler i skyddsklass* 1, 2 och 3. * För information och kontroll av skyddsklass, kontakta ditt försäkringsbolag.

OBS! Kontakta alltid ditt försäkringsbolag för att få råd om vilken klass som krävs för just ditt behov!