Du har inga varor i din kundvagn

Region Väst

Hör Lars berätta utifrån sina erfarenheter som regionchef i Väst.

”Beijer är ett otroligt roligt bolag att arbeta för”

Lars Sahlberg är inne på femte året som regionchef i Väst, en av Beijers mest expansiva regioner. Senaste året har regionen vuxit från 11 till 16 filialer. Efter 15 år som anställd i Beijer tycker Lars själv att jobbet är roligare än någonsin.

Vad utmärker region väst, Lars?
– Vi är en relativt liten region sett till ytan, vilket påverkar på vårt och våras kunders arbetssätt. Våra kunder rör sig ofta mellan flera filialer i regionen, beroende på var de arbetar för tillfället. Det betyder att vi måste harmonisera vårt erbjudande över hela regionen, samtidigt som vi behåller de lokala styrkorna.

Hur uppmuntrar ni det lokala entreprenörskapet?
– Vi har lyckats bra med att förmedla våra värderingar de senaste åren. Jag brukar säga att Beijer består av 100 små bolag, som alla bidrar till helheten. Och det sammanfattar hur vi tänker. Vi förvärvar välskötta och lyckade företag och adderar Beijers expertis och det vi är duktiga på. Vi är ett värderingsstyrt bolag – det finns ingen manual. En bra idé är en bra idé och vi uppmuntrar initiativ och ansvarstagande och erbjuder stor frihet i utbyte. Och vi ändrar inte på det som fungerar.

Vad utmärker en bra chef enligt dig?
– Bland det viktigaste är att förstå kollegornas och medarbetarnas vardag. Att hela tiden ha en pågående dialog kring vad som händer på filialerna och hur verkligheten ser ut. Det ger bättre beslutsförmåga. Personligen gillar jag också att lyfta mina medarbetare och se dem utvecklas inom nya områden – och det är något jag gör bäst genom att befinna mig i mina medarbetares vardag så ofta som möjligt.

 
Region väst
 

Beijer satsar stort i västra Sverige vilket ger behov av en rad nyanställningar de kommande åren. Lars Sahlberg är en nyckelfigur i Beijers satsning och tillväxt i regionen och ska tillsammans med de två nytillsatta regionala operativa cheferna, Håkan Erlandsson och Sead Behram bana väg för att utveckla kunderbjudandet.

Kan du beskriva satsningen som Beijer gör i väst, Lars?
– Våra senaste förvärv, tillsammans med nybyggnationen av filialen i Hisings Backa och nyetableringen i Kungälv, skapar en enklare och tydligare möjlighet för byggarna i Västsverige att kunna handla och ta del av Beijers breda byggtjänster. När allt står klart kommer vi att finnas på 18 platser i västra Sverige. Vi skapar även helt nya möjligheter för vår personal att kunna leverera och skapa det bästa kunderbjudandet.

Beskriv den nya anläggningen i Hisings Backa.
– Det kommer att bli en av Sveriges modernaste byggvaruhus. En komplett hämtfilial med snickeri och specialistcenter för fasad & betong samt en separat logistikanläggning. För att skapa de bästa förutsättningarna har Beijer också tillsatt två regionala operativa chefer, Sead Behram, som blir ansvarig för södra regionen där Hisings Backa ingår, och Håkan Erlandsson, som blir ansvarig för norra regionen. Sead och Håkan ska arbeta operativt ute i regionen och vara ett stöd för våra lokala entreprenörer och medarbetare. Det känns riktigt spännande! Potentialen och ambitionen hos våra kollegor är stor och utmaning med de nytillsatta rollerna blir att hitta sätt att påskynda de operativa initiativen i Beijers strategi. Vi ska hålla hög fart, men också rätt riktning, avslutar Lars.

Se alla Beijers filialer i Sverige från norr till syd här.