Du har inga varor i din kundvagn

Vad menas med flytande golv?

Med flytande golv menas att golvet limmas eller helt enkelt klickas ihop. Med rörelsefog vid väggarna kan golvet utvidga sig naturligt efter rummets luftfuktighet och golvets belastning – det ”flyter”.

Varför man lägger golv på detta vis är för att trä är ett levande material som med stor sannolikhet kommer att flytta/utvidga sig från den plats den ligger på. Det kan vidare betyda att en golvbräda som är spikad eller skruvad och ”lever” genom att flytta sig kan skada brädor runtomkring. Därför har det idag blivit så populärt att lägga så kallade flytande golv – det minskar risken för eventuella skador.

Flytande golv


Att lägga flytande golv är betydligt mindre komplicerat oavsett om det rör sig om spontade brädor i laminat eller lamellträ. Det blir inte heller lika påverkat av luftfuktighet i ett rum som andra golv sannolikt blir. Däremot är det alltid viktigt att tänkta på inomhusklimatet innan du lägger ett nytt golv.

När du lägger ett flytande golv är det bra att tänka att man ska lämna ett mellanrum mot väggarna, det är nämligen här den typen av golv kan förändras. Att lämna ett utrymme mot väggen går enkelt att gömma med socklar och tacken för det är att du ger golvet utrymme att ”andas” som det behöver.
Att använda denna typ av golv vid renoveringar är ett utmärkt alternativ som vid ett korrekt utfört arbete håller länge.


Kolla in Beijers sortiment från olika varumärken av golv här!