Du har inga varor i din kundvagn

Välj rätt penslar och roller

Hos oss hittar du många varianter av penslar och roller för alla tänkbara måleriprojekt.

Rätt pensel och roller

En bra idé är att gå igenom sin utrustning inför varje nytt projekt. Läs mer om vad man bör tänka på vid valet av pensel och material för bästa resultat. 

Syntetborstad pensel

Syntet är ett slitstarkt material som inte lämnar några ränder vid målning. Penslar med syntetborst släpper inte hår och passar all färg men extra bra till vattenbaserade färger. Detta är den klart vanligaste penseln.

Naturborstad pensel

Naturborst ger en mjuk målning med precis känsla. Används med fördel till fönster och paneler och fungerar extra bra till lösningsmedelsbaserad färg.

Blandborstad pensel

Penseln har en blandning mellan syntet- och naturborst och är bra på att hålla färgen utan att droppa. Penseln skapar fina ytor som t ex vid målning av fasader, staket och andra större träytor och fungerar med alla typer av färg men fungerar bäst med lasyr och olja.

Roller

En roller används för att måla stora plana ytor snabbt och effektivt. Rollern består av både ram och rulle. Huvudregeln är att släta ytor kräver en roller med roller med kort lugglängd på rullen och grövre ytor kräver längre lugglängd på rullen. Får du inte en jämn målad yta med hela rollerns bredd, bör du byta till en rulle med längre lugg. Det finns även rollers i olika bredd, beroende på användningsområde.


Här hittar du våra måleriverktyg >