Du har inga varor i din kundvagn

Ambassadörer lyfter byggbranschens betydelse

Ambassadörer från ledande företag lyfter byggbranschens betydelse

Beijers byggvaruhus spelar en viktig roll för hantverkare. Engagemang och glädje för sitt yrke är viktigt för att det ska speglas utåt. Med #byggbeijer lyfter vi medarbetare runt om i Sverige för att visa bredden på vår kompetens och samarbete.

Lyssna till några utav Beijers medarbetare som arbetar inom olika roller och på olika filialer genom vårt långa land. Hör Oscar berätta om sin roll på Beijer i Kiruna och Admir berätta om sin roll och ett smart nätverksbyggande genom LinkedIn.

Just nu presenterar vi även Beijers ledningsgrupp en tid framöver som består av ledare som alla är nära och operativa i verksamheten och med stora Beijerhjärtan jobbar hårt för att driva Beijer framåt inom sina respektive områden. Idag får ni träffa Henrik - Supply Chain Director.

Branschambassadören från Kiruna

Oscar Ahlm från Beijer Kiruna är genom ett initiativ från Byggmaterialhandlarna ambassadör för byggbranschen. Det innebär att han tillsammans med branschkollegor från bland annat Ahlsell, Derome och K-BYGG hjälper till att synliggöra vår fantastiska bransch.

Vi ber Oscar berätta lite om hur tiden som ambassadör hittills varit. – Den har varit väldigt bra. Jag har velat tydliggöra vad jobbet som lagersäljare innebär och det känns verkligen som jag får möjlighet att göra det. Jag har även fått möjlighet att rikta mig till en bredare målgrupp och kunnat belysa hur rollen som lagersäljare inte bara innefattar att vara på lagret, utan att det är ett socialt yrke med mycket kundkontakt där ingen dag är den andra lik.

– Jag kan verkligen rekommendera andra kollegor att bli ambassadörer! Det är ett riktigt äventyr och man får träffa många människor inom branschen med en stor geografisk spridning.


BeijerNews

Beijer Kiruna


Admir vet kraften i LinkedIn

Förutom proffssäljare här på Beijer är Admir också en engagerad och aktiv användare på LinkedIn. Vi passade på att fråga honom om varför han använder LinkedIn och hur det kan fungera som ett verktyg i arbetet.

– LinkedIn är ett fantastiskt verktyg på många sätt! Jag har senaste tiden varit väldigt aktiv, både med att publicera egna inlägg och kommentera på andras. Det har resulterat i en massa nya kontakter och även en del affärsmöjligheter. Jag fick exempelvis en förfrågan på material från en kontakt som jag har på LinkedIn, som resulterade i ett nytt kundkonto på Beijer och en större beställning av material. Jag får också många privata meddelanden med positiv feedback på mitt arbete. Det är tidskrävande, men roligt och det ger också mycket energi!

BeijerNews


En välfungerande logistik är A och O

I Henriks roll har han, med hjälp av sina duktiga medarbetare, ett övergripande ansvar för logistiken i Beijer. Det omfattar bland annat materialförsörjning i form av operativa inköp till alla filialer i Beijer, men också ansvar för:

- Vårt centrallager.
- Tre logistikcenter med stor del av Beijers kundleveranser.
- Logistikutveckling för hela Beijer, vilket bland annat omfattar en hel del IT- och processutveckling i samråd övriga delar av bolaget.
- Transporter, inklusive system för planering och spårning.

Vad brinner du för och vad är din drivkraft?
- Jag brinner för att utveckla och förbättra logistiken. Då en väl fungerade och ”vass” logistik är en förutsättning för Beijers försäljning krävs mycket samarbete med andra personer i olika delar av företaget, vilket jag verkligen gillar.

BeijerNews