Du har inga varor i din kundvagn

Ta hand om ditt trägolv

Med rätt underhåll kommer ditt trägolv att vara vackert i många år. Ljust infärgade och naturligt ljusa träslag är känsligare för slitage än mörka, och de behöver därför rengöras och underhållas oftare.

Ta hand om dina trägolv


Med rätt underhåll kommer ditt trägolv att vara vackert i många år. Ljust infärgade och naturligt ljusa träslag är känsligare för slitage än mörka, och de behöver därför rengöras och underhållas oftare.

Hållbarhet – tänk på att:

Ett golv håller längre om det har en slitstark lack. Hos oss hittar du en mängd olika lacker och oljor som stärker golvet.
Skydda golvet från slitage och märken. En matta vid entrén och filttassar på möbler gör stor skillnad! ­
Hålla golvet rent från damm, smuts och fläckar. 

Lackning – tänk på att:

Slipa ner ditt golv till rent trä innan du påbörjar lackningen. Det kan du göra antingen med hjälp av en golvslip eller för hand.
Torka av och dammsuga golvet efter slipningen.
Applicera första lagret med lack mot träets fiberriktning, och se till att det är jämnt fördelat och att inga områden missas. Jämna sedan ut med en roller längs mer träets riktning.
Slipa golvet en andra gång med ett finare slippapper, för att ta bort ev. träresning.
Dammsuga och torka av igen.
Applicera det andra lagret med lack, bräda för bräda.

Se vårt utbud av golvbehandling >

Rengöring – tänk på att:

Det räcker ofta med vatten för att rengöra och ta bort fläckar. Är fläckarna svåra, finns det givetvis en rad produkter att använda. Vi hjälper dig gärna hitta rätt bland sortimentet.
Stearin och tuggummi tas lättast bort med skrapa. Ibland hjälper det även att frysa ner fläcken med iskuber i påse, eller frysspray.
Fördelen med trägolv jämfört med ex. laminatgolv, är att många trägolv kan slipas om och lackas/oljas på nytt. På så sätt kan man ge golvet ett nytt liv, om det tappat ansiktet (lystern). 

Målning     

Vid målning är skyddspapp eller mjölkpapp toppen att skydda golvet med.

Minska oljud

För att minska risken för oljud under trägolvet bör man lägga en grålumppapp eller en golvfoam. Vidare finns kvartsstavar, övergångslister, nivålister, kantlister, skarvlister, golvskruvar, möbeltassar och andra specialare för golv. Ett golv kan behöva olika slags underlag beroende på vilket typ av utrymme det ska användas i. Stegljudsförbättring, fuktspärr, svikt eller lösläggning är några egenskaper som kan förstärkas med hjälp av speciellt framtagna underlagsprodukter.


Se vårt utbud av golv >