Du har inga varor i din kundvagn

Välj rätt penslar och roller

Hos oss hittar du många varianter av penslar och roller för alla tänkbara måleriprojekt.

Rätt pensel och roller

En bra idé är att gå igenom sin utrustning inför varje nytt projekt. Läs mer om vad man bör tänka på vid valet av pensel och material för bästa resultat. 

Syntetborstad pensel

Syntet är ett slitstarkt material som inte lämnar några ränder vid målning. Penslar med syntetborst släpper inte hår och passar all färg men extra bra till vattenbaserade färger. Detta är den klart vanligaste penseln.

Se penslar av syntet >

Naturborstad pensel

Naturborst ger en mjuk målning med precis känsla. Används med fördel till fönster och paneler och fungerar extra bra till lösningsmedelsbaserad färg.

Se penslar av naturhår >

Blandborstad pensel

Penseln har en blandning mellan syntet- och naturborst och är bra på att hålla färgen utan att droppa. Penseln skapar fina ytor som t ex vid målning av fasader, staket och andra större träytor och fungerar med alla typer av färg men fungerar bäst med lasyr och olja.

Se penslar med blandborst >

Roller

En roller används för att måla stora plana ytor snabbt och effektivt. Rollern består av både ram och rulle. Att välja en roller är inte alltid det lättaste. Det finns lite att tänka på och det beror helt enkelt på var det är du ska måla och strukturen du vill ha. Oftast beskrivs rollertyper som för grova-, medelfina- eller extra fina underlag. Du hittar även dessa med olika längd på själva luggen på rollern där en längre lugg ger en grövre struktur och en kortare lugg ger en finare struktur.

Ska du t.ex. måla fasader av puts eller trä, staket eller liknande passar det med de roller som beskrivs som för ”Grova underlag”.

Se roller till grova underlag >

De roller som beskrivs som för ”Medelfina underlag” passar bäst för väggar och tak. De finns ofta med lite olika lugglängd för önskad strukturtyp.

Se roller till medelfina underlag >

De roller som beskrivs som för ”Extra (eller Mycket fina) fina underlag” lämpar sig bäst för som du ska måla sådant som snickerier eller dörrar inomhus. Även här finns det lite olika lugglängd för har pass slät yta du vill få till.

Se roller till extra fina underlag >

Förutom att välja för färgens placering finns det också roller som är bredare eller smalare och passar sig för större ytor och de mindre för att t.ex. måla utefter lister, hörn och i kanter. Just för kantmålning finns även en ännu smalare typ av roller om man önskar det.


Här hittar du våra måleriverktyg >