Du har inga varor i din kundvagn

Handtag för ytterdörren


Handtag ytterdörr

Ytterdörrens handtag är nästan ännu viktigare än innerdörrarnas stil. Här har du en dörr och ett handtag som ska matcha och ge en välkomnande känsla. Den ska tala ditt och husets språk och samtidigt såklart vara en säker låskonstellation.

Att byta ut sitt handtag på ytterdörren kan kännas som en liten grej som inte gör så stor skillnad. Faktum är att ett nytt handtag kommer ge ett helt annat intryck. Därför är det väldigt viktigt att bytet inte blir en alltför stor skillnad i stil från tidigare utan att man fortfarande håller den design som är skapt för huset i sig.


Inspiration för din ytterdörr

Se hela vårt sortimentet:

Handtag till ytterdörr

Vad du behöver tänka på inför ett byte av ytterdörrshandtag:

De finns många vackra handtag att välja på, däremot finns det några saker man måste ta med i beräkningen när man är på jakt efter ett nytt handtag. Det första är att de flesta dörrhandtag är skapta att passa för en viss dörrtjocklek – kolla därför först bredden på din dörr och vilka handtag du kan installera.
Vissa handtag har även ett större fäste på grund av att de har returfjäder*, man bör därför även ha koll på detta så hålet för fästet stämmer överens med det du köper. Oftast är gamla dörrar ett mindre hål i dörrbladet. Fråga gärna om råd om du känner dig osäker på vad som passa din dörr.

Vad är en returfjäder?

Hjälper till att hålla en längre livslängd på din ytterdörr eftersom returfjädern avlastar fjädern i låshuset. Hjälper speciellt lite tyngre dörrhandtag att återinta ett horisontellt läge och ger en förbättrad funktion.