Du har inga varor i din kundvagn

Måla snickerier

Förnya gamla slitna trämöbler med färg – du får en helt ny möbel!

MÅLA SNICKERIER

Trä inomhus, exempelvis lister och karmar utsätts ofta för fett, smuts och slag. En uppfräschning förnyar ditt hem. Förnya gamla slitna trämöbler med färg – du får en ny möbel!

Inför projektet

I kök och hall kan man tänka på att välja en färg som ger en tålig yta och som är lätt att hålla ren. De blanka färgerna är de tåligaste, men kräver i gengäld att ytan är alldeles jämn eftersom reflexioner i färgen kommer att avslöja ojämnheter och ränder. Om du väljer en högblank färg måste du vara mycket noggrann med både slipning, spackling och målning. I de flesta fall är en halvblank färg en bra kompromiss. Den är lite lättare att jobba med och tillräckligt tålig för de allra flesta ytor. Om träet är vanskött med flagnande färg krävs det mycket noggrann slipning och spackling. I vissa fall kan du vara tvungen att avlägsna all gammal färg innan du målar. Antingen används en varmluftspistol eller färgborttagningsmedel som mjukar upp färgen så att den lätt skrapas bort med en spackel.

Detta rekommenderar vi till projektet:

Måla snickerier(Målartvätt och tvättduk, Snickerigrund V, Snickerifärg, Latexfog, Spackel, Rollerset, Japanspackel, Lackpensel, Slippapper, Maskeringstejp, Skyddspapp)


Varför måla snickerier?

Recycling – återanvänd dina möbler istället för att slänga!

Personlig stil – ge möblerna en ny personlig stil och känsla. Att göra om med färg är ett lätt och miljövänligt sätt att förnya och skapa ett snyggt resultat!

Fräscha upp – fräscha upp slitna ytor, listverk, dörrar, möbler mm.

Färgbrytning i butik

Kulörer
Välj din valfria NCS kulör, få den bruten i våra butiker. NCS beskriver färgen på alla ytmaterial. Med numeriska färgkoder, så kallade NCS-beteckningar, som till exempel NCS S 1080-Y70R kan vilken ytfärg som helst beskrivas exakt.

Kvalité
Modern produktion enligt miljövänliga normer. Märkesvaror och råvaror av hög kvalité.

Fackkunnigt råd
Personal, kontinuerligt utbildade inom teori och praktik. Ger dig rådgivning inom kulörer, tekniker och verktyg.

Aktuella trender
Aktuella trendfärger, effektfärger, motiv och tekniker.

Rådgivning

Vår personal kan tipsa och råda våra kunder om de rätta produkterna och verktygen för deras projekt. Genom att ge kunden svaren på frågorna vägleds kunderna till en bra start på sitt projekt.
Vad ska ni måla? - Vilket underlag finns det? - Hur stor yta ska målas? - Vad behövs för verktyg?

Målsättningen är att kunden ska komma hem med allt för projektet, utan att upptäcka att något saknas mitt i arbetet.


Beijer tipsar!

Fredrika, Beijer Häggvik

• Tro på dig själv och våga testa
• Förbered dig med rätt produkter för projektet
• Var noggrann med underarbetet, då får du ett bra resultat
• Välj rätt pensel och roller för din färg


Hur väljer jag verktyg?

Penslar
Vid målning av dagens vattenburna färger rekommenderas syntetpenslar.
• Basic är ett bra val, där inte finishen är viktigast. Flat lackpensel är lämplig för målning av dörrar och snickerier. Den har syntetborst och enklare ergonomiskt skaft. Passar till alla färger.
• Elite är ett mycket bra val för hemmafixaren som vill ha ett riktigt bra resultat. Flat lackpensel är lämplig för målning av dörrar och snickerier. Den har mycket hög färgupptagnings- och täckförmåga. Syntetborsten är av mycket hög kvalitet och är utvecklad för alla färger inne och ute (såväl vattenbaserad som oljeburen färg). Den ger en mycket fin finish och ett mycket bra slutresultat. Elite har ergonomiskt utformade skaft för utökad precision i varje grepp. Den har dessutom patenterat frånläggningsstöd och burkhängare.

Spacklar
Välj bredd utifrån typ av behandling.
• Breda spacklar används till stora ytor.
• Smala spacklar används till små ytor.

Rullar
Välj pensel efter struktur på ytan som skall målas.
• Hög lugglängd används på grova ytor.
• Låg lugglängd används på släta ytor.
• Basic mini rullen är lämplig för interiörmålning av snickerier, köksinredning och dörrar.
• Elite mini rullen är lämplig för interiörmålning av snickerier, köksinredning och dörrar och ger en mycket bra finish.
• Platinum mini är roller av microfiber med hög kapacitet. Lämplig för inoljning av trätrall, passar även till dörrar och köksinredning. Ger en slät yta.
• Rollerset med tråg, minibygel och Elite miniroller för extrafina underlag. Lämplig för interiörmålning av snickerier, köksinredning och dörrar. Ger en mycket fin finish och täckförmåga. Levereras i exponeringskartong.

Så här målar du snickerier

1. Slipa ytan Färgen fäster allra bäst om du först ruggar upp ytan med sandpapper. Det är speciellt viktigt på möbler som redan är målade eller lackade. Ta även bort knoppar, beslag, ben och andra detaljer som du inte vill ha målade.
2. Torka av och förbered Torka bort slipdammet ordentligt så att det inte blir klumpar i färgen. Om du har en möbel eller pryl med ytskador, kan du behöva göra lite mer noggrant förarbete. Om det finns skador som behöver repareras börjar du med att grundmåla med snickerigrundfärg och därefter spackla med snickerispackel. Slipa och borsta sedan de spacklade ytorna innan du börjar måla.
3. Dags att måla Stora möbler som hyllor och skåp är lättast att måla med roller. Måla två lager med Snickerifärg för bästa resultat. Om du sedan vill ha en mer ”handmålad” finish, kan du efter stryka i den våta färgen med en tunn pensel.
När du målat klart
Ta bort maskeringstejp direkt när färgen torkat, annars riskerar du få med dig delar av den nymålade ytan. Gör rent verktygen snarast efter avslutad målning. Om vattenburna färger tvättas verktygen med vatten. Till lösningsmedelsburna färger behöver du lacknafta för rengöring. Överbliven färg och lösningsmedel lämnas till en miljöstation i din kommun.