Du har inga varor i din kundvagn

Försäkringsklassade hänglås

Försäkringsklassade hänglås |
Se till att ha kvalitetslås för att säkra dina verktyg, redskap och annat värdefullt.

SKYDDAR DU DINA VERKTYG OCH REDSKAP?

Semestertider betyder kanske att du reser hemifrån och ditt hem står tomt från tid till tid. Mycket av inbrott gör under dagtid, när du inte är hemma. Skyddar du dina värdesaker? Att ha bra försäkringsklassade lås där du förvarar dina olika verktyg, redskap och andra prylar är viktigt både för din egen skull – men även för att ett eventuellt inbrott ska gälla på din försäkring.

Försäkringsklassade hänglås

Hänglåset är ett bra alternativ när det av olika orsaker inte går att montera infällda lås. Men då är det viktigt att både införskaffa bra ledhasp/hänglåsbeslag och starka och tåliga hänglås beroende på vad det är du låser in. Visste du om att det finns olika klasser av försäkringsklassade lås? De är specifika hänglås i olika utföranden för att passa för inom– och utomhusbruk samtidigt som försäkringbolag har olika krav för vilka hänglås du behöver ha var. Detta är viktigt att följa om det skulle hända något och försäkringsbolag behöver bli inblandade.

Se hänglås Se ledhasp Se kätting

Olika säkerhetsklasser

Ett hänglås måste vara godkänt enligt Svensk Brand & Säkerhetscertifiering AB och fästet eller kättingen måste hålla samma klass som hänglåset, så om låset är klass 3 behöver även hängbeslaget vara det. Det är viktigt att alla delar som ingår är lika starka. Svensk Brand & Säkerhetscertifiering AB (SBSC) certifierar hänglåsen i olika säkerhetsklasser (1, 2, 3, 4 och 5) där de högre klasserna alltid uppfyller kraven i de lägre klasserna.

Skyddslås

Information om försäkringsklassade hänglås

SSF ( Svenska Stöldskydds Föreningen) delar in hänglås i fyra klasser varav klass 1 är den lägsta. Ett lås certifierat/intygat i högre klass uppfyller alltid kraven även i en lägre klass. I fall där försäkringsvillkoren föreskriver ”godkänt hänglås” ges följande exempel på användningsområden:

Klass 1

Invändig låsning av fönster, verktygslådor, skåp och dylikt

Klass 2

Låsning av källare- och vindsförråd i flerfamiljshus, invändig låsning av galler och luckor i skyddsklass 1 och 2. Låsning av båtar med vikt under 200 kg samt låsning av cykel (tillsammans med godkänd kätting.)

Klass 3

Invändig låsning av dörr, port och luckor i skyddsklass 1, 2 och 3 samt invändig låsning av galler i skyddsklass 3. Låsning av motorcyklar och mopeder, båtar med vikt över 200 kg samt båtmotorer. Lås kombineras med kätting i klass tre.

Klass 4

Utvändig låsning av Container, dörr, port, lucka och galler i skyddsklass 1, 2 och 3. Lämpliga där man har krav på en högre inbrottsskydd.  För information och kontroll av skyddsklass, kontakta ditt försäkringsbolag.

Klass 5

Utvändig låsning, rekommenderas till mycket tuffa miljöer såsom transportbolag, militär och polis.OBS! Kontakta alltid ditt försäkringsbolag för att få råd om vilken klass som krävs för just ditt behov!

HÄNGLÅS HABO 900-3 KLASS3 SB
Hänglås av härdat stål med dubbelreglad härdad bygel och skivcylinder. Levereras med 2 nycklar per hänglås.
Modell 
900-3 KLASS3 SB

Bredd lås (mm) 
60.0

Skyddsklass 
Klass 3
Habo
HÄNGLÅS HABO 900-4 KLASS4 SB
Hänglås av härdat stål med dubbelreglad härdad bygel och skivcylinder. Levereras med 2 nycklar per hänglås.
Modell 
900-4 KLASS4 SB

Bredd lås (mm) 
70.0

Skyddsklass 
Klass 4
Habo