Du har inga varor i din kundvagn

Måla väggar

Ge rummet en ny touch med härliga kulörer. Det är både roligt och lätt att få ett snyggt resultat och ny fräsch känsla i ditt rum!

MÅLA VÄGGAR

Oavsett om du är lägenhetsinnehavare eller husägare kräver din bostad ett visst underhåll för att du ska trivas. En del vill förnya sin boendemiljö ofta, medan andra väntar tills det blir absolut nödvändigt. Oavsett vilket kommer du förr eller senare i den situationen att du måste fräscha upp inomhus. Om du planerar renoveringen på ett väl genomtänkt sätt går arbetet fortare och lättare. Koncentrera dig på ett rum i taget och genomför alla målnings och andra arbeten från början till slut

Inför projektet

Gör upp en lista med allt som måste förnyas, repareras eller målas om. Med hjälp av listan kan du sedan lättare bedöma hur mycket uppfräschningen kan komma att kosta. När du sammanställt listan över vad som behöver göras i rummet bör du göra upp en kalkyl. Mät upp rummets längd och bredd och gör gärna även en skiss över rummet. Har du både mått och skiss med dig till din Beijerbutik, kan de snabbt hjälpa dig att räkna ut färgåtgång och pris.

Tänk att du kan måla om vardagsrum under 1500 kr!

Detta rekommenderar vi till projektet:

Väggspackel, Grundfärg, Spärrfärg, Väggfärg, Spackelspade, Slippapper, Slipverktyg ledat, Teleskopskaft, Roller-set, Vinkelpensel lång, Maskeringstejp, Skyddsplast eller golvpapp, Stege, Listverk


Varför måla väggarna?

Gör om med färg! Ge rummet en ny touch med härliga kulörer. Det är både roligt och lätt att få ett snyggt resultat och variera stil i rummet.

Fräscha upp: Slitna eller missfärgade väggar på ett enkelt och snabbt sätt.

Ge rummet mer ljus: Genom att använda en ljusreflekterande färg så kan du göra rummet ljusare samtidigt som du sparar energi, Sadolin Light & Space reflekterar 40% mer ljus än en vanlig väggfärg.

Ge rummet mer rymd: Genom att använda ljusa kulörer ger du rummet en känsla av att vara större än motsvarande rum med mörka väggar.

Färgbrytning i butik

Kulörer
Välj din valfria NCS kulör, få den bruten i våra butiker. NCS beskriver färgen på alla ytmaterial. Med numeriska färgkoder, så kallade NCS-beteckningar, som till exempel NCS S 1080-Y70R kan vilken ytfärg som helst beskrivas exakt.

Kvalité
Modern produktion enligt miljövänliga normer. Märkesvaror och råvaror av hög kvalité.

Fackkunnigt råd
Personal, kontinuerligt utbildade inom teori och praktik. Ger dig rådgivning inom kulörer, tekniker och verktyg.

Rådgivning

Vår personal kan tipsa och råda våra kunder om de rätta produkterna och verktygen för deras projekt. Genom att ge kunden svaren på frågorna vägleds kunderna till en bra start på sitt projekt.
Vad ska ni måla? - Vilket underlag finns det? - Hur stor yta ska målas? - Vad behövs för verktyg?

Målsättningen är att kunden ska komma hem med allt för projektet, utan att upptäcka att något saknas mitt i arbetet.

Det är starten på ett lyckat projekt!


Beijer tipsar!

Stefan, Beijer Linköping
• Börja alltid med att sparstryka utmed tak, hörnor mm. Använd pensel av bra kvalité för bästa resultat.
• Snåla inte med färgen, tjockt med färg i rollern när du börjar måla.
• Börja mitt på väggen och jobba dig därifrån uppåt och neråt.

Hur väljer jag verktyg?

Penslar: Vid målning av dagens vattenburna färger rekommenderas syntetpenslar.

Spacklar: Välj bredd utifrån typ av behandling.
• Breda spacklar används till stora ytor.
• Smala spacklar används till små ytor.

Rullar: Välj pensel efter struktur på ytan som skall målas.
• Hög lugglängd används på grova ytor.
• Låg lugglängd används på släta ytor.

1. Roller Basic maxi medelfin
Ger en medelfin struktur. För exteriör- och interiörmålning.

2. Roller Basic Maxi Grova
Ger en grov struktur.Lämplig för innertak, panel, putsad fasad och ohyvlat trä.

3. Elite Lång vinkelpensel
Pensel med syntetborst, god slitstyrka och hög kapacitet
För vatten- och oljebaserade färger samt lasyr.

4. Platinum Lång vinkelpensel
Pensel med syntetborst, mycket hög slitstyrka och kapacitet.
För vatten- och oljebaserade färger samt lasyr.

Så här målar du väggar


1. Börja med att sparmåla mot tak och golv (alternativt golvlister om dessa ej är demonterade) samt kontakter och dörrfoder. Måla även i hörnen. Mindre ytor och utåtgående hörn bör rollas med liten rulle.

2. Nu är det dags att sätta färg på väggarna! Doppa rollern i färgtråget och fyll rollern med så mycket färg det går utan att det droppar. En bra måttstock är att du inte ska kunna se rollerns ludd. Du får bäst resultat om du börjar med att rolla uppifrån och ner, och inte mer än två rollerbredder i taget.

3. När hela rummet har fått en första strykning, packar du in din roller,tråg och penslar i en plastpåse eller liknande. Låt det första lagret färgtorka och slutmåla sedan med ett lager till.

4. Nu har du en fin och jämn vägg som är redo att smyckasmed tavlor och andra detaljer!

Tänk på att:
Vid övermålning av tidigare tapetserad vägg måste vidhäftningen kontrolleras noga. Borsta rent och/eller torka av med lätt fuktad trasa.Vävda textiltapeter med inslag av jute, sjögrästapeter och linnetapetergrundas med Sadolin Vägg- och Takfärg Spärr eller Spärrgrund för attförhindra krympning. För övrigt gäller instruktionerna ovan.

När du målat klart
Ta bort maskeringstejp direkt när färgen torkat, annars riskerar du få med dig delar av den nymålade ytan. Gör rent verktygen snarast efter avslutad målning. Om vattenburna färger tvättas verktygen med vatten. Till lösningsmedelsburna färger behöver du lacknafta för rengöring. Överbliven färg och lösningsmedel lämnas till en miljöstation i din kommun.