Du har inga varor i din kundvagn

Innerdörrar

Innerdörrar |

Vi har ett stort beställningssortiment av innerdörrar i olika material och utformning. Allt från enkla, släta dörrar, till spegeldörrar, moderna dörrar och dörrar i allmogestil. Det är upp till dig att bestämma om du ska följa husets stil eller skapa en kontrast med hjälp av dörren.

Innerdörren präglar rummet

Innerdörrar skapar en trivsam atmosfär och är ett enkelt sätt att sätta en personlig prägel på ditt hem. Väljer du en dörr med glas så öppnar du upp för mer ljus och skapar en känsla av mer yta.

Vilken storlek skall jag ha?

I Sverige har vi olika standardmått när det gäller dörrar och de benämns ofta i "modulmått". För innerdörrar är de vanligaste bredderna modul 7, 8, 9 och de vanligaste höjderna 20 och 21. En dörr kan exempelvis ha storleken 9x21 vilket innebär att dörren tillsammans med karmen är avsedda för en väggöppning som är 90 cm bred och 210 cm hög. För att få fram vilket mått som du skall ha, mäter du alltså "hålet" i väggen. I Sverige har vi haft en gemensam måttstandard sedan 1972 när det gäller innerdörrar för bostäder. Det innebär att det ofta går att kombinera en ny dörr med en befintlig karm.

Har du speciella mått kan vi även hjälpa dig att beställa dessa.

Gammal standard

Bor du i en bostad som byggts mellan 1962 och 1972, så kan du ha innerdörrar som tillverkats enligt en måttstandard som kallas för "gammal standard". Vi kan leverera våra innerdörrar enligt de gamla måtten och den gamla gångjärnsplaceringen. Med tanke på den gamla karmens ålder, rekommenderar vi även i dessa fall att du monterar in både nya karmar och dörrblad för bästa passform och funktion. 

Höger eller vänsterhängd?

När man beställer en dörr, oavsett modell, ska man ange på vilken sida gångjärnen sitter. Öppna dörren mot dig och se efter om gångjärnen sitter på höger eller vänster sida. Gångjärn på höger sida visar att det är en högerhängd dörr och tvärtom.

Enkelt att byta

Det är lätt att byta innerdörrar i både nya och äldre hus. I hus byggda efter 1972 drar du ut dörrbladet ur "snap-in gångjärnet" och skjuter på det nya. I äldre hus använder du dig av ett så kallat utbytesgångjärn som gör att den nya dörren passar i den gamla karmen. 

Designverktyg och mer inspiration

Några av våra leverantörer har verktyg på sina hemsidor där du kan exprimentera med vad nya dörrar skulle göra för just ditt hem. Dessutom kan du inspireras av hela deras produktgalleri. TIll höger hittar du länkar till deras hemsidor.

Nedan kan du testa Swedoors designverktyg på webben eller deras app för att hitta rätt dörr för dig: