Du har inga varor i din kundvagn
Egenskaper hos olika träslag |

Egenskaper hos olika träslag

Vad skiljer det olika träslagen åt. Hur mognar ett träslag med tiden och vad ska man tänka på.

Al har en varmt gyllene ton, som mognar med tiden. Träet har en fin variationsrik ådring. Al är ett mjukt träslag som passar bra i t ex sovrum.

Ask har en livfull och vacker struktur och en färg som varierar frän ljusgul till röd-brun. Träet är segt, elastiskt och slitstarkt.

Bok är ett ljust och lugnt träslag med en lätt rödaktig och varm färgton. Bok ger rummet en blond och harmonisk karaktär. Det reagerar dock mer än andra träslag på variationer i luftfuktigheten.

Björk är ett ljust och vackert honungsfärgat träslag med skimrande lyster. Det kvistiga utseendet gör golvet naturligt och inbjudande. Ett självklart val till ljusa inredningar.

Ek är gulbrunt med markerad struktur. Det är ett klassiskt träslag som passar alla inredningsstilar och överlever alla modesvängningar. Ek är hårt och slitstarkt och reagerar förhållandevis lite på variationer i rummets luftfuktighet.

Furugolvets splint- och kärnved är ganska markerad redan när det är nytt. Markeringen ökar ytterligare med tiden då kärnved och kvistar blir rödbruna. Ett traditionellt golv med låg hårdhet.

Gran är ett traditionellt, ganska mjukt golvträ. Den vitgula färgen ändrar med tiden nyans till gulbeige. Det kvistiga utseendet är mycket karakteristiskt för ett grangolv.

Lönn, och då den kanadensiska lönnen, är ett av de hårdaste träslag som finns. Ett ganska ljust och mycket tilltalande träslag med sina unika tunna, svagt brunaktiga ådringar. Det är väldigt ljust när det är nytt, men får med tiden en behaglig honungsgul färg.

Körsbär är ett träslag med ett medelljust, rödrosa utseende och tunna, fina ådringar. Det ger rummet en varmt och exklusiv karaktär. Träet mörknar relativt mycket.